CSI: Crime Scene Investigation (sezona 4) – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: {{Infokutija televizijska sezona | naziv_sezone = CSI: Crime Scene Investigation (sezona 4) | bgcolour = #00FF7F | slika = | image_size = | image_alt = | captio...
 
Red 20: Red 20:


==Radnja sezone==
==Radnja sezone==
Nik slučajno odaje podatak novinaru ("Nema pretpostavke"), a KEtrin pokušava da da otkrije kako je telo završilo u kadi ("Sve za našu zemlju") u četvrtoj sezoni serije. Pod nadzorom Grisoma i Vilouzove, istražitelji iz Las Vegasa imaju zadatak da istraže bizarnosti, malo verovatne, i bez presedana, uključujući i nestali pištolj ("Kod kuća"), smrt bebe od toplotnog udara ("Osećanje topline"), slučaj rakuna protiv velikog bušenja ("Krzno i preziranje"), auto-bombu ("Grisom protiv vulkana"), kao i iskliznuće jednog tobogana ("Odšrafljivanje"). U međuvremenu, Ketrin uzurpira slučaj Nika i Sare ("Posle emisije"), a tim mora ponovo da istra silovanje i ubistvo ("Nevidljivi dokazi"), Grisom odlazi u Džekpot, u Nevadi ("Džekpot"), a tim učestvuje u istražiteljskom reliju, koji okuplja istražiteljske timove iz cele Amerike ("MRtvo zvono").
Nik slučajno odaje podatak novinaru ("Nema pretpostavke"), a Ketrin pokušava da da otkrije kako je telo završilo u kadi ("Sve za našu zemlju") u četvrtoj sezoni serije. Pod nadzorom Grisoma i Vilouzove, istražitelji iz Las Vegasa imaju zadatak da istraže bizarnosti, malo verovatne, i bez presedana, uključujući i nestali pištolj ("Kod kuća"), smrt bebe od toplotnog udara ("Osećanje topline"), slučaj rakuna protiv velikog bušenja ("Krzno i preziranje"), auto-bombu ("Grisom protiv vulkana"), kao i iskliznuće jednog tobogana ("Odšrafljivanje"). U međuvremenu, Ketrin uzurpira slučaj Nika i Sare ("Posle emisije"), a tim mora ponovo da istra silovanje i ubistvo ("Nevidljivi dokazi"), Grisom odlazi u Džekpot, u Nevadi ("Džekpot"), a tim učestvuje u istražiteljskom reliju, koji okuplja istražiteljske timove iz cele Amerike ("MRtvo zvono").


==Uloge==
==Uloge==

Verzija na datum 26 decembar 2016 u 18:37

CSI: Crime Scene Investigation (sezona 4)
Zemlja porijeklaŠablon:SADk
Broj epizoda23
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje25. 9. 2003 (2003-09-25)
20. 5. 2004 (2004-05-20)
Kronologija
← Prethodna
3
Sljedeća →
5
Popis epizoda CSI

Četvrta sezona serije CSI: Crime Scene Investigation je premijerno emitovana na kanalu CBS od 25. septembra 2003. do 20. maja 2004. godine.

Radnja sezone

Nik slučajno odaje podatak novinaru ("Nema pretpostavke"), a Ketrin pokušava da da otkrije kako je telo završilo u kadi ("Sve za našu zemlju") u četvrtoj sezoni serije. Pod nadzorom Grisoma i Vilouzove, istražitelji iz Las Vegasa imaju zadatak da istraže bizarnosti, malo verovatne, i bez presedana, uključujući i nestali pištolj ("Kod kuća"), smrt bebe od toplotnog udara ("Osećanje topline"), slučaj rakuna protiv velikog bušenja ("Krzno i preziranje"), auto-bombu ("Grisom protiv vulkana"), kao i iskliznuće jednog tobogana ("Odšrafljivanje"). U međuvremenu, Ketrin uzurpira slučaj Nika i Sare ("Posle emisije"), a tim mora ponovo da istra silovanje i ubistvo ("Nevidljivi dokazi"), Grisom odlazi u Džekpot, u Nevadi ("Džekpot"), a tim učestvuje u istražiteljskom reliju, koji okuplja istražiteljske timove iz cele Amerike ("MRtvo zvono").

