Narod Crvene boje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Narod Crvene boje je naziv za predkolumbovsku primorsku arhajsku kulturu u oblastima Nove Engleske i Labradora u Sjevernoj Americi, koja je postojala između 6. milenijum pne. i 1. milenijuma n.e..

Identitet Ljudi crvene boje[uredi | uredi kod]

Izraz "Crvena boja" dolazi od široke upotrebe pigmenata okera koji je pronađen u mnogim grobnicama. Pronalazak sličnih nalazišta i artefakata u Evropi iz istog perioda je neke naučnike natjerao da špekuliraju o mogućnosti da je narod Crvene boje postojao u okviru jedne šire sjevernoatlantske kulturne tradicije. Ta hipoteza, ukoliko se potvrdi, bi mogla poslužiti kao potvrda hipoteze da su Nordijci pod Erikom Crvenim i Leifom Ericssonom, te Zapadni Evropljani kao Sv. Brendan, John Cabot i Kristofor Kolumbo, imali neko prethodno znanje o zemljama zapadno od Islanda i Grenlanda.

Konzervativne teorije, pak, drže da su te sličnosti ništa drugo do koevolucijski razvoj koji se odigrao istovremeno na različitim kontinentima.

Tehnologija[uredi | uredi kod]

Narod Crvene boje je, po svemu sudeći, posjedovao oruđa i znanje koji mu je omogućio da se bavi oceanskim ribolovom i putuje preko mora daleko efikasnije nego drugi narodi u to doba.

Izvori[uredi | uredi kod]