Lista likova serije CSI: Miami

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovo je spisak likova serije "CSI: Miami", koja se emitovala od 23. septembra 2002. do 8. aprila 2012. godine. David Caruso, Emily Procter i Adam Rodriguez su jedini glumci koji su se pojavili u svim sezonama, sem što je Rodriguez bio u glavnoj postavi u 8. sezoni samo u prvih 5 epizoda.

Pregled[uredi | uredi kod]

Ime Glumi ga/je Zanimanje Sezone
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Horejšio Kejn David Caruso Šef dnevne smjene forenzičkog tima Glavni
Keli Dukejn Emily Procter Pomoćnik šefa dnevne smjene forenzičkog tima Glavni
Erik Delko Adam Rodriguez Kriminalist 3. stepena Glavni
Dr. Aleks Vuds Khandi Alexander Patologinja Glavni Gost
Timoti Spidl Rory Cochrane Kriminalist 3. stepena Glavni Gost
Megan Doner Kim Delaney Pomoćnik šefa dnevne smjene forenzičkog tima Glavni
Jelina Salas Sofia Milos Privatna istražiteljica, bivša detektivka Odjela za pljačke/ubistva Epizodni Glavni Gost
Rajan Volf Jonathan Togo Kriminalist 3. stepena Glavni
Frenk Trip Rex Linn Detektiv Odjela za pljačke/ubistva Epizodni Glavni
Natalija Boa Vista Eva LaRue Kriminalistica 2. stepena Epizodni Glavni
Dr. Tara Prajs Megalyn Echikunwoke Patologinja Glavni
Džesi Kardoza Eddie Cibrian Kriminalist 2. stepena Glavni Gost
Volter Simons Omar Miller Kriminalist 1. stepena Glavni

Glavni likovi[uredi | uredi kod]

Horejšio Kejn[uredi | uredi kod]

CSI: Miami
Horejšio "Ejč" Kejn
O liku
Vrijeme u seriji2002. - 2012.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Zlatni padobran"
Posljednji nastup"Imati leš -Nered i zakon II deo-"
Igra gaDavid Caruso

Poručnik Horejšio "Ejč" Kejn (od 1. do 10. sezone; tumačio ga David Caruso) šef je dnevne smjene kriminalističkog laboratorija policije Miami-Dadea, bivši detektiv u Odjelu za ubistva njujorške policije, forenzički analitičar i bivši član ekipe za eksplozive. Izvanredan je strijelac i ne oklijeva upotrijebiti smrtonosnu silu. Vrlo često ide do ekstremnih granica kako bi sačuvao dokaz ili potencijalnu žrtvu. Ponašanje mu je uvijek ozbiljno, a u razgovoru je direktan i drži se onog što je u datom trenutku najvažnije. Ima dobru komunikaciju s djecom koja su upravo doživjela traumatične događaje. Dok tješi žrtve ili razgovara sa zločincima, koristi "ostani miran" pristup. Njegov su zaštitni znak sunčane naočale koje veoma često nosi. Bio je kratko oženjen s Marisol Delko (Alana de la Garza), Erikovom sestrom; brak je kratko trajao jer su Marisol snajperom ubili članovi bande Mala Noche (Zla noć) u epizodi Razjarenost -Šok II deo-. U epizodi Opasan sin otkrio je da ima 16-ogodišnjeg sina po imenu Kajl Harmon (iz veze koju je imao dok je radio na tajnom zadatku pod imenom Džon Volden). U epizodi U vetru vidimo da je Kajl s vojskom u Avganistanu. U epizodi Idu balističari Horejšio je ustrijeljen. Međutim, u narednoj epizodi (Vaskrsenje -Idu balističari II deo-) vidimo da je Horejšio lažirao svoju smrt kako bi zaustavio prodaju ilegalnih metaka. U 1. epizodi 8. sezone Van vremena u prisjećanjima je prikazano formiranje njegovog tima 1997. godine, nedugo nakon što je postao šef nove istražiteljske jedinice koja je brzo preimenovana u CSI.

