Razlike između izmjena na stranici "Stadion Kantrida"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
nema sažetka uređivanja
m (uklonjena kategorija Nogometni stadioni u Hrvatskoj; dodana kategorija Fudbalski ili nogometni stadioni u Hrvatskoj pomoću gadgeta [[Wikipedia:...)
No edit summary
 
== Opis ==
Kapacitet stadiona Kantrida je 10 275 gledatelja. Apsolutni rekord posjećenosti stadiona je postignut na utakmici protiv Osijeka 1999. godine kada se na Kantridi natiskalo oko 26.000 ljudi. Igrala se utakmica protiv Osijeka kada je Rijeka imala šansu uzeti naslov prvaka Hrvatske. Na toj famoznoj utakmici, sudac je poništio regularan gol Rijeci koji ju je koštao 1. mjesta u prvenstvu. Godine 1984. Kantrida je ugostila Real iz Madrida. Povijesnu pobjedu 'bijelih' 3:1 nad španjolskim nogometnim divom gledalo je 22.000 gledatelja. Legendarne su i utakmice kvalifikacija za prvu nogometnu ligu Jugoslavije protiv Crvenke i Novog Sada koje je gledalo preko 20.000 gledatelja.
 
Kantrida je bila rekonstruirana nekoliko puta. Kapacitet od 25000 gledatelja, koji je imala prije zabrane stajaćih mjesta, smanjivan je do kapaciteta od 10.000 gledatelja sa sjedećim mjestima. Napravljen je na mjestu bivšeg kamenoloma i zato ga zovu stadionom pod stijenama. Ima izuzetno atraktivan i jedinstven položaj: na jednoj strani su stijene, a na drugoj more. Kantrida je najveći stadion u [[Primorsko-goranska županija|Primorsko-goranskoj županiji]], a 4. najveći u Hrvatskoj.
Kapacitet stadiona Kantrida je 10 275 gledatelja.
 
Apsolutni rekord posjećenosti stadiona je postignut na utakmici protiv Osijeka 1999. godine kada se na Kantridi natiskalo oko 26.000 ljudi. Igrala se utakmica protiv Osijeka kada je Rijeka imala šansu uzeti naslov prvaka Hrvatske. Na toj famoznoj utakmici, sudac je poništio regularan gol Rijeci koji ju je koštao 1. mjesta u prvenstvu. Godine 1984. Kantrida je ugostila Real iz Madrida. Povijesnu pobjedu 'bijelih' 3:1 nad španjolskim nogometnim divom gledalo je 22.000 gledatelja. Legendarne su i utakmice kvalifikacija za prvu nogometnu ligu Jugoslavije protiv Crvenke i Novog Sada koje je gledalo preko 20.000 gledatelja.
 
Kantrida je bila rekonstruirana nekoliko puta. Kapacitet od 25000 gledatelja, koji je imala prije zabrane stajaćih mjesta, smanjivan je do kapaciteta od 10.000 gledatelja sa sjedećim mjestima. Napravljen je na mjestu bivšeg kamenoloma i zato ga zovu stadionom pod stijenama. Ima izuzetno atraktivan i jedinstven položaj: na jednoj strani su stijene, a na drugoj more.
 
Kantrida je najveći stadion u [[Primorsko-goranska županija|Primorsko-goranskoj županiji]], a 4. najveći u Hrvatskoj.
 
== Povijest ==
 
Stadion je izgrađen 1911. godine. Apsolutni rekord posjećenosti stadiona postignut je 1999. kada je na Kantridi gostovao [[NK Osijek]], tada se okupilo oko 26 000 ljudi. 1984. [[Rijeka]] je ugostila [[Real Madrid]], i u toj utakmici pobjedu Rijeke 3:1 gledalo je 22 000 gledatelja
 
 
{{DEFAULTSORT:Kantrida, stadion}}
{{Commonscat|Stadion Kantrida, Rijeka}}
{{Normativna kontrola}}
 
[[Kategorija:Fudbalski ili nogometni stadioni u Hrvatskoj|Kantrida]]
[[Kategorija:GrađevineSportski objekti u Rijeci]]

Navigacijski meni