Razgovor s korisnikom:Duma – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 795: Red 795:


Ciao Duma, Igor je gotov sa svojim dijelom srednjeg vijeka. Na svojoj stranici U radu9 imaš i prijevod mog dijela. Prelijepi sve u GIP i srednji vijek je gotov ;) Ja sam se bacio na prijevod umjetnosti srednjeg vijeka, tako me inspiracija uhvatila.--[[Korisnik:Wolmar|Wolmar]] ([[Razgovor sa korisnikom:Wolmar|razgovor]]) 23:57, 18 rujan-септембар 2015 (CEST)
Ciao Duma, Igor je gotov sa svojim dijelom srednjeg vijeka. Na svojoj stranici U radu9 imaš i prijevod mog dijela. Prelijepi sve u GIP i srednji vijek je gotov ;) Ja sam se bacio na prijevod umjetnosti srednjeg vijeka, tako me inspiracija uhvatila.--[[Korisnik:Wolmar|Wolmar]] ([[Razgovor sa korisnikom:Wolmar|razgovor]]) 23:57, 18 rujan-септембар 2015 (CEST)

OK, reci mi kad mogu početi da ujednačavam terminologiju i sređujem reference. --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 18:53, 19 rujan-септембар 2015 (CEST)

Verzija na datum 19 septembar 2015 u 17:53

Dobrodošlica

Pozdrav, Duma! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim pravilima i smjernicama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Razlika

Jedina konkretna razlika između ove i drugih južnoslovenskih wiki ti je po pitanju tekstova iz povijesti pošto smo u tome ovdje veoma, veoma pažljivi.--Rjecina2 21:15, 24 jun-липањ 2011 (CEST)

Osnovna pravila za tekstove mjeseca bi bila:
  • Tekst bi po veličini trebao ispunjavati opće wiki pravilo (vredi za sve wiki projekte) od 30.000 bajtova. Ponekad se to može zaobići, ali tekstovi ispod 20.000 ne dolaze u obzir.
  • Poželjno je da tekst nije kopiran s neke južnoslovenske wiki ili ako je da je dodano minimalno 30 % teksta
  • nema drugih pravila
Na žalost mogu još samo dodati da je ovu godinu došlo do drastičnog pada ovih kriterija
Slobodno pogledaj našu arhivu tekstova mjeseca
U slučaju bilo kakvih problema, pitanja slobodno se javi Ripperu koji je duša ove wiki ili meni--Rjecina2 22:50, 24 jun-липањ 2011 (CEST)

:)

Pozdrav i od mene :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:46, 25 jun-липањ 2011 (CEST)

Ja sam čajanku naučio napamet, genijalan paradoks, a onaj o strahu parafraziram :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:36, 26 jun-липањ 2011 (CEST)
Russell je bio jedan genijalac i jedan jako zanimljiv i britak um :D A ti pripadaš mlađoj generaciji suradnika na hr.wiki, pretpostavljam? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:46, 26 jun-липањ 2011 (CEST)
Pa ja surađujem već 6. godinu, ali sam generacijski među mlađim suradnicima :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:49, 26 jun-липањ 2011 (CEST)

Ja sam započeo tamo, još sa svojih 13 godina i radio sam i radio dok je zajednica bila mala i fino surađivala... sada nekakvi neoustaše i nacionalisti meni diktiraju politiku, mene se kleveće oko gluposti i naređuje mi se koje smajliće smijem koristiti koje ne... Rekao sam si nakon onog jednog bloka, imate još jednu šansu... nisam se petljao ni u što, ali kad se meni diralo u članak aktivirao sam se... Tip je ispravio promjene tako što je silovao i nasilno kroatizirao prijevod koji sam ja napravio (bez da je ispravio neke krivo prevedene stvari), kad sam ja to revertao, blokiran sam jer "uništavam i vraćam krivi prijevod". Zanimljivo je da je on kao takav stajao tamo već par godina i nitko se nije obazirao, dok izvjesni desničar nije to silovao. Tad sam rekao adieu. Još imam prebaciti svoje članke, a onda tamo brišem svoju suradničku :) Ionako su mi već odavno dali do znanja da slobodno mogu ići :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:51, 27 jun-липањ 2011 (CEST)

