Razlike između izmjena na stranici "Simon Templar"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
m/м
Nekoliko filmova je bilo temeljeno na originalnim scenarijima, a neki od njih su, pak, bili djelomično temeljeni na Charterisovom književnom opusu. U posljednjem filmu iz 1953. godine ''[[The Saint's Girl Friday]]'' ulogu Templara je ponovno preuzeo Louis Hayward.
 
Godine 1960. je u Francuskoj bez uspjeha pokušana još jedna adaptacija. Daleko više uspjeha je imala britanska TV-serija '''''[[The Saint (TV serija)|The Saint]]''''' u kojoj je glavnu ulogu tumačio [[Roger Moore]]. Počela se snimati od 1962. i na programu ostala do 1969. Danas je mnogi smatraju najuspješnijom od svih adaptacija Charterisovog djela.
 
Nakon te serije je slijedilo još nekoliko njih, od kojioh je najpoznatija ''[[Return of the Saint]]'' (1978–1979) gdje je Sveca tumačio [[Ian Ogilvy]]. 1980-ih je Roger Moore pokušao producirati igrani film s [[Pierce Brosnan|Pierceom Brosnanom]] u glavnoj ulozi, ali bezubez uspjeha. Don Taffner je godine 1987. pokušao snimiti novu TV-seriju s [[Andrew Clarke (glumac)|Andrewom Clarkeom]] u glavnoj ulozi, ali se stalo na pilot-epizodi. Godine 1989. je, pak, snimljeno šest TV-filmova sa [[Simon Dutton|Simonom Duttonom]] u glavnoj ulozi.
 
Godine 1997. je snimljena visokobudžetna holivudska verzija ''[[The Saint (film)|The Saint]]'' sa [[Val Kilmer|Valom Kilmerom]] u glavnoj ulozi. Nju fanovi Charterisovog djela nisu dočekali prijateljski, jer je scenario uzeo previše kreativne slobode.
 
2009. su se pojavile vijesti da će se početi snimati nova serija u kojoj bi Sveca trebao tumačiti škotski glumac.<ref>[http://www.lesliecharteris.com]</ref>
 
=== Filmovi (i glumci koji su tumačili Sveca) ===

Navigacijski meni