Mohabbatein – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m r2.6.5) (robot Dodaje: zh:真愛永存
Dinamik-bot (razgovor | doprinos)
Red 123: Red 123:
[[nl:Mohabbatein]]
[[nl:Mohabbatein]]
[[pl:Mohabbatein]]
[[pl:Mohabbatein]]
[[ru:Влюблённые (фильм, 2000)]]
[[th:โมฮับบะเทน อานุภาพแห่งรัก]]
[[th:โมฮับบะเทน อานุภาพแห่งรัก]]
[[zh:真愛永存]]
[[zh:真愛永存]]

Verzija na datum 9 april 2011 u 20:01

Šablon:Infobox Film


Mohabbatein (Devanagari: मोहब्बतें, Nastaliq: محبتیں , prevod:"Ljubavne priče"), je Bolivud film, koji je režisirao Aditya Chopra. Glavne uloge su pripale Amitab Bachchanu i Shahrukh KHanu, zajedno sa šest mladih debitanata. Film je sniman na Oksfordu i Longleatu. Film je postao drugi najbolji hit te godine i dobio je dvije nagrade, date Bachchanu i Khanu za njihove uloge u filmu.


Sadržaj

Šablon:Spoiler

Tri mladića se susreću na stanici, i saznaju da su sva tri krenula da studiraju u prestižnoj privatnoj školi Gurukul u Indiji. Od tada, njih trojica su najbolji drugovi.

Gurukul vodi Narayan Shankar,Amitabh Bachchan. On je jako strog i vjeruje da je njegova škola tako uspješna zahvaljujući njegovim principima, a ko bi god pokušao da to mijenja, bio bi automatski izbačen iz škole. Najbolji studenti iz cijele zemlje dolaze u Gurukul, i Narayan ima jako velika očekivanja od njih. Na dan prijema, on im govori da su najveći političari i najuspješniji ljudi upravo studirali u Gurukulu, i da oni nisu tu došli kako bi flertovali i zaljubljivali se, već samo učili, a ko se ne pridržava tih pravila, biće automatski izbačen iz škole.


Trojica njih se zaljublju u tri različite đevojke. Sameer radi u kafiću, i on je zaljubljen u đevojku koju zna još od djetinjstva Sanjanu, ali ona ima momka. Vikram se zaljubljuje u Ishiku, a Karan u Kiran, koju sreće na brdu, kada je čekao voz. Kiran je udata za oficira, koji se nikada nije vratio iz rata, ali se ona još uvijek nada da je on živ.

Zbog Narayanovih upozorenja, sva trojica bivaju obeshrabreni po pogledu ljubavi i tako se ne upuštaju u pravo flertovanje sa njima.

Raj Aryan (Shahrukh Khan), sa cvijećem i violinom u rukama, dolazi da se priključi timu Gurukul škole, kao profesor muzičkog. Narayan vidjeći njegov dosije, prihvata da ga primi u školu, ali pod uslovom da za kratak period privuče što više učenika, da u slobodnim časovima, pohađaju nastavu muzičkog. Raj tako počinje da radi, i posebno trojici mladića uliva hrabrost da se upušte u ljubav za kojom žude.

Zahvaljujući njemu, studenti izlaze iz Gurukul dvorišta i idu u potrazi za svojim curama. Karan bezuspješno pokušava da priđe Kiran, ali posle dosta vremena, on je uspio da se sprijatelji sa njom. Vikram vidjeći da je Ishika iz bogate porodice, pravi se da je i on jako bogat i njihova ljubav se uglavnom zasniva na protivrječnosti. Saamer shvata da je Sanjanin momak jako bogat, ali takođe i to da ona nije srećna sa njim. Posle žurke kod bazena, Sanjan ostavlja momka, a tu se nalazi Saamer, kao rame za plakanje, od tog vremena, oni su jako bliski i počinju da izlaze kao par.

Vikram ide u đevojačku školu kao partner đevojkama za ples, i tu se jako zbližuje sa Ishikom. A Karan odlazi u Kiraninu kuću da podučava sina Kiranine zaove da svira klavir. Tako on provodi dosta vremena sa njom, i posle određenog vremena on joj pred svima u kući izjavljuje ljubav. Ona ga iz straha odbija i govori da ga ne voli, ali zahvljujući njenoj zaovi, svekar uviđa da se njegov sin nikada neće vratiti i on joj daje slobodu da ide za njim.

Kada je Narayan bio na odsustvu, Raj pravi žurku u školi, đe dovodi i đevojke iz drugih škola. Saznajući to, Narayan želi da ga otpušti, ali kako Raj ima ugovor na godinu dana, on to nije u mogućnosti. U međuvremenu, Raj otkriva studentima svoj identitet.

On je zapravo bivši učenik Gurukul škole, tačnije najbolji učenik toga vremena, ali njegova greška je bila ta što je izlazio sa Meghnom, Narayanovom kćerkom i zbog toga je morao napuštiti školu, a Meghna saznavši to, a u isto vrijeme i zbog prevelikog poštovanja prema ocu, ona se ubila, skočivši sa balkona. To saznaje i Narayan i počinje prava bitka između njih dvojice. Narayan govori da strah uvijek pobjedi, dok Raj vjeruje u ljubav.

Poslije dosta nesuglasica, Narayan shvata da je Raj u pravu, i on nudi njemu da bude glavni u Gurukul školi, dok će se on povući. Tako ipak trijumfuje ljubav.

Muzika

Muziku je komponovao Jatin Lalit a tekstopisac je Anand Bakshi.

Lista pjesama:

Pjesma Pjevač
Humko Humise Chura Lo Lata Mangeshkar & Udit Narayan
Chalte Chalte Shweta Pandit, Sonali Bhatawdekar, Pritha Mazumdar, Udhbav, Manohar Shetty & Ishaan
Pairon Mein Bandhan Hai Shweta Pandit, Sonali Bhatawdekar, Pritha Mazumdar, Udhbav, Manohar Shetty & Ishaan
Aankhein Khuli Lata Mangeshkar, Shweta Pandit, Sonali Bhatawdekar, Pritha Mazumdar, Udhbav, Manohar Shetty, Shahrukh Khan & Ishaan
Soni Soni Udit Narayan, Jaspinder Narula, Shweta Pandit, Sonali Bhatawdekar, Pritha Mazumdar, Udhbav, Manohar Shetty & Ishaan
Zinda Rehti Hai Mohabbatein Lata Mangeshkar & Udit Narayan

Uloge

Nagrada

Eksterni linkovi