Bez brige godine nemaju veze s događajima na hr wiki, nego po mom ličnom mišljenju ekstremni nacionalizam administratora i suradnika koja imaju veze s Hrvatskom kao ja s SSSRom to jest žive vani i ponekad dođu u posjetu...
Kao stariji wiki korisnik mogu reći da najbolji primjeri suradnika protjeranih s hrvatske wiki su Fausto i Ivan Bajlo koji su potom stvorili vlastite uspješne internet stranice. Znači nemojte se obeshrabiti :)--Rjecina2 12:21, 27 jun-липањ 2011 (CEST)
Ja sam ljudima pokušao objasniti razliku: ono nije hrvatska wikipedija (čitaj: koja pripada Hrvatima i Hrvatskoj), već je wikipedija na hrvatskom jeziku, što njima uporno nije jasno. Protivio sam se bilo kakvim nacionalnim obilježjima i forsiranju nekog jezičnog purizma i silovanja tekstova. Ali *ebiga, jedna neretvanska lađa je ostatak seljačkog idolopoklonstva kakvo još uvijek prati ovaj narod koji se klanja idolima, iracionalnom i tradiciji, umjesto da se adekvatno potiče enciklopedizam i prosvjetiteljski duh. Nažalost, potiče se ono suprotno, a dokaz tomu je sve veći odlazak kvalitetnih suradnika (još uvijek se s nostalgijom sjećam Rosiera). Ali, ako ništa, barem će ova wikipedija preživjeti, što je opet trn u oku hr.wiki :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:24, 27 jun-липањ 2011 (CEST)
Pa... mene ili tebe bi, kad admin to koristi, onda je to opravdano i nipošto nije loša namjera ;) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:12, 27 jun-липањ 2011 (CEST)
Izvanredno... odličan članak :) Ja sam, jedno vrijeme, tamo negdje do 12 godine imao strašnu opsesiju dinosaurima i znao sam im imena sa 7-8 godina, tako da uvijek volim pregledati o njima :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:08, 28 jun-липањ 2011 (CEST)

Ja sam čak generacija koja je gledala i prva dva Jurska parka u mladosti :) Trojka je išla nešto kasnije :) I ja sam jedno vrijeme htio biti paleontolog, ali eto, prebacio sam se na kraju na pravnu struku i kriminologiju, ali dinosauri su ostali vječna simpatija :) Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:25, 28 jun-липањ 2011 (CEST)

Zamolba

Promijeni naslov stranica "Suradnik:Duma/Doprinosi" u "Korisnik:Duma/Doprinosi", odnosno "Suradnik:Duma/U radu" u "Korisnik:Duma/U radu". To je nužno, zato što sh.wiki, za razliku od hr.wiki, koristi "korisnik:" kao imenski prostor (umjesto "suradnik:"), odnosno zato da bi softver mogao prepoznati te stranice kao korisničke, a ne kao glavni sadržaj (članke). --OC Ripper 13:12, 26 jun-липањ 2011 (CEST)

Vaše slaganje sa mnom (Vitek)

Poštovana kolegice Duma (oprostite na brzopletosti - nisam dobro vidio)

Drago mi je da imam podršku i sumišljenika, nažalost nisam uspio vidjeti ništa od izbora članka za 31. tjedan - jer je to izbrisano (mogu samo pretpostaviti zbog čega).
--Vitek 03:16, 28 jun-липањ 2011 (CEST)

Dinosauri

Pošto se baviš dinosaurusima možda bi bio red da te obavjestim o svom vezanom tekstu Holocensko masovno izumiranje ?--Rjecina2 14:32, 5 srpanj-јул 2011 (CEST)

Ne shvaćam kakve veze ima sabljozubi tigar s dijelom teksta koji govori o izumreću dinosaurusa i još starijih životinja ?
Za slike ti jedino mogu predložiti da ih tražiš, gledaš u arhivi wikipedija projekta (pretpostavljam da za to znaš, ali...). Kvaka je jedino što moraš znati englesko ime onoga što tražiš--Rjecina2 17:47, 5 srpanj-јул 2011 (CEST)
Kada sam ono jučer trabunjao mislio sam na nešto u ovom K-T izumiranje i ovom stilu. Sve ima svoj početak i svoj kraj pa kada se govori o dinosaurusima onda se pre ili kasnije dođe do njihovog početka i kraja :)--Rjecina2 08:42, 6 srpanj-јул 2011 (CEST)

Šablon

Pretpostavljam da misliš na ovaj šablon? Njegov ekvivalent na sh.wiki bi (privremeno) trebao biti isti kao i na en.wiki, tj. {{Citation}} (za koji još nisam ubacio dokumentaciju). Mislim da bi jednostavno rješenje trebala biti promjena "Literatur" u "citation"; "Autor" u "author"; "Title" u "title"; "Auflage" u "place"; "Verlag" u "publisher"; "Jahr" u "year". --OC Ripper 12:42, 12 srpanj-јул 2011 (CEST)

