Razlike između izmjena na stranici "Pleternica"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 12.015 bajtova ,  prije 10 godina
nema sažetka uređivanja
m/м (Бот: Измена категорије Kategorija:Hrvatski gradovi)
[[ru:Плетерница]]
[[sr:Плетерница]]
Gradonačelnik Franjo Lucić
 
petak, 25. lipnja 2010.
KAKO LICEMJERNI PLETERNIČKI MAMLAZ FRANJO LUCIĆ OPTUŽUJE DRUGE ZA LICEMJERSTVO, NESPOSOBNOST I BAHATOST
 
 
Zanimljivo je slušati i pratiti po medijima kako prvi čovjek HDZ-a Franjo Lucić potpuno neargumentirano napada sve one koji se ne uklapaju u njegov bolesno lažljivi svjetonazor. Franjo Lucić, usavršivši vlastito licemjerje i zloću nije više u stanju svijet i zbivanja oko sebe motriti zdravim očima. Varajući neprestalno druge i nastavljajući glumiti svoju ulogu brižnog gospodara koja je jačala s položajem i činjenicom da se više i slušala njegova riječ postao je slijepac koji želi voditi druge i koji svoje opake namjere nije u stanju skriti niti pod plaštem ulagivanja i pretvaranja. Ovih je dana dezorijentirani i oboljeli od novca i stjecanja Franjo Lucić dobio opravdano novi nadimak pod imenom – „pleternički mamlaz“ iliti u prijevodu po Klaiću, glupan, tikvan, zvekan, blesan, muha bez glave i slično. Ovaj „pleternički mamlaz“ optužio je gradonačelnika Požege za diktatorsko ponašanje jer je svojim radnicima povisio plaću i zaštitio kolektivnim ugovorima. Nevjerojatno je Lucićevo mišljenje da takvo ponašanje vrijeđa druge, dok su njegovi radnici uživali sve ovo vrijeme najmanju moguću plaću i naposljetku dobili otkaz zbog njegove nebrige, gramzljivosti i nesposobnosti. Prema takvim izjavama ispada da je diktator onaj tko štiti radnike, a tko ih šikanira i lišava pravedne plaće, poput njega, zaslužuje naziv pravednika i čovjeka koji se bori za red u društvu…
 
Ponašanje i govor prvog čovjeka HDZ-a u županiji više nema nikakvoga smisla. Riječ je o slijepcu koji zbog vlastite zloće i intelektualne ograničenosti, ali i velike političke moći, iznosi nesuvisle laži i bedaste konstatacije kojih bi se prosječan čovjek bez obzira na političko opredjeljenje trebao stidjeti. Ovom prilikom donosimo vam kratki pregled laži i prevara tzv. „ pleterničkog mamlaza“ Franje Lucića iz kojih se vidi da postaje nepopravljivo slijep za vlastito stanje te da će naposljetku uspjeti prevariti i samoga sebe.
 
1. GRADONAČELNIK OSTAO BEZ DIPLOME VŠS – ekonomist
 
Nenadanim političkim probojom Lucić je osjetio nedostatak obrazovanja, pa se uskoro pojavila diploma o višoj stručnoj spremi. Postavši saborski zastupnik, te vidjevši da glavni tajnik HDZ-a Jarnjak i mnogi drugi imaju također srednju školu, povukao je diplomu iz opticaja i ponovno se javno predstavio kao prodavač. Nije potrebno reći da je ta Lucićeva diploma izazvala podsmijeh i kontraefekt njegovoj ionako ograničenoj inteligenciji, kao i način nabavljanja lažne diplome.
 
2. GRADONAČELNIK OTUĐIO ŠKOLSKO ZEMLJIŠTE
 
Iznudio je od Školskog odbora na poklon školsko zemljište pretvarajući se da će na tom mjestu graditi vodospremnik, međutim, to zemljište sada pripada privatnoj osobi, a vodospremnik je sagrađen na posve drugom mjestu.
 
3. JEDINO PLETERNIČANI PLAĆAJU SKUPLJI PLIN U ŽUPANIJI
 
Nije potrebno objašnjavati da je Lucić u Pleternicu dovukao tvrtku koja kupuje plin od HEP-a prodavajući ga uz proviziju naivnim pleterničanima. Koliko je Lucić dobio za te zasluge nije poznato, no, sigurno je da svaka pleternička obitelj danas plaćajući plin odvaja nekoliko lipa i za obitelj Lucić. To se zove porez na gradonačelnikovanje Franje Lucića.
 
4. GRADONAČELNIK KOJI ZAPOŠLJAVA KRIMINALCE
 
Gospodin M.I. je odmah nakon odslužene kazne zbog privrednog kriminala dobio stalno radno mjesto u gradskoj upravi Pleternice, unatoč tome što na području Pleternice ima desetak nezaposlenih osoba s višom upravnom školom, ali vjerojatno nemaju potrebno kriminalno iskustvo poput M.I. , što im je, po Luciću, veliki nedostatak!
 
