Glacijacija – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 1: Red 1:
'''Glacijacija''' (za koju se ponekad koristi izraz '''Glacijalni period''', označavajući poseban period odrešene ere, kao i proces ''Visokoglacijalne aktivnosti''), često nazivana i ''[[ledeno doba]]'', je [[geologija|geološki]] fenomenon tokom koga se masovni [[led]]eni pokrov formira u [[Arktik]]u i [[Antarktik]]u te prodire prema [[ekvator]]u. Isto tako se izraz ''interglacijal'', '''interglacijalija''' ili ''Interglacijalni period'', poput današnje ere, koristi za označavanje odsutnosti masovne glacijalije na globalnoj razini — npr. ''ne-ledeno doba''. Interglacijacne epohe su, u pravilu, kraće od glacijalnih.
'''Glacijacija''' (za koju se ponekad koristi izraz '''Glacijalni period''', označavajući poseban period odrešene ere, kao i proces ''Visokoglacijalne aktivnosti''), često nazivana i ''[[ledeno doba]]'', je [[geologija|geološki]] fenomenon tokom koga se masovni [[led]]eni pokrov formira u [[Arktik]]u i [[Antarktik]]u te prodire prema [[ekvator]]u. Isto tako se izraz ''interglacijal'', '''interglacijalija''' ili ''Interglacijalni period'', poput današnje ere, koristi za označavanje odsutnosti masovne glacijalije na globalnoj razini — npr. ''ne-ledeno doba''. Interglacijacne epohe su, u pravilu, kraće od glacijalnih.Ona je potaknula u prošlosti preseljenja stanovništva s kontinenta na kontinent.


{{U začetku}}
{{U začetku}}

Verzija na datum 6 oktobar 2009 u 20:42

Glacijacija (za koju se ponekad koristi izraz Glacijalni period, označavajući poseban period odrešene ere, kao i proces Visokoglacijalne aktivnosti), često nazivana i ledeno doba, je geološki fenomenon tokom koga se masovni ledeni pokrov formira u Arktiku i Antarktiku te prodire prema ekvatoru. Isto tako se izraz interglacijal, interglacijalija ili Interglacijalni period, poput današnje ere, koristi za označavanje odsutnosti masovne glacijalije na globalnoj razini — npr. ne-ledeno doba. Interglacijacne epohe su, u pravilu, kraće od glacijalnih.Ona je potaknula u prošlosti preseljenja stanovništva s kontinenta na kontinent.