Razlike između izmjena na stranici "General Grievous"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Obrisano 9 bajtova ,  prije 2 godine
m
clean up using AWB
m (robot kozmetičke promjene)
m (clean up using AWB)
 
== ''Ratovi klonova'' (film i serija iz 2008.) ==
Grievous se u [[Ratovi zvijezda: Ratovi klonova|animiranom filmu]] pojavljuje samo na početku kada ga vidimo kako stoji uz grofa Dookua. Kasnije ga još jednom spomene [[Mace Windu]] u svojstvu Separatističkog vođe koji širi svoj utjecaj kroz cijelu galaksiju. No, u istoimenoj animiranoj seriji iz 2008. Grievous imao puno veću ulogu - onu glavnog negativca. Prvi put ga vidimo na njegovom novom brodu nazvanom ''Malevolence'', kojeg kasnije sruše Anakin i njegova učenica [[Ahsoka Tano]]. Ubrzo nakon toga Grievous planira napad na planet [[Kamino]] kako bi uništio središte republičke vojske klonova, no napad nije uspio pa se Grievous morao povući i obustaviti napad na taj planet. U jednoj je epizodi pokušao kupiti [[R2-D2]]-a, no i taj su mu plan poremetili Anakin i Ahsoka. Njegov posljednji nastup u prvoj sezoni ga prikazuje kako se bori s dva Jedija, [[Kit Fisto]]m i [[Nahdar Vebb]]om u svom brlogu. Pozadinska priča animirane serije govori kako je Grievous želio postati Jedi, no nedostajala mu je sposobnost kontrole Sile, zbog čega je odbijen. Tada se zakleo da će se jednog dana osvetiti Jedijima.
 
== ''Osveta Sitha'' ==
Grievousova prva misija bila je već u ''[[Star Wars Episode II: Attack of the Clones|Napadu klonova]]'', no nitko nije preživio da bi o tome više znali. Uvodna nam špica ''Osvete Sitha'' otkriva kako su on i Dooku oteli kancelara i kako ga drže zatočenog na Grievousovom brodu. [[Obi-Wan Kenobi]] odlazi sa svojim učenikom [[Darth Vader|Anakinom Skywalkerom]] kako bi oslobodio kancelara. Nakon što uspiju ubiti Dooka i osloboditi kancelara, u pokušaju bijega ih uhiti Grievousovoa vojska droida i odvodi ih pred njega. Tada prvi put vidimo Grievousoa - velikog bijelog kiborga, pogrbljenog s teškim disanjem koji ispod svog plašta ima nekoliko svjetlosnih mačeva koje je dobio u borbi i koje redovito koristi. Iako im je uzeo svjetlosne mačeve, Anakin silom otme Grievousu jedan i oslobodi sebe i Obi-Wana. Grievous tada naredi svojim čuvarima s elektriziranim štapovima da ih eliminiraju dok on odlazi. No, Obi-Wan se riješi svog protivnika i zaustavi Grievousa u pokušaju bijega. Tada Grievous uzima jedan od tih štapova i razbija prozor, tako završavajući u svemiru. Uskoro se razbijeni prozori zatvore pomoću sigurnosnog sustava, no Grievous iskoristi svoje kiborško tijelo i uhvati se za eksterijer broda. Ubrzo se ušulja unutra i odlazi do kapsula za bijeg, te bježi s broda koji se polako obrušava na Coruscant.
 
Grievous tada bježi u kapsuli na prvi bojni brod Konfederacije gdje svojoj vojsci da je naredbu za povlačenje. Tada odlazi na planet [[Utapau]] gdje je Konfederacija već preuzela kontrolu i zarobila stanovnike. Tu se trenutno nalazi Vijeće separatista. Kako je Dooku mrtav, ubijen od strane Skywalkera, Grievous preuzima poziciju Vrhovnog zapovjednika droidskih vojska. Ubrzo mu Sidious naređuje, pošto je Konfederacija u jako lošoj situaciji, da Separatiste prebaci na udaljeni vulkanski planet [[Mustafar]], što ovaj i radi.
 
[[Datoteka:Generalgrievous1.jpg|thumb|250px|General Grievous u ''[[Star Wars Episode III: Revenge of the Sith|Osveti Sitha]]'']]
{{Commonscat}}
 
[[Kategorija:Likovi iz serijala RatoviStar zvijezdaWars]]

Navigacijski meni