Istorija Srbije

Možeš ga slobodno vratiti. Promaklo mi je. --OC Ripper 12:16, 16 srpanj-јул 2011 (CEST)

Čestitke

Čestitam već si na 23 mestu po broju promena na ovoj wiki :)--Rjecina2 10:18, 18 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hej Duma! Sviđaju mi se tvoji članci. Žao mi je što si blokirana na hr.wiki, to je bilo jako nepravedno po mom mišljenju :(--Vatrena ptica 22:42, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)
Slažem se u potpunosti! :) I ja volim biti ovdje, osjećam se kao doma, i mislim da treba pomagati. Evo, ti pišeš o dinosaurima i pticama, a ja o informatici i glazbi. :)--Vatrena ptica 22:49, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)
Usput, jesi li primijetila nagradu na svojoj suradničkoj?--Vatrena ptica 22:49, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)
Heheh. ;)--Vatrena ptica 23:25, 19 srpanj-јул 2011 (CEST)
Promena stanja se registrira svakih 7 - 15 dana--Rjecina2 07:53, 24 srpanj-јул 2011 (CEST)
http://webchat.freenode.net/ - utipkaš ime i pod kanal #wikipedia-hr, ma znaš :)--Vatrena ptica 21:03, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)
Super! :)--Vatrena ptica 21:05, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)
Naravno! :)--Vatrena ptica 21:48, 27 srpanj-јул 2011 (CEST)

Hej

Oprosti što jučer nisam bila na chatu, danas ću možda moći tek oko 23 sata.--Vatrena ptica 21:36, 29 srpanj-јул 2011 (CEST)
Ups, ne mogu ni sada... toliko sam zauzeta. :(--77.221.9.211 23:16, 29 srpanj-јул 2011 (CEST)

ej hvala druže:)) --Mladifilozof 08:01, 1 avgust-коловоз 2011 (CEST)

drugarice ustvari:) --Mladifilozof 12:46, 1 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Možeš li sad na chat? :)--Vatrena ptica 22:35, 2 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Admin

Sto se ne prijavis za admina? --BokicaK 14:55, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Prijavljuje se ovde. Potrebno je neko da cisti po kuci, recimo ovakve clanke, da obrise slike koje se ne koriste (ako nemaju nalepnicu za autorska prava, a ako imaju da se prebace na Commons, pa onda obrisu). Da ne moraju stranci da patroliraju. Uostalo, admin prava nisu bozanska prava. --BokicaK 15:14, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Nema problema, tebe sam video u skorasnjim izmenama. Prijavite se obe. --BokicaK 15:58, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Taksokvir

Koliko sam vidio, problem je u tome što članak na en.wiki koristi zaseban šablon, odnosno "Automatic taxobox", različit od taksokvira. Dok se dotični šablon ne prevede, možeš koristiti napomenu kao privremeno rješenje. --OC Ripper 08:14, 7 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Sviđa mi se, nije ništa tu čudno. Prva slika je osobito super! Možeš li na IRC? (P.S. Danas imam 13 godina! )--Vatrena ptica 20:40, 7 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Ahahaha xD super torta, lol! Koliko je film trajao? 4 sata? A ja sam jučer gledala Zameo ih vjetar i onda sam se čudila koliko je dug! (iako sam to otprije znala) Možeš li danas na IRC?--Vatrena ptica 20:04, 8 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Pitanje

Pozz, ovako ja sam dosta dugo bio suradnik na hr wiki i uglavnom iz osobnih razloga prestajem s radom (moglo bi se reci slicnih kao sto ti imas navedeno na svojoj stranici) i htio bih zapoceti raditi na sh wiki..ali prije nego se registriram htio sam provjeriti jel ovdje mogu normalno postavljati članke kao i na hr wikiju...znači mogu se postavljati članci na hrvatskom jeziku isto kao i na hr wiki? Unaprijed sam vrlo zahvalan na odgovoru... I da posto se jos nisam registrirao..please ostavi mi odg. na svojoj stranici...pa cu doci ovdje provjeriti odg.

aqua_byte

Ovdje se piše kao i na svim drugim južnoslovenskim wiki, samo ima nekoliko sitnica na koje treba obratiti pažnju, evo pogledaj ovdje pod "Interwiki prebacivanje" da ti sada ne pišem romane čitave, kao što ja to obično radim :-D U biti vrlo jednostavno. Nadam se da sam pomogla, a ako imaš još nekih pitanja, možeš slobodno pitati mene ili možda nekog iskusnijeg korisnika koji se bolje razumije u tehničke stvari (ja sam s time prilično kratka, da budem iskrena), recimo OC Ripper, Vatrena ptica, Rjecina2 itd.