Keli Dukejn[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Calleigh Duquesne
CSI: Miami
Keli Dukejn
O liku
Vrijeme u seriji2002. - 2012.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Zlatni padobran"
Posljednji nastup"Imati leš -Nered i zakon II deo-"
Igra gaEmily Procter

Keli Dukejn (od 1. do 10. sezone; tumačila je Emily Procter) Horejšiova je zamjenica. Specijalnost joj je balistika. Njena krhka građa, plava kosa i dobar izgled te južnjački naglasak često navode druge ljude da je potcijene, ali ona je briljantna i posvećena naučnica. Njen otac je advokat koji ima problema s alkoholizmom i koji se pokušao od toga izliječiti više puta. Keli se u poslu uvijek i strogo drži propisa. U epizodi Zaseda imala je problema s uhođenjem, tj. web-stranicom koja je pratila svaki njen korak; kasnije se otkrilo da je njen autor kolega iz laboratorije Den Kuper za koga je ranije otkrila da je ukrao kreditnu karticu pokojnog Spidla, zbog čega je dobio otkaz, pa joj se tako pokušao osvetiti. U epizodi Ulažem sve -Zaseda II deo- Keli je oteta i prisiljena da pomogne "maskirati" mjesto zločina, ali su je kolege kasnije spasile. U epizodi Dim ide u tvog IMZ-vca hitno je odvezena u bolnicu i skoro umrla zbog udisanja dima dok je s Volfom spašavala dokaze i tijelo mrtvaca iz zapaljene kuće. U finalu 7. sezone (Videti crveno) ranila je Delka (ne znajući da je on taj na koga je pucala) i u sljedećoj epizodi vidimo da je on u kritičnom stanju, nakon čega počinje prisjećanje na 1997. godinu i njen prvi dan na poslu, kad se i upoznala s Delkom (s njim je, inače, u ljubavnoj vezi od 7. sezone).

Erik Delko[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Eric Delko


CSI: Miami
Erik Delko
O liku
Vrijeme u seriji2002. - 2012.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Zlatni padobran"
Posljednji nastup"Imati leš -Nered i zakon II deo-"
Igra gaAdam Rodriguez

Erik Delko (od 1. do 10. sezone; epizodno u 8. sezoni; tumačio ga Adam Rodríguez) stručnjak je za otiske prstiju i identifikaciju droge. Otac mu je Rus, a majka Kubanka (puno prezime mu je Delektorski, ali ga je skratio nakon dolaska u SAD). Također je stručnjak i za ronjenje i zadužen je za pronalaženje dokaza pod vodom, kad to okolnosti zahtijevaju. U epizodi Razbijeno posao mu je došao u pitanje nakon što je uhapšen zbog posjedovanja marihuane, ali se ispostavilo da je ona bila za njegovu sestru Marisol, kako bi pomoću nje ublažila bolove od tretmana za leukemiju. U Čovek ranjen -Ničija zemlja II deo-, dok je pokušavao spasiti ženu koju je oteo bjegunac Klavo Kruz, Delko je kritično ranjen u glavu. Preživio je i vratio se u tim, ali je jedno vrijeme patio od djelomičnog gubitka pamćenja. U epizodi I šta te tera da ubijaš? rekao je svojoj psihologinji (koju je po naredbi morao posjećivati nakon nekih traumatičnih iskustava) o naklonosti i osjećajima prema Kali. U epizodi Motel "Deluka" otkriveno je da trenutno boravi u motelu jer ga neko prati. Otkriveno je i da mu je otac kubanski Rus i da ga pokušava ubiti (glumi ga Rade Šerbedžija). Kasnije su se ipak susreli i donekle izgladili odnose. U već spomenutoj epizodi Videti crveno Delko je pokušao pomoći ocu i viđen je kako s njim bježi iz ilegalnog skladišta oružja, ali ga je u bijegu (ne znajući da je on za volanom) ranila Keli. Ipak, preživio je i viđen je kako se budi u bolničkoj sobi u epizodi Van vremena. Rodriguez se u 8. sezoni privremeno povukao iz serije (pojavio se u samo 3 epizode), a zamijenio ga je bivši CSI-evac Džesi Kardoza. Delko je svoj odlazak najavio govoreći Keli da napušta CSI-tim jer je život prekratak. Prije nego što se odveze, dobija poruku od Horejšija: "Uvijek ću biti tu".[1] 19. 2. 2010. Rodriguez je na svojoj Twitter-stranici objavio da se vraća u seriju u 9. sezoni kao stalni član.[2][3]

