Natali Dizdar – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Dodaje: nl:Natalie Dizdar
m robot Mijenja: en:Natali Dizdar
Red 33: Red 33:


[[de:Natali Dizdar]]
[[de:Natali Dizdar]]
[[en:Natalie Dizdar]]
[[en:Natali Dizdar]]
[[hr:Natali Dizdar]]
[[hr:Natali Dizdar]]
[[nl:Natalie Dizdar]]
[[nl:Natalie Dizdar]]

Verzija na datum 27 maj 2010 u 11:07

Natali Dizdar, poznata i kao Natalie Dizdar, hrvatska je pjevačica pop izričaja, poznata po hitovima Ne daj i Gazio si me.

Biografija

Prvo pojavljivanje u javnosti Natali je ostvarila krajem 2003. u popularnom reality showu Story Supernova Music Talents televizijske kuće Nova TV, gdje biva zapažena zbog snažnog vokala i završava u finalu, kao trećeplasirana iza Rafaela Dropulića - Rafe i Saše Lozara.

Nakon toga, nastupila je duža stanka za Natalie, tijekom koje je pomno biran materijal za njen debitantski album, a u ljeto 2004. izlazi i prvi njen službeni singl, Ne daj, koji odmah uspijeva osvojiti gotovo sve top-ljestvice, kako mainstream, tako i alternativne, te biva nagrađen Zlatnom kooglom za pjesmu godine, nagradom HR Top 20 za najbolje plasiranu pjesmu na top-ljestvicama tijekom godine, kao i trima nominacijama i osvojenim Porinom za najboljeg debitanta. Ne daj se smatra najuspješnijim domaćim singlom 2004. godine.

Nakon još jednog vrlo uspješnog singla, u svibnju 2005. izlazi i dugo očekivani album Natali Dizdar, koji osvaja kritiku i uskoro dostiže srebrnu nakladu. Krajem 2005., album je uvršten na popis deset najboljih domaćih albuma godine po izboru glazbenih kritičara Jutarnjeg lista, a prima i čak osam nominacija za Porin 2006.

Trenutno, Natali je aktivna što se glazbene karijere tiče, promovirajući album i prateći singl Zamjenit ću te gorim.

Diskografija

Albumi


Singlovi

  • Ne daj (tekst) (2004.)
  • Gazio si me (2005.)
  • Svaki put (2005.)
  • Zamjenit ću te gorim (2005.)
  • Istina (2006.)

Vanjske poveznice