PS: I kada se budeš registrirao ovdje i možda eventualno prebacivao sadržaj svoje stranice na ovu wiki, samo obrati pažnju da "Suradnik" zamijeniš sa "Korisnik". Možeš pogledati na mojoj stranici za razgovor ("Zamolba") ako ti nije jasno o čemu govorim.

--Duma 16:00, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)

...thx na savjetima--Aqua byte 21:37, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)


Hej, jesi primijetila stranicu za kandidiranje? I jesi li na IRC-u--Vatrena ptica 19:47, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Zaboravih da sam na chatu :/ bio mi je isključen zvuk slučajno pa nisam čula.--Vatrena ptica 20:21, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Imaš li problema s vezom ili smo se opet mimoišle? xD--Vatrena ptica 21:16, 9 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Konj vs. konji

Hr.wiki i sr.wiki su taj problem riješili tako što su "konj" učinili alternativnim nazivom (uz preusmjerenje) za "domaći konj"; porodica sisavaca se može preimenovati u "konji". --OC Ripper 15:25, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

ODG: Filmovi

A uvijek je najbolje pisat o stvarima koje voliš...jer pisanje na wikiju prije svega treba bit užitak :) ...za početak ću prebacit članke na kojima sam radio na hr wikiju..već samo to bi trebalo lijepo obogatiti filmsku kolekciju ovdje..--Aqua byte 17:19, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)


--ok thx za info...ali samo da budem siguran da sam ok razumio... to se samo odnosi na izabrane clanke jel tako?--Aqua byte 17:37, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

--yup :) sve razumio thx --Aqua byte 22:13, 10 avgust-коловоз 2011 (CEST)

--ma ne nisi dosadna :) ...a ne stavljam još jer mi se dosad još nije dalo ulazit u to..ali vjerojatno ću i to uskoro..btw. jel postoji neko posebno pravilo o slikama na sh-a ili je isto ko i na hr wikiju? --Aqua byte 00:08, 11 avgust-коловоз 2011 (CEST)

--ok thx...biće i slika uskoro...dok malo više članaka prebacim onda ću im svima postaviti slike --Aqua byte 00:17, 11 avgust-коловоз 2011 (CEST)

---još jedno pitanjce...jel znaš jel se ovdje ostavljaju filmske nagrade u originalnom nazivu kao i filmovi (tipa recimo Golden Reel Awards) ili ih je potrebno prevesti primjerice kao Nagrada Golden Reel ? --Aqua byte 00:35, 11 avgust-коловоз 2011 (CEST)

--ok nema frke..pitaću nekog drugog..thx u svakom slučaju :) --Aqua byte 00:41, 11 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Pet elemenata

Napravio sam stranicu za razvrstavanje. Kasnije će se popuniti. --OC Ripper 20:22, 12 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Taksokvir

Pretpostavljam da je to zbog prebacivanja članaka sa hr.wiki i sr.wiki, na kojima taksokvir/taxobox ima različite parametre. --OC Ripper 18:41, 16 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ej oprosti, bila sam nekako ekstra zauzeta xD pa valjda možeš... ako si pogledala članke tipa Bizantsko Carstvo. Možda da piaš OC-a? U svakom slučaju, nađimo se na IRC-u navečer kad je god moguće :) Nedostajala si mi!--Vatrena ptica 10:38, 24 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Hej bok, možeš li na chat danas?--Vatrena ptica 19:45, 25 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Naravno, samo da bude između 19 i ponoć :) --Vatrena ptica 19:12, 26 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Evo tebe, dolaziš?--Vatrena ptica 20:40, 26 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ornitholestes

"Pljačkaš ptica" mi zvuči bolje. --OC Ripper 09:57, 27 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Chat? :D--Vatrena ptica 20:42, 27 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Ćirilični članci

