Razlike između izmjena na stranici "Čerkezi"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Obrisan 1 bajt ,  prije 15 godina
nema sažetka uređivanja
[[Kabardinci]] u području [[Terek]]a pa do Malke, danas Kabardinsko-balkarska. Dio ovih Kabardinaca živi i na gornjem [[Kuban]]u u Čerkeskoj Autonomnoj oblasti i oko [[Armavir]]a.
Na području Adigeje razlikuje se višew manjih plemena među kojima su [[Abadzehi]], [[Bezlenejci]] (Bezlenejevci), [[Bžeduhi]], [[Natuhajci]] ili Natuhadzi i [[Termigojci]] (Termigojevci).
U 13.stoljeću Čerkezi su bili pod vlasti [[Gruzi|Gruza]], tada su i pokršteni. U 15. stoljeću se osamostaljuju pa su neko vrijeme ruski vazali. Kasnije dolaze u neprekidne borbe s [[Tatari]]ma. U prvoj polovici 19. stoljeća Čerkezi vode žestoke borbe s Rusima koji ih porazili, pa se većina ovih [[1864]]. iseli u Tursku, preko 400,000.
U
13.stoljeću Čerkezi su bili pod vlasti [[Gruzi|Gruza]], tada su i pokršteni. U 15. stoljeću se osamostaljuju pa su neko vrijeme ruski vazali. Kasnije dolaze u neprekidne borbe s [[Tatari]]ma. U prvoj polovici 19. stoljeća Čerkezi vode žestoke borbe s Rusima koji ih porazili, pa se većina ovih [[1864]]. iseli u Tursku, preko 400,000.
 
[[Image:Circassians.jpg|thumb|left|Čerkezi.]]
Anonimni korisnik

Navigacijski meni