Narcissa Malfoy

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Narcissa Malfoy
Lik iz serijala Harry Potter
Debi Goblet of Fire
Autor J. K. Rowling
Portratirao/la Helen McCrory
Detalji
Vrsta čovjek
Spol žena
Rođenje 1955.
Obitelj obitelj Black
obitelj Malfoy
Bračni drug(ovi) Lucius Malfoy
Djeca Draco Malfoy
Ostale informacije
ŠkolaHogwarts
DomSlytherin
Krvčistokrvna
VjernostSmrtonoše (ranije)

Narcissa "Cissy" Black (rođena 1955.) je žena Luciusa Malfoya i majka Draca Malfoya, pripadnica porodice Black. U filmu ju glumi Helen McCrory, koja je prije trebala glumiti Narcissinu sestru Bellatrix.

Život[uredi | uredi kod]

Narcissa je najmlađa kćer Cygnusa Blacka III. i Druelle Rosier. Ima dvije sestre, Andromedu Tonks i Bellatrix Lestrange. U Hogwartsu je bila Slytherinka, gdje je upoznala svog muža. Udala se za njega i odselila u njegovu vilu. Rodila mu je sina Draca koji je također Slytherin. Lucius je postao smrtonoša. Narcissin bratić Regulus je ubijen, a Sirius i Bellatrix su poslani u Azkaban. Narcissa i Lucius su ostali dio elite. Prije nego što je Draco krenuo u Hogwarts, Lucius je htio da ide u Durmstrang, gdje se uči crna magija, ali Narcissa nije htjela da ode tako daleko. Draco je otišao u Hogwarts i postao Slytherin, a Narcissa mu je svaki dan slala slatkiše.

Na Svjetskom prvenstvu u metloboju 1994. Narcissa, Lucius i Draco su sjedili do samog Corneliusa Fudgea, ministra magije.

1996. je Lucius učestvovao u borbi u Odjelu tajni i izgubio je. Proročanstvo o Voldemortu i Harryju se razbilo te se Voldemort naljutio. Lucius je stavljen u zatvor, a Narcissa i Bellatrix su otišle kod Severusa Snapea u Prelčev kraj. Tamo je sa Snapeom napravila Neprekršivu zakletvu. Htjela je da Snape brani Draca i ubije Albusa Dumbledorea. Nekoliko dana poslije su Narcissa i Draco otišli u dućan gospođe Malkin, a kad su došli Harry, Ron i Hermiona, počela je svađa. Draco je Hermionu nazvao "mutnjakuša", što je razbjesnilo Rona i Harryja.

1997. vila Malfoyevih postaje Voldemortovo sjedište. Bellatrix i Voldemort su upravljali kućom, a Lucius je dao svoj štapić Voldemortu. Ovdje je ubio Charity Burbage. Voldemort je tjerao Draca da muči zarobljenike.

1998. su hvatači doveli Harryja, Rona i Hermionu u kuću te je Narcissa prepoznala Hermionu. Bellatrix je uzela nož i prijetila Hermioni, dok su Ron i Harry zatvoreni u podrum, gdje su vidjeli Lunu Lovegood, Deana Thomasa i gospodina Ollivandera. Bellatrix je ubila vilenjaka Dobbyja, a Narcissa je Dracu dala svoj štapić. Kad je Voldemort tokom bitke za Hogwarts pomislio da je ubio Harryja, poslao je Narcissu da provjeri. Ona je rekla da je Harry mrtav, iako je bio živ, kako bi ga spasila. Kad je Harry ubio Voldemorta, Narcissa i Lucius su tražili Draca. Oni nisu poslani u Azkaban jer su se odrekli Voldemorta. Narcissa je postala baka kad se Dracu rodio sin Scorpius.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]