Ćirilične/latinične verzije već postojećih članaka u trenutnim okolnostima (dok ne postoji mehanizam automatske transkripcije na sh.wiki) prema mojem skromnom mišljenju imaju smisla samo kada su u pitanju specifični, dugi ili relativno "osjetljivi" članci. Nisam sretan zbog duplih verzija jer zahtijevaju dupli posao (svaki put kada se promijeni/nadopuni jedna verzija), a i statistike Wikipedije čine manje preciznima. Ćirilični članci su u načelu opravdani ako su novi. Ako baš želiš napraviti ćirilične verzije svojih članaka, nastoj obavezno stavljati interni link na latiničnu verziju i obrnuto, te nemoj stavljati kategorije i interwiki (da se izbjegne zbrka). --OC Ripper 08:07, 28 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Treba mi još par zanimljivosti. Ali mi ih direktno reci na IRC-u, ok?--Vatrena ptica 19:04, 28 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Hej opet :D--Vatrena ptica 20:20, 29 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Haha oprosti xD Evo me na chatu....--Vatrena ptica 21:54, 29 avgust-коловоз 2011 (CEST)
LOL. Možeš na chat? Sorry što jučer nisam bila... svirala sam.--Vatrena ptica 20:13, 31 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Suglasnici

Draga kolegice Duma
Ja vam nisam administrator, tako da me pitate ono na što i ja sam ne znam odgovor (dali smijete objaviti i preusmjeriti). Probajte to provjeriti kod kolege Rjecine2 on je administrator. A na ono pitanje - dali postoje? - možete provjeriti i sami.
--Vitek 23:53, 8 rujan-септембар 2011 (CEST)

Ups, kasno sam vidjela. Može danas? Evo ja ću se ponovno malo aktivirati na sh.wiki... :) pa se čujemo češće--09:01, 17 rujan-септембар 2011 (CEST)
Nisam mogla sorry :( bila sam na putu.--Vatrena ptica 20:55, 20 rujan-септембар 2011 (CEST)

Možeš da se izjasniš ovde http://sh.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administratori/Prijedlozi_za_davanje_statusa --Прадо / Prado 10:54, 22 rujan-септембар 2011 (CEST)

Nikako te nema na IRC-u. :)--Vatrena ptica 23:29, 3 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Ej bok :)--Vatrena ptica, 22.07.46, 18. oktobar-листопад 2011. (CEST) 22:07, 18 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Ma ok je, curo! Nema a ma baš nikakvih problema! :)--Vatrena ptica 20:11, 5 oktobar-листопад 2011 (CEST)
Hvala :D čujemo se na IRC-u u 10, ako može.--Vatrena ptica 16.40.54, 20. октобра-listopada 2011. (CEST)
Opa, uvijek pošalješ poruku kad mene nema XD telepatija?--22:34, 10 studeni-новембар 2011 (CET)
Pun pogodak. Evo me.--Vatrena ptica 21:42, 11. новембра-studenoga 2011. (CEST) 21:42, 11 studeni-новембар 2011 (CET)
Ej oprosti, bila sam na wikiodmoru. Je li ti riješen problem?--Vatrena ptica 22:35, 6. децембра-prosinca 2011. (CEST) 22:35, 6 decembar-просинац 2011 (CET)
Hoćeš li moći sutra na IRC? :D--Vatrena ptica 23:14, 14 decembar-просинац 2011 (CET)
Oprosti XD bila sam na jezičnom tečaju!--Vatrena ptica 22:39, 16 decembar-просинац 2011 (CET)
Sorry ne budem oko 2 XD baš se dobro mimoiđemo :P--Vatrena ptica 23:21, 18 decembar-просинац 2011 (CET)
Da, u tom slučaju najbolje oko Božića da se sretnemo ;)--Vatrena ptica 23:38, 19 decembar-просинац 2011 (CET)

Ok

Evo otvorila sam novu temu da ti ne trpam XD i sve je ok što se mene tiče. Kad imaš praznike?--Vatrena ptica 23:09, 22 decembar-просинац 2011 (CET)

Hvala, i tebi sretni blagdani. Evo, ja sam se malo odmarala XD i opet se mimoiđemo :/--Vatrena ptica 21:31, 29 decembar-просинац 2011 (CET)
I tebi sretna Nova 2012. godina! Mislim se sad ubrzo malo aktivirati, moram dovršiti i započeti članke... :/--Vatrena ptica 23:56, 2 siječanj-јануар 2012 (CET)

Prepisani članci

Pošteno pišeš Duma. Treba navesti odakle su članci. To što si onom našem Karamelu napisao napiši i suradnici Maria Sieglinda von Nudeldorf. Ne znam da je ijedan članak napisala i nikada ne navodi odakle ih preuzima. Dok je bila kod nas također je isto radila. Sada to radi kod vas. Sve što ima preuzela je sa naše ili neke druge wikipedije. ako ima ijedno zrno poštenja neka se ugleda na OC Rippera. njemu skidam kapu. On je uzoran suradnik. željko sa hr wiki. --93.137.58.76 14:26, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Jel vidiš moj gmail. ako ne napisat ću ti. --93.137.58.76 15:35, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Prljavi posao

Budi ljubazna pa nemoj obavljati tuđi prljavi posao !? Sorry na komentaru, ali moram reći da su te izigrali.

