Antwerpen – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Mijenja: tr:Anvers (şehir)
m robot Mijenja: eu:Anberes
Red 30: Red 30:
[[es:Amberes]]
[[es:Amberes]]
[[et:Antwerpen]]
[[et:Antwerpen]]
[[eu:Antwerp]]
[[eu:Anberes]]
[[fa:آنتورپ]]
[[fa:آنتورپ]]
[[fi:Antwerpen]]
[[fi:Antwerpen]]

Verzija na datum 3 decembar 2008 u 15:15

Antwerpen (nizozemski naziv: Antwerpen; francuski naziv: Anvers) je grad i općina u Belgiji, koji predstavlja najveće trgovačko i poslovno središte u toj državi; predstavlja glavni grad provincije Antwerp u Flandriji jednoj od tri belgijske'regije. Prema procjenama iz januara 2005. stanvništvo Antwerpena iznosi 457.749. Ukupna površina grada je 204,51 km² sa gustoćom stanovnika od 2.238,23 stanovnika na km².

Antwerpen je kroz historiju u kulturnom i ekonomskom smislu bio jednim od najvažnijih gradova Belgije i Nizozemske. Uz "dijamanstku oblast" New Yorka i Južnu Afriku predstavlja jedan od tri glavna centra trgovine dragim kamenjem u svijetu, s time da tom trgovinom tradicionalno dominiraju lokalni hasidski Židovi, čija je lokalna populacija najveća nakon one u New Yorku. Antwerpen je isto tako vrlo važna luka koju posjećuje veliki broj brodova, i u kojoj se nalazi veliki broj rafinerija nafte. Odnedavno je poznat i kao središte modne industrije.

Zbog svoje ekonomske i strateške važnosti, Antwerpen je bio poprištem ratnih operacija u napoleonskim ratovima, prvom svjetskom ratu i drugom svjetskom ratu.

Godine 1920. su u Antwerpenu održane Olimpijske igre.

Šablon:Link FA