Nad lipom 35

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Nad lipom 35
Formatsitcom
KreatorStevo Cvikić
NastupajuIvica Zadro
Nives Ivanković
Žarko Potočnjak
Damir Mihanović Ćubi
Zemlja porijekla Hrvatska
Jezik/cihrvatski jezik
Broj epizoda110 epizoda
Produkcija
Trajanje60 minuta
Emitiranje
Originalni kanalNova TV
Originalno prikazivanje15. listopada 2006. – 31. prosinca 2009.
Kronologija
PrethodiJel' me netko tražio?

Nad lipom 35 je humoristička serija Nove TV. Autor serije je Stevo Cvikić. Serija je s emitiranjem započela 2006. godine.

Paralela sa prijašnjom serijom[uredi | uredi kod]

Za vrijeme 1990-ih emitirala se serija Jel' me netko tražio?. Ova serije je nekakva vrsta nasljednice serije, no uz poboljšanja. U originalnoj seriji bili su samo neki gosti i djelatnici bara, dok su u novoj seriji dodani i stanari iznad bara. Popularna fraza: Jel' me netko tražio, po kojoj je serija dobila ime, i danas se koristi u seriji. U novoj verziji serije svoje uloge i dandanas tumače Ivica Zadro, Nives Ivanković, Slavko Pintarić Pišta i Branimir Vidić Flika. Sanja Doležal je u "Jel me netko tražio?" tumačila ulogu novinarke koju danas tumači Mirna Maras.

O emisiji[uredi | uredi kod]

Stanovnicima zgrade u susjedstvu probleme stvara lokal u prizemlju koji za gaže angažira nastupe pjevača kao što su Jasmin Stavros ili Jelena Rozga. Nerijetko je otvorena i terasa na kojoj ne baš tiho svira četveročlani bend i gostujući pjevači. Car lokala je konobar koji svakog poznaje, u sve je upućen i na sve ima komentar, baš kao i njegove redovne mušterije, te oni koji često navraćaju – lokalna novinarka ili pjevačica u usponu. I sve bi bilo u najveselijem redu da iznad lokala ne žive stanari kojima se događanja iz prizemlja nimalo ne sviđaju – stariji bračni par, susjeda usidjelica i predstavnik stanara Neven Bau.

U emisiji je gostovalo mnogo glazbenih gostiju kao Jasmin Stavros, Jelena Rozga, Danijela Martinović, Zlatko Pejaković, Boris Novković, Dražen Zečić, Alka Vuica, Joško Čagalj Jole, Hanka Paldum, Jurica Pađen, Mladen Grdović, Vlatka Pokos, Matija Vujica, Fantomi, Novi fosili, Slavonske lole, Alen Vitasović, Dean Dvornik, Magazin, Mate Mišo Kovač, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Josipa Lisac, Lana Jurčević, Luka Nižetić, Antonija Šola, Toše Proeski, Neda Ukraden, Lepa Brena, Željko Samardžić i mnogi drugi.

Novogodišnji specijal[uredi | uredi kod]

Na Staru godinu 2010. Nova TV emitirala je dvosatni specijal "Nova u Dragošju" u kojem su sudjelovali fiktivni likovi iz dramske serije "Najbolje godine" kao i nekoliko likova iz "Nad lipom 35".

Glumačku postavu specijala čine Jasna Odorčić (Zlata), Ljubomir Kerekeš (Lale), Velimir Čokljat (Đuka) i Janko Rakoš (Damir) iz "Najboljih godina", te Nives Ivanković (Miki), Mirna Maras (Nina), Mario Valentić (Luigi), Ivica Zadro (Barmen), Branimir Vidić (Doline) i Damir Mihanović Čubi (Roman) iz "Nad lipom 35".[1]

Od glazbenih gostiju nastupili su Severina Vučković, Neda Ukraden, Danijela Martinović, Halid Bešlić, Maja Šuput, Dražen Zečić, Zlatko Pejaković, Mate Bulić, Jasmin Stavros, "E.T." i "Karma".[2]

Glumci i gosti[uredi | uredi kod]

Glavna glumačka postava serije[uredi | uredi kod]

Bivša glumačka postava[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]