Kada hr wiki bude označavala da je preuzela tekst s sh wiki,a ne blokirala korisnike koji to napišu onda se mogu žaliti. Do tada oni imaju jedino pravo da šute.

Moram naglasiti da mi je žao što te administrator hr wiki upleo u ovu prastaru svađu, ali to na kraju krajeva govori više nego dovoljno govori o njihovom moralu--Rjecina2 16:06, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Rječina ne napadaj ženu za poštenje. To što radi ta Marija neću ni ja dopustiti da se radi na hr-wiki. --93.137.58.76 16:20, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Ko bude odakle što preuzimao na hr-wiki sa drugih wikija, navest će odakle je. A to preuzimanje kompliment je onome, tko je taj članak napisao. Lip pozdrav. --93.137.58.76 16:22, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Ne ??
Da vidim moj poslednji blok (s obrazloženjem) na hr wiki + brisanje istih ovakvih tekstova (koji su vraćeni nakon mojih žestokih protesta)
suradnik Tycoon (i onaj koji se skrivao iz njega) + njegovi čarapci koji su blagoslovljeni na hr wiki ?
Ja sam zagovornik da se kod svakog teksta napiše od kuda je preuzet, ali ako nema potpunog recipriteta nemamo o čemu pričat. Zar ste proglasi aktivnim to pravilo što si ovde naveo ?
Po pitanju prebacivanja svojih tekstova na tuđe wiki to pravilo o označavanju nigde ne vredi, barem koliko sam ja u toku ?--Rjecina2 16:27, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Kojih svojih. Pogledaj Marijinu povijest, i ko je napisao tekstove što je prebacila kod vas, nekoliko stottina. Nijedan nije njezin. --93.137.58.76 16:32, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Nastavak u kafiću na hr wiki ?--Rjecina2 16:34, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Označavanje tekstova

Općenito je stvar kultura ako će čovjek označiti ili ne s koje je wiki preuzeo tekst.

Ako nema jasnih pravila meni je sveto pravilo recipritet !?

Ja na primer stavljam u sažetku "hr wiki", "sr wiki" i slično. Ripper u sažetku piše "preuzeto s hr wiki (ili sr)". Obje verzije su potpuno OK kao i treća da u sažetku piše "preuzeto od Željka" (primer).

Po pitanju tvojih tekstova većina toga nema smisla jer prebacuješ svoje tekstove s hr na sh wiki i bez obzira na moj komentar kako nema smisla potpuno je OK da pišeš u sažetku "preuzeto s hr wiki".

Čisto za informaciju ja sam dobio duuugi block na hr wiki jer sam na stranice za razgovor tekstova kopiranih s sh na hr wiki napisao "preuzeto s sh wiki" pa sam vrlo, vrlo osjetljiv po tom pitanju--Rjecina2 17:48, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

I ja sam dobila block tamo i vjeruj mi, naježim se svaki put kad dobijem poruku od nekoga ko još uvijek radi tamo. Što se tiče napomena koje sam stavljala na stranice za razgovor, to sam uradila samo zato da mi nemaju (ne samo oni nego općenito bilo ko) šta reći ako jednog dana dođe do nekog problema. Ako nekoga zanima ko je autor članka, može pogledati na Pregledu historije :-| --Duma 17:59, 6 siječanj-јануар 2012 (CET)

Evo me :P--Vatrena ptica 22:09, 9 siječanj-јануар 2012 (CET)

Stavite mi sol na reeeeeeeeeeeep --Karamelo-Lončarek 14:20, 13 siječanj-јануар 2012 (CET)

Pa kako neću kad mi kopiraš članke, ne napišeš uopće da si ih kopirao, i onda dobiješ nagradu za to -.-" Mislim, realno gledano. Ako ne želiš da tražiš informacije na netu i sam sastavljaš članak, onda barem prevedi neki, nemoj kopirati. --Duma 17:22, 13 siječanj-јануар 2012 (CET)

RE: Snijeg

Ovdje 70 cm. Malo je palo u srijedu, pa u četvrtak gotovo uopće nije bilo do navečer pa je onda opet palo i sad imamo 70 cm XD rekord. Ja ovo vjerojatno nikad više neću vidjeti u životu lol --Vatrena ptica 23:29, 5 februar-вељача 2012 (CET)

