Razlike između izmjena na stranici "General Grievous"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bez izmjene veličine ,  prije 11 godina
(Nova stranica: {{Infookvir lik iz Ratova zvijezda |ime = General Grievous |slika = Datoteka:GeneralGrievous.jpg |opis_slike = |boja = black |izvor = |polozaj...)
 
Grievous tada bježi u kapsuli na prvi bojni brod Konfederacije gdje svojoj vojsci da je naredbu za povlačenje. Tada odlazi na planet [[Utapau]] gdje je Konfederacija već preuzela kontrolu i zarobila stanovnike. Tu se trenutno nalazi Vijeće separatista. Kako je Dooku mrtav, ubijen od strane Skywalkera, Grievous preuzima poziciju Vrhovnog zapovjednika droidskih vojska. Ubrzo mu Sidious naređuje, pošto je Konfederacija u jako lošoj situaciji, da Separatiste prebaci na udaljeni vulkanski planet [[Mustafar]], što ovaj i radi.
 
[[Datoteka:Generalgrievous1.jpg|minithumb|250px|General Grievous u ''[[Ratovi zvijezda III: Osveta Sitha|Osveti Sitha]]'']]
 
No, uskoro na Utapau stiže Obi-Wan s misijom da ubije Grievousa. Nakon što se neko vrijeme sakrivao, nadajući se da će možda stići vojska klonova, Obi-Wan konfrontira Grievous kad vidi da ovaj želi napustiti planet. Kada ga Grievous uoči, a vojska droida okruži spremna ga ubiti, dolaze klonovi koji napadaju droide, a Grievous se bori s Obi-Wanom. Grievous kao kiborg s četiri ruke u kojima drži mačeve ima znatniju prednost, no Obi-Wan mu uspijeva otkinuti dvije ruke na mjestu zglobova i tako Grievous ostaje sa samo dva mača. Kako sada Obi-Wan dobiva prednost, Grievous se povlači u svoje četveronožno vozilo i bježi, no Obi-Wan pronalazi jednog četveronožnog reptila koji jako brzo trči i počinje ga pratiti. Kako je teren grub, Obi-Wanu ispadne svjetlosni mač, kojeg će mu kasnije, samo nekoliko trenutaka prije [[naredba 66|naredbe 66]], vratiti klonovi. No, ipak uspije sustići Grievousa i skočiti na njegovo vozilo koje tada izgubi kontrolu i sruši se, odbacivši Grievousa i Obi-Wana na Grievousovo tajno slijetalište gdje se nalazi njgov brod. Grievous tada pokuša upucati Obi-Wana s puškom koju je imao, no Obi-Wan mu je izbije. Njih se dvoje tada počnu boriti bez oružja jer je Grievous već prije izbio elektrizirani štap iz Obi-Wanovih ruku. Grievous je ovdje bolji i nakon što je nekoliko puta udario Obi-Wana, ovaj mu uspije rastvoriti prsne ploče time otkrivši njegove unutarnje organe. Ovaj ga tada ponovo udari i uspije gurnuti do ruba platofrme, dok je već prije uzeo elektrizirani štap kako bi ga ubio. Obi-Wan se neko vrijeme brani i onda zaključi kako je jedini način da ga ubije uništavanje njegovih unutarnjih organa. Tada Silom uspije dovući Grievousu pušku koja je bila na platformi i puca u Grievousovo srce koje se tada zapali. Grievous tada umire zapaljen, a Obi-Wan odlazi s planeta.
 
== Vanjske poveznice ==

Navigacijski meni