Uloge

Glavna postava

Povremena postava

Epizode

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
701 "Nema Pretpostavke (1. Deo)" Richard J. LewisDanny Cannon & Anthony E. Zuiker25. 9. 2003 (2003-09-25)
Kada je par ubijen nakon sastanka još jedan par u baru, Grissom i njegova ekipa sumnjaju da je djelo par serijskih ubica. Nick ugrožava slučaju kada je daje stari prijatelj neke informacije o ovom slučaju, a kasnije se pojavljuje na lokalne vijesti. Ovo je prvi od dva dijela epizoda. 
712 "Sve za Našu Zemlju (2. Deo)" Richard J. LewisRichard Catalani & Andrew Lipsitz & Carol Mendelsohn2. 10. 2003 (2003-10-02)
Kada su ubijeni osumnjičenih u serijski ubica slučaj, Grissom, Nick i Warrick sumnjaju da je to posao iznutra. U međuvremenu, Catherine i Sara istražuju smrt ljubitelj fudbala koji je pronađen kako pluta u svojoj kadi. 
723 "Kod kuća" Kenneth FinkSarah Goldfinger & Naren Shankar9. 10. 2003 (2003-10-09)
Grissom i Warrick istražuju kada su pronađeni na mumificirane ostatke starice u ormaru. Ovaj slučaj ubrzo ispostavi da se poveže sa slučaja Sara i Nick: a Provala koji su uključeni silovanje tinejdžerke. U međuvremenu Catherine pokušava spojiti oružje pronađeno u dvorištu za ubistva koja se dogodila na drugoj strani grada. 
734 "Osećanje Topline" Kenneth FinkEli Talbert & Anthony E. Zuiker23. 10. 2003 (2003-10-23)
Tokom vrućina, Grissom i Catherine istražuje smrt bebe koja je pronađena mrtva zaključana u autu. Nick i Sara pogledati u smrt žene koja je pronađen kako pluta u jezeru sa headwound. Warrick istražuje slučaj muškarca koji je umro u svom domu u očitom toplotnog udara. 
745 "Krzno i Preziranje" Richard J. LewisJerry Stahl30. 10. 2003 (2003-10-30)
Nakon što je žena poginula u sudaru glava-na sa velikim bušenje, Catherine i Grissom otkriti mrtvo tijelo muškarca obučenog u punoj veličini rakun kostim preko puta. Oni otkrivaju da je čovjek obučen kao da zato što je nedavno prisustvovao plushies i Furries konvencija vodi ih dalje istragu u ovom subkulture da vidimo ko može biti odgovoran za ubistvo čoveka. U međuvremenu, Nick i Sara istražuju ubistvo prodavnicu radnik naći u industrijskim zamrzivač prodavnici je pucao na smrt. 
756 "Džekpot" Danny CannonCarol Mendelsohn & Naren Shankar6. 11. 2003 (2003-11-06)
Kada je dr Robbins dobija odrubljenu glavu, Grissom ide u Jackpot, Nevada u potrazi za ostatak tijela. Kada je stigao ubrzo saznaje da on ne može očekivati puno pomoć od lokalnog stanovništva. Čak je i šerif izgleda da se nešto krije. U međuvremenu Catherine dobiva neočekivani poklon od oca. 
767 "Nevidljivi Dokazi" Danny CannonJosh Berman13. 11. 2003 (2003-11-13)
Tokom preliminarni suđenje za silovanje i ubistvo 19-godišnja žena, ključni dokazi, a krvavi nož, je odbačena jer je osiguran iz automobila optuženog bez naloga. Sa samo 24 sata ostavio pred sud mora da ga hoda, tim bazena svoje resurse zajedno u pokušaju da pronađu druge dokaze koji se mogu postaviti optuženi iza rešetaka. 
778 "Posle Emisije" Kenneth FinkElizabeth Devine & Andrew Lipsitz20. 11. 2003 (2003-11-20)
