Lista likova serije Law & Order – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 1: Red 1:
''Zakon i red'' je poznat po mnogim izmjenama u glumačkoj postavi. Zanimljiva činjenica je da nijedan od 6 početnih glumaca više nije u seriji. [[Chris Noth]] je svoju ulogu [[Spisak likova "Law & Order"#Mike Logan|Mikea Logana]] tumačio u ''[[Law & Order: Criminal Intent|Zločinačkim nakanama]]'', a [[Dann Florek]] tumači [[Donald Cragen|Donalda Cragena]] u ''[[Law & Order: Special Victims Unit|Odjelu za žrtve]]''. Iako su neki glumci ostajali i više sezona, redovita izmjena glumaca samo povećava popularnost serije. Neki smatraju da redovita izmjena glumaca pridonosi duljini serije jer redovito uvodi nova lica i pridonosi dinamičnosti serije.
''Zakon i red'' je poznat po mnogim izmjenama u glumačkoj postavi. Zanimljiva činjenica je da nijedan od 6 početnih glumaca više nije u seriji. [[Chris Noth]] je svoju ulogu [[Spisak likova "Law & Order"#Mike Logan|Mikea Logana]] tumačio u ''[[Law & Order: Criminal Intent|Zločinačkim nakanama]]'', a [[Dann Florek]] je tumačio [[Donald Cragen|Donalda Cragena]] u ''[[Law & Order: Special Victims Unit|Odjelu za žrtve]]''. Iako su neki glumci ostajali i više sezona, redovita izmjena glumaca samo povećava popularnost serije. Neki smatraju da redovita izmjena glumaca pridonosi duljini serije jer redovito uvodi nova lica i pridonosi dinamičnosti serije.


No, pet glumaca su iznimke. Tih pet glumaca svoje likove su tumačili skoro 10 sezona, a neki i više. Tih pet glumaca i njihovi likovi su:
No, pet glumaca su iznimke. Tih pet glumaca svoje likove su tumačili skoro 10 sezona, a neki i više. Tih pet glumaca i njihovi likovi su:

Verzija na datum 3 august 2016 u 12:10

Zakon i red je poznat po mnogim izmjenama u glumačkoj postavi. Zanimljiva činjenica je da nijedan od 6 početnih glumaca više nije u seriji. Chris Noth je svoju ulogu Mikea Logana tumačio u Zločinačkim nakanama, a Dann Florek je tumačio Donalda Cragena u Odjelu za žrtve. Iako su neki glumci ostajali i više sezona, redovita izmjena glumaca samo povećava popularnost serije. Neki smatraju da redovita izmjena glumaca pridonosi duljini serije jer redovito uvodi nova lica i pridonosi dinamičnosti serije.

No, pet glumaca su iznimke. Tih pet glumaca svoje likove su tumačili skoro 10 sezona, a neki i više. Tih pet glumaca i njihovi likovi su:

Orbach i Markerson su imali i prijašnje nastupe u seriji prije nego su se pridružili glumačkoj postavi. Orbach je tumačio branitelja u jednoj epizodi, a S. Epatha Markerson majku koja je tugovala za djetetom. Steven Hill je zadnji član početne postave koji je napustio seriju, iako nije bio u pilot epizodi.

Postoje određene glasine da je lik Adama Schiffa temeljan na tadašnjem okružnom tužiocu Okruga New York Robertu M. Morgenthau koji je i u dobi od 89 godina obnašao tu funkciju.

Dana 2. travnja 2008. službeno je objavljeno da će Jesse L. Martin napustiti seriju 23. travnja, a zamijenit će ga Anthony Andreson u ulozi detektiva Kevina Bernarda.[1] Tijekom emitiranja 20. sezone 2010. godine, objavljeno je kako će, nakon 16 godina, S. Epatha Merkerson (Anita Van Buren) napustiti seriju po završetku 20. sezone.[2]

