Naša stranka: Razlika između izmjena

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Obrisana 2 bajta ,  prije 11 godina
m
Vraćene izmene korisnika Duma na poslednju izmenu korisnika 77.10.28.37
(scenarist valjda...)
m (Vraćene izmene korisnika Duma na poslednju izmenu korisnika 77.10.28.37)
'''Naša stranka''' je [[BiH|bosanskohercegovačka]] [[politička stranka]] osnovana 2008. godine. Temelj njenog programa jest borba protiv dominacije [[nacionalne stranke u BiH|nacionalnih stranaka]]. Osnovao ju je Bojan Bajić, bivši član [[Socijaldemokratska partija BiH|SDP-a]]. Jedan od njenih najpoznatijih članova je Oscarom nagrađeni scenaristsineast [[Danis Tanović]].
 
Stranka se prvi put pojavila na lokalnim izborima 2008. godine kada je kandidat NS-a dobio načelničko mjesto u Bosanskom Petrovcu. Značajan broj glasova zabilježen je u Sarajevu. NS na općim izborima 2010. godine nije doživjela značajniji uspjeh iako se se računalo na veliki broj glasova od strane građana koji nisu izlazili na izbore ili nisu podržavali stranke iz nacionalističkog bloka. Predsjednik NS-a Bojan Bajić je nakon ovog neuspjeha podnio ostavku, a na njegovo mjesto je došao Dennis Gratz. NS je predstavila novi smjer nazvan "treći put", ali i dalje sadržavši socio-liberalizam kao ideološko opredjeljenje te multinacionalno članstvo kao temelj rada stranke. NS je i dalje jedna od rijetkih stranaka u Bosni i Hercegovini koja ima članove iz svih nacionalnih zajednica uključujući i nekonstitutivne narode.
 
Stranka se prvi put pojavila na lokalnim izborima 2008. godine kada je kandidat NS-a dobio načelničko mjesto u Bosanskom Petrovcu. Značajan broj glasova zabilježen je u Sarajevu. NS na općim izborima 2010. godine nije doživjela značajniji uspjeh iako se se računalo na veliki broj glasova od strane građana koji nisu izlazili na izbore ili nisu podržavali stranke iz nacionalističkog bloka. Predsjednik NS-a Bojan Bajić je nakon ovog neuspjeha podnio ostavku, a na njegovo mjesto je došao Dennis Gratz. NS je predstavila novi smjer nazvan "treći put" , ali i dalje sadržavši socio-liberalizam kao ideološko opredjeljenje te multinacionalno članstvo kao temelj rada stranke. NS je i dalje jedna od rijetkih stranaka u Bosni i Hercegovini koja ima članove iz svih nacionalnih zajednica uključujući i nekonstitutivne narode.
== Vanjski linkovi ==
*[http://www.nasastranka.ba/index.php Zvanična web stranica stranke]

Navigacijski meni