TV Guide

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
TV Guide
Tiptelevizijski vodič
Formattjednik
Osnivanje3. april 1953.
Jezikengleski
DržavaSAD
Tiraž2,4 miliona
Službeni websitehttp://www.tvguide.com

TV Guide je ime dva sjevernoamerička sedmična magazina o TV programu, jedan u SAD-u, a drugi u Kanadi. Iako ova dva magazina dijele isti ime i logo, posjeduju ih različite kompanije, a i sadržaj ova dva magazina nije isti.

Glavni dio magazina je sedmični raspored TV programa. U magazinu se, također, nalaze vijesti o televizijskim dešavanjima, razgovori sa poznatim osobama, itd.

Sjedinjene Američke Države[uredi | uredi kod]

Nacionalni TV Guide je prvi put objavljen 3. aprila 1953. godine. Na njegovim prvim koricama nalazile su se fotografije Lucille Ball i novorođenog sina Desi Arnaz, koji se zove Desi Arnaz, mlađi

TV Guide je u vlasništvu Gemstara, a kojeg posjeduje komplanija News Corporation.

Kanada[uredi | uredi kod]

Mnogo godina, kanadsko izdanje magazina TV Guide dijelilo je identičan sadržaj sa američkom verzijom. Počevši u kasnim 70-tim, kandska verzija magazina totalno se odvojila, te danas objavljuje različite priče , najčešće sa fokusom na kanadska dešavanja. Magazin, koji koristi samo isti logo kao američka verzija, objavljuje Transcontinental Media. 2004. godine, magazin je promijenio format veličine, od standardne veličine za magazin u veći format (sličan formatu stripa).

Povezano[uredi | uredi kod]

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]