Dr. Aleks Vuds[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Alexx Woods
CSI: Miami
Dr. Aleks Vuds
O liku
Vrijeme u seriji2002. - 2009.
Prethodniknitko
NasljednikDr. Tara Prajs
Prvi nastup"Zlatni padobran"
Posljednji nastup"Loše seme"
Igra gaKhandi Alexander

Dr. Aleks Vuds (od 1. do 6. sezone; epizodno u 7. i 8. sezoni; tumačila je Khandi Alexander) bila je patologinja u prvih 6 sezona. Medicinsku karijeru počela je kao liječnica u Njujorku, a postala je patologinja u okviru CSI-tima nakon što se iz ličnih razloga preselila u Majami. Veoma je emotivna osoba i u neku ruku "majčinska" figura za CSI-tim, pokazujući veliku brigu za njih. Također, često razgovara s mrtvim tijelima utješnim i brižnim tonom, kao da ih zapravo ispituje. Udana je i ima sina i kćerku s bivšim mužem koji je ubijen u jednoj od najranijih epizoda. U epizodi Rok i teško mesto njen je sin bio glavni osumnjičeni za ubistvo, što natjera Aleks da ponovo razmisli o svom poslu (i o mjestu u CSI-timu i prijateljstvu s njima) i ona daje otkaz, govoreći Horejšiju: "Trebam provesti više svog vremena brinući se za žive". On joj odgovori da će, ako se nekad poželi vratiti, mjesto biti otvoreno za nju. Pojavila se u epizodi Dim ide u tvog IMZ-ovca, ali kao honorarna liječnica u Hitnoj pomoći u bolnici Dejd Dženeral.

Timoti Spidl[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Tim Speedle
CSI: Miami
Timoti "Tim/Spid" Spidl
O liku
Vrijeme u seriji2002. - 2004., 2007.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Zlatni padobran"
Posljednji nastup"Bum-bum, dužan si"
Igra gaRory Cochrane

Timoti Spidl (od 1. do 3. sezone; epizodno u 7. sezoni; tumačio ga Rory Cochrane) bio je stručnjak za razne vrste tragova i otisaka, porijeklom iz Sirakuze, iz Njujorka, a diplomirao je biologiju na univerzitetu Kolumbija. Poginuo je tokom intervencije zbog oružane pljačke draguljarnice u epizodi Izgubljeni sin; nije redovno održavao svoj pištolj, pa je on zakazao u ključnom trenutku obračuna u draguljarnici, što ga je koštalo života. Lik je izbrisan iz serije na zahtjev samog Kohrejna, koji je želio nastaviti karijeru na filmu i kojem se navodno nije sviđao dug i naporan raspored snimanja serije.[4] Ipak, pojavio se kao gost u epizodi Bum-bum, dužan si (6. sezona) u Delkovoj halucinaciji. U epizodi Van vremena otkriveno je da je Kardoza poznavao Spidla, koji je 1997. godine radio u policiji Sent Pitersburga (Florida), i predložio je Horejšiju da ga zaposli u svom novom timu.

Megan Doner[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Megan Donner
CSI: Miami
Megan Doner
O liku
Vrijeme u seriji2002.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Zlatni padobran"
Posljednji nastup"Užasna misao"
Igra gaKim Delaney

Poručnica Megan Doner (u 1. sezoni; tumačila je Kim Delaney) bila je Horejšiova prethodnica na čelu CSI-tima koja je na neodređeno vrijeme napustila posao nakon muževe smrti. Nakratko se vratila i radila s Horejšiom, koji je u međuvremenu postavljen za glavnog istražitelja CSI-jedinice, ali je dala otkaz kad je shvatila da je pritisak posla sada veći nego što može podnijeti. Neke od ovih stvari kasnije su prepravljene: u epizodi Van vremena vidimo prisjećanja na slučaj koji je doveo do formiranja CSI-tima; po tom novom scenariju, Donerova (koja je spomenuta, ali ne i viđena u toj epizodi) još uvijek je radila u laboratoriju, ali je Horejšio bio na njegovom čelu od osnivanja. Ovaj lik navodno je izbrisan iz serije zbog nedostatka "hemije" između Delaneyjeve i Carusa.[5] Pojavila se samo u prvih 10 epizoda.

