Rada Manojlović

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Radmila Manojlović)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rada Manojlović

{{{opis_slike}}}

Puno ime Radmila Manojlović
Datum rođenja 25. avgust 1985.
Mesto rođenja Četereže, SR Srbija, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija SFRJ
Nadimak Rada
Aktivni period 2003 - danas
Žanr Pop, folk
Izdavačka kuća Grand produkcija

Radmila Rada Manojlović (rođena 25. avgusta 1985. godine u Požarevcu) je srpska folk pevačica, bivši učesnik Zvezde Granda.

Biografija[uredi | uredi kod]

Dok se nije pojavila na Grand sceni život je provodila u svom rodnom selu Četerežu. Imala je jako težak život. Kada je imala 19 godina, majka joj je umrla od teške bolesti, pa je sav teret zarađivanja za školovanje i porodicu pao na nju.[1] Uz pomoć sestre Maje i oca Radeta prebrodila je sve neprilike u životu.

Rada se 2003. godine prijavila za audiciju Zvezde Granda. Na toj audiciji nije imala sreće, ali snimila je album koji nije poznat publici i nije postigao očekivani uspeh. Nakon četiri godine, svojim glasom skrenula pažnju i kada je počelo takmičenje Zvezde Granda isticala se i došla do finala. U finalu nije imala sreće, ostali su Dušan Svilar i ona, ali je osvojila drugo mesto. Kao i ostali učesnici finala dobila je svoju prvu pesmu Nikada više. Ubrzo je i počeo Grand festival na kojem je Rada otpevala svoju novu pesmu Bole ove usne neverne. Odmah je počela da osvaja gledaoce, a i mladog Milana Stankovića, takođe učesnika Zvezda Granda.[1] Zatim je snimala svoju treću pesmu Bolje ona nego ja.

Prvi album je izdala 2009. godine pod nazivom Deset ispod nule gde su pesme Deset ispod nule i Rođendan idvojile i bile su pun pogodak u to vreme. Posle kraćeg vremena, snima duet 2010. godine sa Sašom Matičem Mešaj mala.

Drugi album Marakana iz 2011. godine, nadmašio je predhodni album po pomenutoj pesmi koju je izvela u emisiji Amiidži šouu. Sa tog albuma, ostale pesme koje su ostvarile veliki uspeh su Nije meni, S mora na planine i ostale. 2013. godine snima pesmu punu ritma sa Cvijom Nema te što Radu predstavlja u drugom svetlu.

9 decembra 2014. godine izdaje novi single Alkotest u saradnji sa IDJ Videos ekipom. Kompozitori pesme su Milos Roganovic i Filip Miletic, poznati team Aspirinci. Pesma je postala jedan od najvecih hitova pa je u prva cetiri dana presla brojku od milion pregleda. Alkotest broji sada preko 22 miliona pregleda. 28 decembra Rada izdaje jos jednu pesmu Glatko i po prvi put saradjuje sa Dusanom Bacicem a pesma je naisla na odlicne reakcije i broji preko 10 miliona pregleda.

Trenutno je jedan od članova žirija u dečjoj emisiji Neki novi klinci zajedno sa Milicom Todorović, Banetom Mojičevićem i Topalkom. 7 februara 2016 godine snimila je pesmu sa pobednikom devete sezone Zvezde Granda Harisom Berκovićem, reč je o pesmi Biseri i svila, koja je oborila rekord i za jedan dan presla je milion pregleda. Rada i Haris su snimili i spot za istu u saradnji sa Toxic Entertainment.

14 juna 2016 godine Rada predstavlja novi album Metropola premijerno u emisiji "Ami G Show". Prve tri pesme izdvojene sa albuma su "Metropola", "Gratis" i "Istina Ziva" koje su i ekranizovane.

17 juna na njenom oficijalnom YouTube kanalu su prestavljene i ostale numere sa albuma: "Mali je grad", "Za bivse ljubavi", "Sebi tiho ponovim", "Tatina princeza" i dugo najavljivani duet sa Cvijom i DJ Vujom "Makarena". I pesme "Za bivse ljubavi" i "Makarena" su isto ekranizovane.

U kratkom roku sve pesme obaraju rekorde, pa samo nakon prvih par dana, nekoliko njih presla je vec cifru od milion pregleda.

Diskografija[uredi | uredi kod]

Singlovi[uredi | uredi kod]

Povezano[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 MTS Mondo:Rada Manojlović:Milan mi baš stoji![mrtav link] Pristupljeno na dan 7. 7. 2012.

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]