Natural History Museum

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu


Natural History Museum
Osnovan 1881[1]
Lokacija Exhibition Road, South Kensington, Kensington and Chelsea, Engleska, London


Metrostanica South Kensington
WWW www.nhm.ac.uk

Natural History Museum je jedan od tri velika muzeja u londonskom muzejskom kvartu Albertopolisu, ostala dva su Science i Victoria and Albert.[1]

Karakteristike[uredi | uredi kod]

Muzej leži na Exhibition Roadu u Okrugu Kensington and Chelsea, u kvartu South Kensington. Glavni ulaz u muzej je sa Cromwell Roada. Muzej je javni, a financira ga država odnosno Ministarstvo za kulturu, medije i sport.

Muzej čuva kolekciju od oko 70 milijuna predmeta[1], u pet glavnih kolekcija: botanika, entomologíja, mineralogija, paleontologija i zoologija. Muzej je svjetski referencijalni centar za istraživanje, specijaliziran za taksonomiju, identifikaciju i očuvanje.

Zgrada muzeja

Natural History je vrlo stara institucija, tako da mnoge njegove velike kolekcije imaju, pored naučne i veliku historijsku vrijednost poput kolekcije Charlesa Darwina.

Muzej je posebno poznat po svojim izlošcima kostura dinosaurusa i dekorativne arhitekture samog muzejskog zdanja, tako da ga ponekad zovu Katedralom prirode.

Muzej je nastao iz kolekcija britanskog muzeja u novu zgradu historicističku zgradu koju je projektirao arhitekt Alfred Waterhouse uselio se 1881.[1] Tek od 1963. djeluje kao potpuno autonomna ustanova, a od 1986 mu je priključen Geološki muzej.[1] Darwinov centar je novija depadansa muzeja, projektirana kao moderan objekat za skladištenje vrijednih kolekcija.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Natural History Museum (engleski). Encyclopædia Britannica. Pristupljeno 16. 1. 2017. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]