5. GRADONAČELNIK I NJEGOV PRIJATELJ MRAVAK DOGOVORNO KRALI STRUJU
 
Proslava Dana grada Pleternice nijednom nije prošla bez Lucićeva velikog prijatelja i direktora HEP-a gospodina Mravka koji se sada nalazi tamo gdje će mu se i Lucić priključiti za neko vrijeme. Sada je posve jasno da je rezultat toga prijateljstva besplatna struja za propalu tvrtku Tofrado. Lopovi su našli zajednički jezik tako da je Lucićevo brikovanje struje na Općinskom sudu u Požegi shvaćeno samo kao posuđivanje, a ne krađa, iako je riječ o bezočnom lopovluku.
 
6. GRAD POSTAO TAOC SKUPOG GRAĐEVINSKOG MATERIJALA IZ LUCIĆEVIH TRGOVINA
 
Lucić je poznat je i po izrazu „dovlačenja novca“, a bolje bi mu pristajao izraz „izvlačenja novca“iz gradskog proračuna. Obzirom da je državni revizor u Požegi gospodin Čulo notorni HDZ-ovac koji svojim nalazima štiti kriminalna poslovanja Lucića i njemu sličnih teško je doći do prave istine o stanju blagajne u Gradu Pleternici, kad se gradski novac preljeva čas iz Tofrada u Grad i obrnuto. Nisu bezrazložne priče o potkradanom gradskom proračunu. Poznat je i po tome što Grad sav materijal za bilo kakvu gradnju mora otkupljivati u Lucićevim trgovinama po skupljima cijenama. Priča čak ide toliko daleko da gradske usluge umjesto novca plaća svojim građevinskim materijalom uz proviziju i sl.
 
7. PIJANI GRADONAČELNIK ŽELIO SMIJENITI PIJANOG NAČELNIKA
 
Lucićeva moć nad policijom očitovala se u posljednje vrijeme u mnogim situacijama zahvaljujući kumu ,načelniku PU PSŽ. Slučaj načelnika Čaglina zanimljiviji je tim više jer ga je želio kompromitirati sam Lucić koji je zaboravio da je sam skrivio saobraćajnu nesreću s mnogo većim posljedicama. To se zove šizofrenija po Luciću. Nije tajna da Lucić ima moć ljude s kriminalnim dosjeima zaposliti u policiji, ili prijetiti otkazima policijskim službenicima koji žele raditi zakonito. Pijani Lucić zamjera pijanstvo nepodobnom načelniku Đurini. Licemjerje bez premca!
 
8. GRADONAČELNIK LUCIĆ JAVNO SE HVALI DA UPRAVLJA SUDOM U POŽEGI
 
Lucić se javno po krčmama hvali kako preko svoje prisne prijateljice sutkinje Marije usporava ili ubrzava sudske postupke, odnosno, pritiscima utječe na ishode presuda. Da su njegove tvrdnje istinite svjedoči i podatak da su protiv njega pokrenute 34 kaznene prijave za koje je javno izrekao vrlo samouvjereno poznatu izjavu: „ Možete obrisati guzicu s njima!“ Očigledno Lucić briše guzicu s hrvatskim pravosuđem i sucima na Općinskom sudu u Požegi, dok istodobno poziva da službe rade svoj posao, ali pod njegovim nadzorom.
 
9. GRADONAČELNIK LUCIĆ NAMJEŠTA BANKARSKE RIZIČNE KREDITE
 
Svima je poznato da Lucić na nekretninu vrijednosti stotinjak tisuća kuna može dići kredit od desetak milijuna kuna. Pa je tako svojedobno odjeknula vijest da su njegovi siromašni rođaci Lucić Ivo i Zdenka na 4 kupljena stana u Srimi digli kredit u vrijednosti od 24 mil. kuna. Isti način rizičnih kredita evidentiran je i oko sumnjive prodaje zemljišta u pleterničkoj poduzetničkoj zoni itd. Očigledno je da Lucić preko HDZ-a upravlja i bankama, te da ni za što ne odgovara, kao što nitko nije odgovarao za propast Požeške banke koju je HDZ svjesno raskrmčio…
 
10. FRANJO LUCIĆ UPRAVLJA I S „CROATIA OSIGURANJEM“
 
Evidentirane su i malverzacije ove osiguravateljske tvrtke koja je „ Presofleksu“ i „Osijek Koteksu“ isplaćivala velike odštete na nepostojeće građevinske pogreške i sl. Nije potrebno reći da je organizator takvoga potkradanja tzv. „pleternički mamlaz“ od roda Lucić.
 
11. FRANJO LUCIĆ U BUČJU UTROŠIO NA DJEČJE IGRALIŠTE 500 000 KUNA
 
Malo kamena, asfalta, nekoliko stupova i žice pokušao naplatiti navedenim nevjerojatnim iznosom, kojega je tek pod prijetnjom kaznene prijave povukao jer je javno po medijima bio prokazan.
 