Jelina Salas[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Yelina Salas
CSI: Miami
Jelina Salas
O liku
Vrijeme u seriji2003. - 2009.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Jednostavan čovek"
Posljednji nastup"Videti crveno"
Igra gaSofia Milos

Jelina Salas (u 3. sezoni; epizodno od 1. do 2. i od 5. do 7. sezone; tumačila je Sofia Milos) detektivka je iz Odjela za ubistva, porijeklom iz Kolumbije, koja se često priključuje CSI-timu u istragama. Ona je i udovica Horejšiiovog brata Rejmonda. Kasnije je počela vezu s narednikom Rikom Stetlerom iz Unutrašnje kontrole, inače Horejšiovim ličnim "progoniteljem". Nakon što se otkrilo da je Rejmond još uvijek živ, otišla je u Brazil s njim i sinom, gdje su se namjeravali pritajiti radi Rejmondove sigurnosti. Ponovo se pojavljuje na početku 5. sezone (epizoda Rio -Šok IV deo-). Naime, Horejšio i Delko otišli su u Rio de Žaneiro da uhvate Antonija Riaza, koji je naredio ubistvo Horejšiove žene i ujedno Delkove sestre, Marisol. Riaz u Riju ubija i Rejmonda te pokušava regrutirati njegovog sina za raznosača droge po siromašnim i opasnim dijelovima područja. Međutim, Horejšio ga spašava, ubivši na kraju Riaza, a Jelina i Rej ml. vraćaju se u Majami, gdje Jelina počinje raditi kao privatni detektiv (epizoda Pečen). U epizodi Opasan sin Jelina za Horejšija istražuje jednog osumnjičenog za kršenje uvjetne kazne; u istrazi pronalazi rodni list koji otkriva da je taj osumnjičeni zapravo Horejšiov biološki sin. Vratila se i na početku 7. sezone (epizoda Vaskrsenje -Idu balističari II deo-), kada se ubacila u neprijateljske redove da pomogne Horejšiju da uhvati krijumčara oružjem Rona Sarisa. U epizodi Videti crveno bila je oteta, ali ju je Horejšio uspio spasiti.

Rajan Volf[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Ryan Wolfe
CSI: Miami
Rajan Volf
O liku
Vrijeme u seriji2004. - 2012.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Pod uticajem"
Posljednji nastup"Imati leš -Nered i zakon II deo-"
Igra gaJonathan Togo

Rajan Volf (od 3. do 10. sezone; epizodno u 3. sezoni; tumačio ga Jonathan Togo) radio je kao obični policajac u vrijeme kad ga je Horejšio zaposlio u svom timu skoro bukvalno na licu mjesta, primijetivši s odobravanjem njegovo besprijekorno održavanje pištolja (vjerovatno zato što Volf ima OKP). Prvi se put pojavio u epizodi Pod uticajem, ali nije postao stalni član do epizode Đavolja noć. Rajan je zamijenio Tima Spidla, koji je ubijen u jednoj akciji jer mu je pištolj zakazao zbog lošeg održavanja. U epizodi Pogođen Rajan je pogođen u oko iz pištolja za eksere. Na kraju epizode Pečen dobio je otkaz jer je direktno bio povezan s osumnjičenikom za ubistvo i jer to nije prijavio nadležnima. Nakon toga se okušao na više poslova: radio je na televiziji kao ekspert za mjesta zločina, stručni svjedok odbrane, zatim kao tehničar u streljani, a prijavio se i za pomoćnika patologa. Za cijelo to vrijeme pokušavao se ponovo prijaviti za posao u CSI-timu, što mu je na kraju i uspjelo. U epizodi Idu balističari Rajan dobija poruku "Gotovo je" upravo nakon što je Horejšio ustrijeljen. Međutim, otkrilo se da ga je Horejšio zamolio za pomoć u lažiranju njegove smrti, kako bi Horejšio mogao obaviti tajnu akciju. Na kraju epizode Specifična meta i tokom naredne epizode (Volf u ovčijoj koži -Specifična meta II deo-) vidimo da je Rajana otela ruska mafija i prisilila ga da prikrije zločin.

