Tonga (afrički narod) – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Nema sažetka izmjene
 
Red 1: Red 1:
'''Tonga''' je naziv za Bantu etničku grupu koja govori [[Tonga jezik]]om iz [[Nigersko-kongoanski jezici|Niger-Kongo]] porodice jezika i živi u južnom i zapadnom dijelu Zambije, odnosno sjevernom dijelu [[Zimbabve]]a.
'''Tonga''' je naziv za [[Bantu]] etničku grupu koja govori [[tonga jezik]]om iz [[Nigersko-kongoanski jezici|nigersko-kongoanske porodice jezika]] i živi u južnom i zapadnom dijelu Zambije, odnosno sjevernom dijelu [[Zimbabve]]a.


Ima ih oko 57.000 i ponekad ih nazivaju "Zaboravljenim narodom". Tradicionalno su živjeli na obalama [[Zambezi]]ja, ali su krajem 1950-ih prisilno preseljeni iz svoje pradomovine kako bi se stvorilo umjetno [[jezero Kariba]].
Ima ih oko 57.000 i ponekad ih nazivaju "Zaboravljenim narodom". Tradicionalno su živjeli na obalama [[Zambezi]]ja, ali su krajem [[1950-ih]] prisilno preseljeni iz svoje pradomovine kako bi se stvorilo umjetno jezero [[Kariba (jezero)|Kariba]].


== Vanjske veze ==
{{Commonscat|Tonga people}}
* [http://www.aislingmagazine.com/aislingmagazine/articles/TAM17/River.html River Tonga People]


{{Normativna kontrola}}
== Vanjski link ==

* [http://www.aislingmagazine.com/aislingmagazine/articles/TAM17/River.html River Tonga People]


[[Kategorija:Afrički narodi]]
[[Kategorija:Bantu narodi]]
[[Kategorija:Narodi]]
[[Kategorija:Etničke grupe Zambije]]
[[Kategorija:Zambija]]
[[Kategorija:Etničke grupe Zimbabvea]]

Aktualna verzija na datum 19 decembar 2019 u 04:25

Tonga je naziv za Bantu etničku grupu koja govori tonga jezikom iz nigersko-kongoanske porodice jezika i živi u južnom i zapadnom dijelu Zambije, odnosno sjevernom dijelu Zimbabvea.

Ima ih oko 57.000 i ponekad ih nazivaju "Zaboravljenim narodom". Tradicionalno su živjeli na obalama Zambezija, ali su krajem 1950-ih prisilno preseljeni iz svoje pradomovine kako bi se stvorilo umjetno jezero Kariba.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]