U centru pažnje za medije u Las Vegasu je nestala model koji je težio da postane igračica. Kada čudna 911 poziva dolazi u, Catherine je siguran da je pronašao čovjek odgovoran i preuzima slučaj od Sara i Nick, koji je i nadao bi mogli koristiti ovaj visokog profila slučaju da dobije promociju. 
789 "Grisom Protiv Vulkana" Richard J. LewisScenario: Josh Berman
Sinopis: Carol Mendelsohn & Anthony E. Zuiker
11. 12. 2003 (2003-12-11)
Kada je novi šerif je svjedok da eksploziji automobila koja ubija je zrak maršal , on vrši pritisak na Grissom pronaći ubicu. Ostaci bombe olova Grissom, Catherine i Nick u srednjoj školi sajmu nauke . U međuvremenu Warrick i Sara gledati u smrti supruga popularnog pevača. 
7910 "Dolazak Besa" Nelson McCormickScenario: Richard Catalani
Sinopis: Sarah Goldfinger
18. 12. 2003 (2003-12-18)
Grissom, Sara i Warrick istražuju kada je 15-godišnji dječak pronađen pretučen na smrt čekićem na gradilištu. U međuvremenu, Nick i Catherine pokušati da saznaju kako je žena ubijena iz vatrenog oružja u svom dvorištu, dok je njen suprug i bivši muž su raspravljali nad njom. 
8011 "Jedanaest Besnih Porotnika" Matt Earl BeesleyJosh Berman & Andrew Lipsitz8. 1. 2004 (2004-01-08)
Kada jedini porotnik glasa "nije kriv" na suđenju je pronađen mrtav u sobu za porotu, Grissom tim traži osumnjičenog među ostalim jedanaest porotnika. U međuvremenu Nick otvara slučaj četiri godine, kada je sestra nestale osobe dolazi sa novim dokazima. 
8112 "Leptiri" Richard J. LewisDavid Rambo15. 1. 2004 (2004-01-15)
Medicinska sestra je pronađena mrtva u svojoj kući njen prijatelj, koji je i medicinska sestra. Žrtva je umrla u svom prostranom kupaonicom, pozirala s glavom prema vratima. Grissom je napustio uznemirena jer je žrtva nosi sličnost sa svoje kolege CSI, Sara Sajdl. Prema prijatelj, ona je bila na večeru sa svojim novim dečkom, Dr. Michael Clark, koji radi u istoj bolnici. Obrada mjestu zločina otkriva vrlo malo dokaza, jer je ubica je temeljito očistiti mjesto i koristio izbeljuje denaturaciju bilo DNK. Dr. Clark, u početku glavni osumnjičeni, je kasnije pronađena, iako u komadima, u kante za smeće iza kuće. Preciznost različitih rezova ukazuje na to da je medicinsko osoblje je ubica. U međuvremenu, ovaj slučaj traži Grissom da razmišlja o njegovom radoholičar život i da li je vrijedno život može biti nešto o nestalim. 
8213 "Naivčine" Danny CannonJosh Berman & Danny Cannon5. 2. 2004 (2004-02-05)
Grissom, Sara i Nick se bave bizarni slučaj kada je neprocjenjivo 17. stoljeća japanski samurajski mač je ukraden iz izložbu u kazinu. U međuvremenu, Catherine i Warrick da pogledamo u svijet ' vampira ' kada je mlada žena pronađena mrtva sa svim svojim krv odvodi iz njenog tijela. 
8314 "Papir ili Plastika" Kenneth FinkNaren Shankar12. 2. 2004 (2004-02-12)
Čitav tim istražuje kada pljačke dućana pretvara u pucnjavi, ostavljajući pet mrtvih, od kojih je jedan policajac. Dokazi vodi Grissom da se sumnja u priču o drugim policajca na sceni. 
8415 "Rani Izlaz" Duane ClarkScenario: Elizabeth Devine
Sinopis: Carol Mendelsohn & Anthony E. Zuiker
19. 2. 2004 (2004-02-19)