Frenk Trip[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Frank Tripp
CSI: Miami
Frenk Trip
O liku
Vrijeme u seriji2003. - 2012.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Dokazi nevidljivih stvari"
Posljednji nastup"Imati leš -Nered i zakon II deo-"
Igra gaRex Linn

Narednik Frenk Trip (od 5. do 10. sezone; epizodno od 1. do 4. sezone; tumačio ga je Rex Linn) detektiv je iz Odjela za ubistva, porijeklom iz Teksasa, koji se pridružuje CSI-timu na mjestu zločina. U dobrim je radnim odnosima sa svim članovima tima. U epizodi Dan na raspolaganju otkriveno je da je razveden i da ima troje djece. Nakon što je položio ispit za narednika u epizodi Opasan sin, neko je vrijeme morao provesti u uniformi, radeći u patroli, ali se ubrzo vratio u Ubistva i ponovo obukao odijelo (Gerilci u magli). Tokom ranih faza serije on i Horatio nisu se dobro slagali, ali se u novije vrijeme sve češće vide zajedno na mjestima zločina. Nakon što Volf dobije otkaz, a kasnije bude vraćen u tim, njih dvojica imaju jedan drugog "na zubu". U epizodi Lančana reakcija dovodi Rajana da uzme otiske sa zatvorskog telefona, govoreći mu da mu je on "najdraži mali prašinar", pokušavajući ga time uvrijediti.

Natalija Boa Vista[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Natalia Boa Vista
CSI: Miami
Natalija Boa Vista
O liku
Vrijeme u seriji2005. - 2012.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Iz groba"
Posljednji nastup"Imati leš -Nered i zakon II deo-"
Igra gaEva LaRue

Natalija Boa Vista (od 5. do 10. sezone; epizodno u 4. sezoni; tumačila je Eva LaRue) jeste DNK-analitičarka kojoj je po dolasku u tim zbog nekih federalnih restrikcija bilo dozvoljeno raditi samo na neriješenim i zaboravljenim slučajevima. Prije dolaska u tim pobjegla je od muža koji ju je zlostavljao; u jednom slučaju ubistva žene njena povezanost s udruženjem zlostavljanih žena bila je ključna za njegovo rješavanje. Na kraju 4. sezone otkriveno je da je Natalija FBI-eva "krtica" u laboratoriju; zadatak joj je bio da pomogne skupiti dovoljno informacija za pokretanje slučaja protiv Horejšija i njegovog tima. U 5. sezoni otkrila je da je njen bivši muž Nik Taunsend izišao iz zatvora, što ju je dosta uznemirilo. On se zaposlio kao čistač mjesta zločina i prilikom prvog susreta s Natalijom uručio joj je sudsku zabranu približavanja. Bili su u napetom odnosu sve do Nikovog ubistva, za koje je Natalija nakratko bila osumnjičena. U epizodi Mračna soba Volf pronalazi gomilu fotografija djevojaka koje su oteli trgovci ljudima i Natalija na jednoj od njih prepozna svoju sestru Anju, a DNK s mjesta zločina potvrđuje da je Anja zaista jedna od otetih djevojaka. CSI-tim ih je kasnije uspio sve spasiti. U epizodi Tunelni vid konačno je dobila dozvolu za nošenje vatrenog oružja i čak je u samoodbrani prvi put ranila sumnjivca.

Dr. Tara Prajs[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Tara Price
CSI: Miami
Dr. Tara Prajs
O liku
Vrijeme u seriji2008. - 2009.
PrethodnikDr. Aleks Vuds
NasljednikDr. Tom Loman
Prvi nastup"Neću opet da budem podstaknut"
Posljednji nastup"Rastvoreni"
Igra gaMegalyn Echikunwoke

