Sistem – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
oznake: vraćena izmjena mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
Red 1: Red 1:
'''Sistem''' ([[grčki jezik|grč.]] σύστημα: udruženje, celina od nekoliko delova; sustav), skup [[elemenat]]a, realnih ili apstraktnih, predstavljenih kao celina gde svaki gde elementi međusobno interreaguju su povezani sa bar jednim drugim elementom i svi zajedno služe zajedničkoj svrsi. Bilo koji objekat koji nije u vezi sa bilo koim drugim objektom sistema ne predstavlja deo tog sistema već ''okruženje sistema''. ''Podsistem'' predstavlja skup elemenata, koji su sistem za sebe, ali i [[deo]] većeg sistema.
'''Sistem''' ([[grčki jezik|grč.]] σύστημα: udruž/enje, celina od nekoliko delova; sustav), skup [[elemenat]]a, realnih ili apstraktnih, predstavljenih kaoa we aep celina gde svaki gde elementi međusobno interreaguju su povezani sa bar jednim drugim 4elementom i svi zajedno služe zajedničkoj svrsi. Bilo koji objekat koji nije u vezi sa bilo koim drugim objektom sistema ne predstavlja deo tog sistema već ''okruženje sistema''. ''Podsistem'' predstavlja skup elemenata, koji su sistem za sebe, ali i [[deo]] većeg sistema.


== Vidi još ==
== Vidi još ==

Verzija na datum 22 august 2018 u 12:20

Sistem (grč. σύστημα: udruž/enje, celina od nekoliko delova; sustav), skup elemenata, realnih ili apstraktnih, predstavljenih kaoa we aep celina gde svaki gde elementi međusobno interreaguju su povezani sa bar jednim drugim 4elementom i svi zajedno služe zajedničkoj svrsi. Bilo koji objekat koji nije u vezi sa bilo koim drugim objektom sistema ne predstavlja deo tog sistema već okruženje sistema. Podsistem predstavlja skup elemenata, koji su sistem za sebe, ali i deo većeg sistema.

Vidi još