Razlike između izmjena na stranici "Wikipedia:Budite ljubazni prema novim korisnicima"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Datoteka/fajl Plush_Toys.JPG je uklonjen/a jer ga/ju je na Ostavi obrisao INeverCry sa razlogom: Per c:Commons:Deletion requests/File:Plush Toys.JPG
m (Bot: migracija 47 međuwiki veza sada dostupnih na stranici d:q4657367 na Wikidati)
(Datoteka/fajl Plush_Toys.JPG je uklonjen/a jer ga/ju je na Ostavi obrisao INeverCry sa razlogom: Per c:Commons:Deletion requests/File:Plush Toys.JPG)
* Iako je ljubazno preporučiti novom korisniku, koji je načinio grešku, važnija [[Wikipedia:Pravila i smernice|pravila i smernice]] Wikipedije, nerazumno je i potpuno neprijateljski preporučiti mu da prestane da učestvuje u glasanjima, raspravama o brisanju članaka itd. „dok ne steknu više iskustva“. Ovo istovremeno obeshrabruje nove urednike i može lišiti Wikipediju mnogih potrebnih saznanja.
* Pri davanju saveta novajliji, dajte mu do znanja da je dobrodošao i da se tako oseća — a ne da im je potrebna vaša dozvola za ulazak u članstvo ekskluzivnog kluba. Bilo koja nova oblast koncentrisane, svrsishodne ljudske aktivnosti poseduje sopstvene posebne strogosti i strukture, za čije je učenje potrebno neko vreme, i koje se mogu [[Wikipedia:Konsenzus|unapređivati]] povremenim preispitivanjem i ispravkama.
 
[[Datoteka:Plush Toys.JPG|right|thumb|Uši novajlija mogu biti posebno osetljive.]]
* Ne nazivajte novajlije omalovažavajućim imenima poput [[Wikipedia:Čarapić|čarapića]]. Ako se veliki broj novopridošlih urednika pojavi na istoj strani i glasa, poželite im dobrodošlicu i objasnite im pritom kako bi se njihovi glasovi možda neće uzeti u obzir. Svako neprimereno prozivanje ovakvih korisnika u potpunosti je nepotrebno.
* Ponekad saradnici zaborave da upotrebe četiri tilde nakon ostavljanja komentara na korisničkim stranama ili na Trgu. Podsetite ih (na ljubazan način, naravno) da se nakon svojih komentara potpišu, a u međuvremenu kod nepotpisanog komentara postavite šablon {{tl|bez potpisa}}.
11.772

izmjene

Navigacijski meni