Razlike između izmjena na stranici "Volumen"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 8 bajtova ,  prije 1 godinu
→‎Formule za volumen: Xldjcjeldlfkgkwk Jxdjfj Bfvjrkekdkkwfkšđwkfjgjwwpgj ke Gotov oxldkdkdkdldfkfkfkgkhkrkflrlrldeogksldlkdkdkdjkddkdkdkdkdkd Ididd
m (robot kozmetičke promjene)
(→‎Formule za volumen: Xldjcjeldlfkgkwk Jxdjfj Bfvjrkekdkkwfkšđwkfjgjwwpgj ke Gotov oxldkdkdkdldfkfkfkgkhkrkflrlrldeogksldlkdkdkdjkddkdkdkdkdkd Ididd)
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
'''Volumen''' (ponekad se koristi i riječ ''zapremina'') je mjera prostora koji objekt zauzima. [[SI jedinica]] za volumen je [[kubični metar]].
 
Riječ '''volumen''' se koristi kod opisivanja prostora koji zauzima dano tijelo, dok se '''zapremina''' koristi u značenju koliko se u neki spremnih može pohraniti (npr. ''boca od litre''). Za volumen se češće koristi mjerna jedinica '''kubični metar''', dok se za kapacitet češće koristi [[litra]].uwkxkrhf
značenju koliko se u neki spremnih može pohraniti (npr. ''boca od litre''). Za volumen se češće koristi mjerna jedinica '''kubični metar''', dok se za kapacitet češće koristi [[litra]].
 
Samo 3-dimenzionalni objekti imaju volumen, dok 1-dimenzionalni (npr. linije) i 2-dimenzionalni (npr. [[kvadrat]]) imaju volumen jednak nuli.
Anonimni korisnik

Navigacijski meni