Razlike između izmjena na stranici "Simon Templar"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
m/м
Nedugo nakon što je stvorio lik Sveca, Charteris je započeo dugu i plodnu karijeru u [[Hollywood]]u kao scenarist. Zbog toga je relativno rano uspio jedan od tadašnjih studija — [[RKO Radio Pictures]] — nagovoriti da snimi filmsku adaptaciju jednog njegovog djela. Tako je godine 1938. snimljen ''[[The Saint in New York (film)|The Saint in New York]]'', adaptacija [[The Saint in New York|istoimenog romana]] iz 1935. godine, u kome su nastupali [[Louis Hayward]] kao Templar i [[Jonathan Hale]] kao inspektor Henry Farnack, američki ekvivalent inspektora Teala.
 
Sljedećih 15 godina je snimljeno još osam filmova. U prvih pet se pojavljuje inspektor Farnack, ali je već u drugom ulogu Templara preuzeo [[George Sanders (glumac)|George Sanders]]. U dva filma je Templara tumačio [[Hugh Sinclair (glumac)|Hugh Sinclair]] portrayed Templar in two other films.
 
Nekoliko filmova je bilo temeljeno na originalnim scenarijima, a neki od njih su, pak, bili djelomično temeljeni na Charterisovom književnom opusu. U posljednjem filmu iz 1953. godine ''[[The Saint's Girl Friday]]'' ulogu Templara je ponovno preuzeo Louis Hayward.

Navigacijski meni