Snow White and the Huntsman

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Snow White and the Huntsman
RežijaRupert Sanders
Producent
Scenario
sinopsis: Evan Daugherty
PredložakSnjeguljica; autor:
braća Grimm
Uloge
MuzikaJames Newton Howard
FotografijaGreig Fraser
Montaža
StudioRoth Films
DistribucijaUniversal Pictures
Datum(i) premijere
30. 5. 2012 (2012-05-30) (UK)
Trajanje127 min.[1]
Zemlja Sjedinjene Države[2][3]
Jezikengleski
Budžet170 mil. $[4]
Bruto prihod396,6 mil. $[5]
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
The Huntsman: Winter's War (2016)

Snow White and the Huntsman (sh. Snežana/Snjeguljica i lovac) je američki igrani film snimljen 2012. godine u režiji Ruperta Sandersa, kome je to predstavljao cjelovečernji debi. Po žanru predstavlja kombinaciju fantastike i pustolovnog filma, a temelji se na znamenitoj bajci Snjeguljica braće Grimm. Naslovne protagoniste tumače Kristen Stewart i Chris Hemsworth. Radnja prikazuje kako je Snjeguljica legitimni nasljednik prijestolja, ali kako ju je zla kraljica (čiji lik tumači Charlize Theron) dala zatvoriti te kako, ljubomorna na njenu ljepotu, naređuje lovcu da je ubije.

Snow White and the Huntsman je izazvao pažnju time što je klasičnu bajku iskoristio kao okvir za uvođenje žanrovskih elemanata akcije, tzv. dark fantasyja, ali i spektakularnih bitaka nalik na one prikazane u TV-seriji Igra prijestolja. Dijelu kritike se dopala transformacija Snjeguljice u ratnicu, odnosno njeno pretvaranje u feminističku heroinu. Kritike su, međutim, uglavnom bile mlake, pri čemu se posebno isticala loša gluma, te je pohvale dobio jedino Bob Hoskins koji se kao slijepi prorok pojavljuje u jednoj od svojih posljednjih uloga.

Sa druge strane, veliki publicitet filmu je dalo otkriće tabloidnih medija da je Stewart na setu imala ljubavnu vezu sa oženjenim Sandersom; to je dovelo kako do Sandersovog razvoda sa glumicom Liberty Ross, (koja u filmu tumači lik Snjeguljičine majke), tako i do kraja dugogodišnje veze Stewart sa Robertom Pattinsonom. Film je imao solidne komercijalne rezultate, te je godine 2016. snimljen nastavak pod naslovom The Huntsman: Winter's War koji je doživio komercijalni krah.

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Uloga
Kristen Stjuart Snežana
Rejfi Kasidi Snežana kao devojčica
Šarliz Tron kraljica Ravena
Izi Majkl-Smol Ravena kao devojčica
Kris Hemsvort lovac Erik
Sem Klaflin Vilijam

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN (12A)”. British Board of Film Classification. May 11, 2012. Pristupljeno 23. III 2016. 
  2. „Snow White and the Huntsman”. European Audiovisual Observatory. Pristupljeno 7. V 2017. 
  3. „Snow White and the Huntsman”. AFI. 
  4. Masters, Kim (May 23, 2012). „Battleship Fallout: Lessons From a Box Office Sinking”. The Hollywood Reporter. Arhivirano iz originala na datum 2013-01-28. Pristupljeno 23. V 2012. 
  5. „Snow White and the Huntsman (2012)”. Box Office Mojo. Amazon.com. Arhivirano iz originala na datum 2013-01-30. Pristupljeno 13. IX 2012. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]