Pregled

Lik Glumac Pozicija Sezone
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Max Greevey George Dzundza Viši detektiv (narednik) Glavni
Mike Logan Chris Noth Niži detektiv Glavni
Donald Cragen Dann Florek Šef postaje (kapetan) Glavni Gost Gost Gost
Ben Stone Michael Moriarty Izvršni pomoćnik okružnog tužitelja Glavni
Paul Robinette Richard Brooks Pomoćnik okružnog tužitelja Glavni Gost Gost
Adam Schiff Steven Hill Okružni tužitelj Glavni
Phil Cerreta Paul Sorvino Viši detektiv (narednik) Glavni
dr. Elizabeth Olivet Carolyn McCormick Psiholog Gost Glavni Gost Gost Gost
Lennie Briscoe Jerry Orbach Viši detektiv Glavni
Anita Van Buren S. Epatha Merkerson Šef postaje (poručnik) Glavni
Claire Kincaid Jill Hennessy Pomoćnik okružnog tužitelja Glavni
Jack McCoy Sam Waterston Izvršni pomoćnik okružnog tužitelja (sezone 5-17)
okružni tužitelj (sezone 18-20)
Glavni
Rey Curtis Benjamin Bratt Niži detektiv Glavni Gost
Jamie Ross Carey Lowell Pomoćnik okružnog tužitelja Glavni Gost
Abbie Carmichael Angie Harmon Pomoćnik okružnog tužitelja Glavni
Ed Green Jesse L. Martin Niži detektiv (sezone 10-16)
Viši detektiv (sezone 17-18)
Glavni
Nora Lewin Dianne Wiest Privremeni okružni tužitelj Glavni
Serena Southerlyn Elisabeth Röhm Pomonik okružng tužitelja Glavni
Arthur Branch Fred Dalton Thompson Okružni tužitelj Glavni
Joe Fontana Dennis Farina Viši detektiv Glavni
Alexandra Borgia Annie Parisse Pomoćnik okružnog tužitelja Glavni
Nick Falco Michael Imperioli Niži detektiv Glavni Gost
Nina Cassady Milena Govich Niži detektiv Glavni
Connie Rubirosa Alana de la Garza Pomoćnik okružnog tužitelja Glavni
Cyrus Lupo Jeremy Sisto Niži detektiv (sezona 18)
Viši detektiv (sezone 18-20)
Glavni
Michael Cutter Linus Roache Izvršni pomoćnik okružnot tužitelja Glavni
Kevin Bernard Anthony Anderson Niži detektiv Glavni

Likovi

Max Greevey

Zakon i red
Lista likova serije Law & Order
O liku
Vrijeme u seriji1990. - 1991.
Prethodniknitko
NasljednikPhil Cerreta
Prvi nastup"Svima omiljeni trgovački putnik"
Posljednji nastup"Priznanje"
(Igrao ga nepotpisani dubler)

Max Greevey je detektiv za ubojstva koji radi na Manhattanu u Odeljenju 27. Stanice. Karijeru je započeo u 1960 kada je bio partner Donaldu Cragenu. Na početka serije je unapređen u čin narednika i dobio novog partnera Mikea Logana, s Cragen je postao njihov kapetan. On je vrlo blizak sa Loganom, čak i dok ima autoritet nad njim, i daje svom mlađem partnera savjete i nekoga u koga može da ima povjerenja. Greevey sretno je oženjen svojom suprugom Marie, s kojom ima troje djece. On je konzervativni irski katolik i ponekad gleda s' visine na ljude, čak i na žrtve ubojstava, čiji je način života u sukobu sa njegovim uvjerenjima. Na primjer, zbog njegovog protivljenja pobačaju neugodno mu je da istražuje bombaški napad na kliniku za porodično planinarenje, što uzrokuje neke tenzije s Loganom, koji je pro-izbor. Međutim, čini se da je najmanje tolerantan za preljubu, uz napomenu da on sam nikad nije varao svoju ženu. Greevey također krije otvoreno nepovjerenje prema liječnicima, koje je započelo nakon što mu je liječnik pogrešno dijagnosticirao operiraciju tumora na mozgu. Nakon što je tražio drugo mišljenje, saznao je da je to zapravo subduralni hematom i oporavio se ubrzo nakon toga. Greevey nosi Smith & Wesson Model 36 revolver kao svoje oružje na dužnošću. On ga je izvlačio nekoliko puta tijekom serije, ali nikad nije pucao. Greevey partner prije Logana je ubijen na dužnosti tijekom prometnog zaustavljanja. Greevey je ubijen ispred svoje kuće na ženine oči dok je popravljao auto.

Donald Cragen

Glavni članak: Donald Cragen

John McCoy

Glavni članak: Jack McCoy

Reynaldo Curtis

Glavni članak: Rey Curtis

Abigail Carmichael

Glavni članak: Abbie Carmichael

Consuela Rubirosa

Glavni članak: Connie Rubirosa

Cyrus Lupo

Glavni članak: Cyrus Lupo

Michael Cutter

Glavni članak: Michael Cutter

Kevin Bernard

Glavni članak: Kevin Bernard

Napomena