LOL, čula sam ti ja da ti je ovdje zapravo 89 cm :O i znaš šta? zabranjeno ti je voziti auto ili dobiješ veliku novčanu kaznu. A ja vidjela tipa koji vozi džip XD moja mama može hodati normalno po snijegu za razliku od većine ostalih jer je prije rata živjela u Sarajevu pa ovo nije bilo nešto strašno neobično ;)--Vatrena ptica 23:09, 6 februar-вељача 2012 (CET)
Ispričavam se na kasnom odgovoru :) ne, imamo tek sljedeći ponedjeljak :D yay! (I sretno Valentino ;) znaš šta zapravo hoću reći... sretno :) )--Vatrena ptica 23:35, 14 februar-вељача 2012 (CET)
Ah vidim XD kad možeš na IRC?--Vatrena ptica 22:10, 15 februar-вељача 2012 (CET)

Film

Pa ovako, prvo, nadam se da si i Bytea pitala za komentar jer na tom polju on ipak znatno veći stručnjak od mene, ali drago mi je da si zatražila moje mišljenje. Članak je super, ne vidim nikakvu grešku, stavila si sve potrebno, više podataka ni nema s Wiki odalke si preuzela, koliko vidim i to je sasvim u redu. Jedino, što bi možda bilo dobro, s obzirom na pravilo izvornika, da u zagrade dodaš originalne nazive epizoda u italiku, čisto da ima. Ali, nije to obavezno, da se razumijemo. Puno pozdrava --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:32, 16 februar-вељача 2012 (CET)

Ma nema problema, bilo mi je zadovoljstvo :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:15, 16 februar-вељача 2012 (CET)
Haha, a sa mnom, što kasnije legnem (uglavnom prije 1), to se ranije budim (nekad oko 6) XD ne znam zašto!--Vatrena ptica 00:20, 17 februar-вељача 2012 (CET)
Sorry, nisam vidjela poruku XD dođi kad ti se dolazi, tako i ja radim... pa valjda se nećemo mimoići :P nadam se, ako Bog da, kako ti obično veliš ;)--Vatrena ptica 23:35, 19 februar-вељача 2012 (CET)

RE:Slika

pozz postavio sam ti sliku na http://sh.wikipedia.org/wiki/Dinosaur_Planet ...malo sam kasnio s odg. i postavljanjem ali evo sad je rijeseno :) --Aqua byte 01:07, 28 februar-вељача 2012 (CET)

Članak

Sasvim zasluženo :) Samo naprijed :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:07, 2 april-травањ 2012 (CEST) Da znam još nisam završio sa uređivanjem tog članka Muh Razgovor sa korisnikom:Muh 23. maja 2013 12:43 Može Muh Razgovor sa korisnikom:Muh 23. maja 2013 12:53

Pterosauri

Super. --OC Ripper (razgovor) 21:53, 3 april-травањ 2012 (CEST)

Lol sorry, nisam vidjela poruku :D čestitam ti na izabranom članku!!--Vatrena ptica 23:35, 7 april-травањ 2012 (CEST)
Heheh, ništa :) nego, kad se čujemo? Sutra, prekosutra, negdje navečer, ok?--Vatrena ptica 23:02, 16 april-травањ 2012 (CEST)
Awwwe... al je fino razgovarati s tobom, lijepo je imati nekoga kao što si ti za prijateljicu :) ok, čujemo se 1. :D ili kako Loša pjeva, u pjesmi Plavog Orkestra, U Jevrema slika ta: Toga maja šta mi bi, ja se opet zaljubih, 2x XD--Vatrena ptica 20:46, 18 april-травањ 2012 (CEST)
Evo me :3--Vatrena ptica 14:53, 20 april-травањ 2012 (CEST)

Nagrada

Zahvaljujem na nagradi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:09, 24 april-травањ 2012 (CEST)

Oh ok XD sorry, nismo se čule :( kad ćemo?--Vatrena ptica 23:35, 2 svibanj-мај 2012 (CEST)
Oh ja ti na wiki budem između 19 i 23 pa tek onda vidim poruke, sorry što propustim :( kad možemo? Ja ti uglavnom idem navečer na IRC...--Vatrena ptica 21:38, 7 svibanj-мај 2012 (CEST)
UH, XD ja se tada spojila i onda XD otišla... nikog nije bilo :P jao mene... uvijek se mimoiđemo... morat ću na IRC-u biti svake večeri...---Vatrena ptica 22:27, 11 svibanj-мај 2012 (CEST)

Slike

Sređene su sve tri :) Ti pregledaj, pa javi ako bi trebalo što korigirati :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:54, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)