12. FRANJO LUCIĆ ORGANIZIRAO SMJENU NEPODOBNOG RAVNATELJA ŠKOLE
 
Ovu nasilnu smjenu učinio je uz pomoć brata Drage Lucića koji je Pavkovića optužio za lošu organizaciju adaptacije 6 Područnih škola i školsko sportske dvorane. Međutim, sada je jasno da je briga oko općega dobra bila obična laž braće Lucić kako bi spriječili završetak izgradnje već dovršene dvorane jer je ona postala nepresušni izvor stjecanja sumnjivih novaca ove dvojice, ( dvorana ni danas nije dovršena!?) osim toga, u adaptaciju 6 PŠ u Pleternici od dogovorenih 3,4 mil. kuna utrošili su samo 2 mil. kuna! Kome je bilo u interesu da se fušari na školama i gdje je nestalo 1,4 mil. kuna nije teško pogoditi…
 
13. BRAĆA LUCIĆ POTKRADALI BRANITELJE
 
Braniteljske kredite iskoristili za gradnju apartmana na moru umjesto na razvoj tvrtke i zaštitu postojećih radnih mjesta. Ovu beskrupuloznost Lucića osjetili su mnogi branitelji, a branitelj Mato Nerovčić je na Lucićevu pohlepnost ukazao vlastitim suicidom. Tvrtka Tofrado je propala, radnici dobili otkaze, a korumpirani župan Aladrović , Lucićev potrčko, nagradio ga je povratkom sufinanciranih braniteljskih kamata iz bijednog županijskog proračuna.
 
14. FRANJO LUCIĆ ZAPOŠLJAVA LJUDE PO ŽUPANIJI
 
Lucić je načinio popis pripravnika na Općinskom sudu u Požegi! Neka znaju kome trebaju biti zahvalni. Zanimljiva je priča o tome kako šef zatvora u Požegi nije mogao zaposliti svoju sestru, dok mu Franjo nije telefonski javio da može i slične gluposti!
 
15. FRANJO LUCIĆ ORGANIZIRA HODOČAŠĆE U VOĆIN
 
Ovo je samo jedan od primjera Franjinog licemjerja prilikom stranačke zloupotrebe prakticiranja vjerničke crkvenosti. Na sendvičima i mineralnoj vodi stoji: Do Svevišnjega pomoću Franje i HDZ-a. Uistinu gnusno!
 
16. FRANJO LUCIĆ PODRŽAO UKIDANJE PRUGE PLETERNICA – NAŠICE
 
Najperfidnije u priči je ljutnja na one koji se ne slažu s ukidanjem pruge, te dovođenje predstavnika željeznica gospodina Jeremića koji je ispred HDZ-a sudjelovao u pljački i koji bi trebao biti alibi Lucićevim lažima oko skoroga popravka pruge…
 
17. MNOŠTVO LAŽNIH OBEĆANJA PLETERNIČKOG MAMLAZA
 
Obećao je on mnogo toga, od nove knjižnice, nove crkve, novog kolodvora, vrtića, još jedne osnovne škole, pa srednje škole, pa 100 000 kuna pomoći obitelji Karmišević, pa kanalizacije širom grada, pa brze ceste, tunel, a sada čitam da će kupiti i avion za pleternički klub, vjerojatno će narediti Franji Delaču da ga napravi od papira i pusti u pogon kao i minicentralu, šetnice i slično. Lako je lagati i obećavati kada ste u stanju zaboraviti što ste prethodni dan rekli. Ali sigurno je jedno, da bi isti taj Franjo, kada bi dobio naredbu od Vlade spremno digao i ruku protiv pruge Pleternica – Velika, ili bi isto tako spremno digao ruku za ukidanje pleterničke ambulante, pošte i slično.
 
Priča o projektima „pleterničkog mamlaza“ nema kraja. Optuživati nekoga tko uživa u kazališnim predstavama, ili posjećivanju raznih izložaba ili kulturnih događanja uistinu je licemjerno i nevjerojatno do te mjere da u potpunosti otkriva jad i bilo zaostalog pleterničkog mamlaza Franje Lucića čija ljubomora ide toliko daleko da svoga političkog protivnika prokazuje za povišenje plaće radnicima, dok se on istodobno bori za manje plaće što je političko samoubojstvo, kao i za prozivanje za kriminalne radnje koje Luciću kaplju iz ušiju, očiju, džepova, rukava i cipela.
 
Pitam se ima li ikakva djelatnost ili ustanova koju ovaj pleternički mamlaz svojim koruptivno nepotističkim djelovanjem nije uneredio i zaprljao. I na kraju bih samo spomenuo da ovaj tekst ne završava s točkom 17. jer se autor ovih redaka umorio od nabrajanja Lucićevih aktivnosti kojima se ne nazire kraj, ipak, završio bih s činjenicom o Luciću pjevaču koji je jednom prilikom zapjevao: USTANI BANE JEBAČIĆU, ( nije zajebancija, Lucić stvarno misli da se Jelačić zove Jebačić, sjetite se samo električne trgovine i pošte…) naravno, naposljetku je dobio pljesak od onih koji su stvorili Luciće širom hrvatske – beskarakterni podrepaši, ulagivači, dodvoraši, pokvarena i moralno zatucana ljudska sitnež bez ikakvih etičkih vrijednosti. To je stvarnost naše hrvatske scene, a sada su na naplatu došli plodovi takvih MAMLAZA.
Anonimni korisnik

Navigacijski meni