Calle Mayor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Calle Mayor
španski kino-poster
RežijaJuan Antonio Bardem
ProducentCesáreo González
ScenarioJuan Antonio Bardem
UlogeBetsy Blair
José Suárez
MuzikaIsidro B. Maiztegui
Joseph Kosma
FotografijaMichel Kelber
MontažaMargarita Ochoa
DistribucijaSuevia Films
Datum(i) premijere
1956 (1956) (Venecija)
Trajanje99 min.
Zemlja Španija
 Francuska

Calle Mayor (sh. Velika ulica ili Glavna ulica) je špansko-francuski crno-bijeli film snimljen 1956. u režiji Juana Antonija Bardema. Po žanru je drama, a temelji se na komadu La señorita de Trévelez Carlosa Arnichesa. Protagonistica (koju tumači američka glumica Betsy Blair) je 35-godišnja usidjelica koja živi u malom gradiću i koju grupa žitelja iz dosade odluči učiniti predmetom okrutne šale. Radnja prikazuje kako se jedan od njuh (koga glumi José Suárez) pravi da je zaljubljen u nju.

Za Blair, koja je prethodne godine tumačila sličnu ulogu u hvaljenom Martyju, Calle Mayor je predstavljao prvi nastup u evropskom filmu. Bardem je, pak, za jedan od likova namjerno koristio ime Federico Sanchez, a što je bio konspirativni pseudonim njegovog prijatelja Jorgea Sempruna, aktivista tada zabranjene Komunističke partije Španije. Calle Mayor je dobio niz nagrada na festivalima.

Kada je nekoliko godina kasnije Bardem snimio temom i mjestom radnje sličan film Nunca pasa nada, kritičari su ga posprdno nazvali Calle Minor (sh. Mala ulica).

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]