Ceo tim istražuje izvršenje -style ubistvo muža i njegova porno zvijezda žena u usmjernika zajednice . Catherine dobiva uključeni u jednom od osumnjičenih, čak i nakon što je Grissom pitanje njene etike kada mu je rekla da je prihvatio Sam Braun ček. 
8516 "Kretanje" Kenneth FinkJerry Stahl26. 2. 2004 (2004-02-26)
Grissom, Warrick i Nick istražuju kada je na pola puta kući se radnik nađen izboden na smrt u lošem susjedstvu. U međuvremenu, Catherine i Sara istražuju smrt jednog klovna koji je ubijen i bačen u području posjećuju transvestita. 
8617 "XX" Deran SarafianEthlie Ann Vare11. 3. 2004 (2004-03-11)
Catherine, Sara i Nick istražuju kada je tijelo ženske zatvorenik Pronađeno vezana za donje jednog autobusa. Ono što prvo izgleda kao bijeg krenulo naopako ispada da je ubistvo kada je otkrivena žena je već bila mrtva prije nego što je bio vezan za autobus. U međuvremenu Grissom i Warrick istražuju smrt jednog čovjeka izboden na smrt u njegovom stanu. 
8718 "Loše do Koske" David GrossmanEli Talbert1. 4. 2004 (2004-04-01)
CSI istražuje kad jedan čovjek tuče drugog muškarca na smrt u kazinu garaži . Oni brzo otkrivaju da je njihov izuzetno kratkom naravi osumnjičeni mogu biti odgovorni za još jedno ubistvo. 
8819 "Loše Reči" Rob BaileySarah Goldfinger15. 4. 2004 (2004-04-15)
Kada je tinejdžerka ubijena u kući požar, Catherine, Nick i Warrick sumnjaju serijski piroman. Među njihove osumnjičeni su poremećeni baka devojčice, ženski piroman i bejzbol tim srednje škole. U međuvremenu Grissom i Sara istražuju smrt šampiona u popularnoj riječ igra, koji je pronađen mrtav u muškoj sobi sa nekoliko pločice igra u grlu i stomaku. 
8920 "Mrtvo Zvono" Kenneth FinkElizabeth Devine29. 4. 2004 (2004-04-29)
CSI moraju da napuste godišnjeg 120 kilometara 24-satni maraton Baker u Vegasu štafeta kada Grissom pronalazi mrtvog takmičar pored staze. U međuvremenu Warrick i Sara istražuju ono što čini se da je ubistvo i samoubistvo kada su muško i žensko policajac pronađen mrtav u hotelskoj sobi. 
9021 "Odšrafljivanje" Deran SarafianScenario: Richard Catalani & Carol Mendelsohn
Sinopis: Josh Berman
6. 5. 2004 (2004-05-06)
Grissom, Sara i Nick istražuju kada tobogan iskače iz šina po zabavni park, ostavljajući šest ljudi. Kada se ispostavilo da je samo pet ljudi na toboganu, sumnjaju prljave igre. Catherine i Warrick istražuju ubistvo 13-godišnje djevojčice. 
9122 "Nema Više Opklada" Richard J. LewisScenario: Dustin Lee Abraham & Andrew Lipsitz
Sinopis: Judith McCreary & Carol Mendelsohn & Naren Shankar
13. 5. 2004 (2004-05-13)
CSI istražuje kada su dva mlada kockari pronađen mrtav ubrzo nakon muljate nekoliko Sam Braun kockarnicama. Grissom je primoran da se Catherine sa slučaja, jer je njen otac je osumnjičeni u njihovom ubistvu. 
9223 "Krvne veze" Kenneth FinkScenario: Sarah Goldfinger & Eli Talbert
Sinopis: Carol Mendelsohn & Naren Shankar
20. 5. 2004 (2004-05-20)
CSI istražuje kada je kazino zaposlenih je pretučena i silovana na putu kući s posla. Žrtva identifikuje svog napadača, ali DNK dokazi ukazuju na to da on nije osoba koja je odgovorna. Kasnije, Grissom je da pomogne kolega koji završava s druge strane zakona. 

Vanjske veze