Dr. Tara Prajs (u 7. sezoni; epizodno u 7. sezoni; tumačila je Megalyn Echikunwoke) bila je patologinja dnevne smjene nakon što je zamijenila Aleks u 7. sezoni. Debitirala je u epizodi Neću opet da budem podstaknut, a članica glavne ekipe postala je u epizodi Iznenađeni. U epizodi Varljiva smrt Delko i Volf "smjestili" su joj praktičnu šalu s tijelom mrtvaca, zbog čega je cijeli taj slučaj umalo kompromitiran. Na kraju epizode Razvodnička žurka prikazano je kako Tara u mrtvačnici krade bočicu Oksikodona (opioidni analgetik) od žrtve i za nju lažno optužuje Džuliju Vinston, majku Horejšiovog sina Kajla, kojeg je Horejšio zaposlio kao stažistu u mrtvačnici nakon što je Kajl upao u nevolju. U epizodi Rastvoreni Volf se suočava s Tarom u vezi s ukradenim pilulama u njenom ormariću (Volf je odranije znao za to, ali je neko vrijeme šutio, jer ga je Tara uvjerila da je sve u redu s njom). Kada Džulija upadne u mrtvačnicu zbog Tarine krađe i drži sve u njoj kao taoce, Tara konačno biva uhapšena. Nakon ove epizode njen lik se više ne pojavljuje.

Džesi Kardoza[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Jesse Cardoza
CSI: Miami
Džesi Kardoza
O liku
Vrijeme u seriji2009. - 2010.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Van vremena"
Posljednji nastup"Pali -Sve pada dole II deo-"
Igra gaEddie Cibrian

Džesi Kardoza (u 8. sezoni; epizodno u 9. sezoni; tumačio ga Eddie Cibrian) bivši je policajac iz Los Anđelesa koji se ponovo prebacio u Majami. U epizodi Van vremena u prisjećanjima na 1997. godinu vidimo njegov posljednji dan na poslu u Majamiju prije odlaska u LA; tada je pomogao Horejšiju da zaključi jedan slučaj nakon kojeg je Horejšio postao šef nove istražiteljske jedinice koja će postati CSI. Kardoza se vratio u epizodi Neprijateljsko preuzimanje kao član tima, zamijenivši Delka. Po njegovom povratku, laboratorij je napadnut, a Kardoza je s još troje ljudi uzet za taoca, ali spasio ih je Horejšio ispunivši otmičarev jedinstven zahtjev u zamjenu za njihove živote. Nakon toga, u epizodi Zasenjenost došlo je do netačnosti u podacima o pređenoj kilometraži na CSI-evim Hamerima; Kardoza u početku nije to objasnio, ali je kasnije u svlačionici rekao Keli da je pratio ženu kojoj je prijetila opasnost od čovjeka s kojim je on imao posla u Kaliforniji i da se vratio u Majami jer je taj čovjek ubio i njegovu ženu. U epizodi Fallen na početku sezone 2010/11 ga halonom otruje serijski ubica Dejvid Starling.

Volter Simons[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Walter Simmons
CSI: Miami
Volter Simons
O liku
Vrijeme u seriji2009. - 2012.
Prethodniknitko
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Munjevita akcija"
Posljednji nastup"Imati leš -Nered i zakon II deo-"
Igra gaOmar Miller

Volter Simons (od 8. do 10. sezone; epizodno u 8. sezoni; tumačio ga Omar Miller) najnoviji je član Horejšiovog tima, u koji se prebacio iz noćne smjene. Porijeklom je iz Luizijane i specijalist je za krađe umjetnina. Prvi put se pojavio u epizodi Munjevita akcija, a stalni član postao je u epizodi Ortak, š'a ima.

Epizodni likovi[uredi | uredi kod]

U seriji se pojavljuje dosta epizodnih likova različitih profila (laboratorijski tehničari, detektivi, članovi porodica glavnih likova, kao i neki zločinci).

Napomena[uredi | uredi kod]

  1. http://www.buddytv.com/articles/csi-miami/csi-miami-returns-to-their-roo-30660.aspx
  2. „Archive copy”. Arhivirano iz originala na datum 2010-10-02. Pristupljeno 2016-10-22. 
  3. „Archive copy”. Arhivirano iz originala na datum 2011-07-26. Pristupljeno 2016-10-22. 
  4. http://www.csifiles.com/interviews/rory_cochrane.shtml
  5. „Archive copy”. Arhivirano iz originala na datum 2015-01-14. Pristupljeno 2016-10-22.