Feliformia – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m SrpskiAnonimac je premjestio stranicu Feloidea na Feliformia
mNema sažetka izmjene
Red 17: Red 17:
}}
}}


'''''Feloidea'' ili ''Aeluroidea''''' (Mačkolike životinje) su natporodica koja pripada redu [[zvijeri]]. Obuhvaća četiri porodice zvijeri koje žive na kopnu. To su [[cibetke]], [[mungosi]], [[hijene]] i [[mačke]]. Pri tome treba spomenuti, da se cibetke i mungosi smatraju [[evolucija (biologija)|evolucijski]] starijim predstavnicima natporodice mačkolikih životinja, dok hijene i mačke, smatra se, potiču od njih.
'''Mačkolike životinje''' ({{jez-lat|Feliformia}} ili ''Feloidea'') su natporodica koja pripada redu [[zvijeri]]. Obuhvaća četiri porodice zvijeri koje žive na kopnu. To su [[cibetke]], [[mungosi]], [[hijene]] i [[mačke]]. Pri tome treba spomenuti, da se cibetke i mungosi smatraju [[evolucija (biologija)|evolucijski]] starijim predstavnicima natporodice mačkolikih životinja, dok hijene i mačke, smatra se, potiču od njih.


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==

Verzija na datum 28 septembar 2019 u 15:37

Feloidea
Merkat (Suricata suricatta)
Naučna klasifikacija
Carstvo: Animalia
Koljeno: Chordata
Potkoljeno: Vertebrata
Razred: Mammalia
Red: Carnivora
Natporodica: Feloidea

Mačkolike životinje (lat. Feliformia ili Feloidea) su natporodica koja pripada redu zvijeri. Obuhvaća četiri porodice zvijeri koje žive na kopnu. To su cibetke, mungosi, hijene i mačke. Pri tome treba spomenuti, da se cibetke i mungosi smatraju evolucijski starijim predstavnicima natporodice mačkolikih životinja, dok hijene i mačke, smatra se, potiču od njih.

Vanjske poveznice