Znam XD opa ja legla u 1 :P a nisam ti vidjela poruku, sorry... ma čut ćemo se kad se čujemo ;) --Vatrena ptica 23:24, 12 svibanj-мај 2012 (CEST)
Uuu, znam, 40 centi! XD Ajoj! U mene 10 C i kišurina i bura i sve to... ubi me... a još prekjučer sam sjedila u *šorcu* na balkonu u 20 sati!--Vatrena ptica 22:28, 14 svibanj-мај 2012 (CEST)


Heja :D--Vatrena ptica 21:34, 17 svibanj-мај 2012 (CEST)
Bit ću na IRC-u svaki dan od 7-8 do ponoći pa se možda i vidimo ;)--Vatrena ptica 20:35, 23 svibanj-мај 2012 (CEST)

Kambrij(um), preusmjeravanja...

Ne razumijem što točno tražiš?--Vatrena ptica 23:21, 25 svibanj-мај 2012 (CEST)

Mislim da ćirilica nije uopće potrebna, nije ovo sr.wiki lol... osim ako Bokica eventualno nešto ne riješi, tko zna...--Vatrena ptica 22:40, 28 svibanj-мај 2012 (CEST)

Mislim da nikad nije naodmet imati i ćirilično preusmerenje. Tako se povećava verovatnoća da će se dobiti tačan rezultat pri pretraživanju na ćirilici. Ja ću napraviti preusmerenja, samo reci koleginice za koje članke. --Biblbroks (razgovor) 20:54, 29 svibanj-мај 2012 (CEST)

Krenuh da radim. Verovatno nisam trebao da prejudiciram i stavim da ćirilično Археј linkuje na Arhaik umesto na latinično Arhej, pošto je predloženo spajanje ta dva pa će se verovano jednog dana to i dogoditi. Jednostavno vodio sam se mišlju da je članak Arhaik veći od članka Arhej. No kakogod. Nadam se da mi neće niko zameriti. Nego nađoh greške u Šablon:Triassic Footer. Triput se pojavljivao Anizik umesto Ladinika i Karnika, pa sam njih stavio. I nadam se da je sad bolje kada se vidi da je Ret treći period u Gornjem trijasu. Prethodno mi je delovalo kao da se Ret prostire tokom celog Gornjeg trijasa. Nastaviću kasnije da dodajem. Nego, čisto da znaš postoji Preslovar addon za Firefox za prebacivanje iz ćir u lat i obrnuto, a imaš i ovu stranicu: za konverziju latćir. To su mi bili prvi saveti koje mi dadoše Rječina i OC Ripper. Pozdrav, --Biblbroks (razgovor) 23:13, 30 svibanj-мај 2012 (CEST)
Čini mi se da sam sve završio. E, da i link za preslovar je https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/preslovar/ Srdačan pozdrav, --Biblbroks (razgovor) 13:30, 20 srpanj-јул 2012 (CEST)
Hej, IRC?--Vatrena ptica 20:50, 8 jun-липањ 2012 (CEST)
Ajme sorry, ja sam morala učiti. Ja ću biti svih ovih dana na IRC-u od 8 pa ćemo se sigurno čuti. :)Vatrena ptica 21:28, 20 jun-липањ 2012 (CEST)

Nodosaurid

Što to nepremestiš u glavni prostor? Vidim da to već radiš nekoliko dana. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:55, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Vidim da stalno praviš članke u svom imenskom prostoru pa te zato pitam. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:10, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Pa tako i treba slažem se sa tobom. Možeš slobodno da me pitaš za ono što neznaš o Wiki terminima. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:25, 25 jun-липањ 2012 (CEST)

Transkripcija

Strani nazivi se ne transkribuju. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:19, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Imena dinosaurusa koja su na latinskom se ne prevode ostavljaju se u originalu. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:24, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Ako vidiš da negde naziv dinosaurusa nije preveden ne prevodiga ostavi ga u originalu. Ako je negde preveden naziv ti ga slobodno ostavi ovde takvog kakav jeste. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:37, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

To je lepo od tebe da se time baviš jer se stvarno retko time ko bavi. Znam ja da novinari nemaju pojma o tome. Svaka čast samo tako nastavi. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 22:45, 26 jun-липањ 2012 (CEST)

Kad već radiš u svom imenskom prostoru preporučljivo je da nestavljaš interwiki i kategorije. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:15, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Neboj se ne brinem se samo ti dajem dobre savete. Ako u svom imenskom prostoru dodaš interwiki, bot će da ih doda na drugim wikijima ka tvom imenskom prostoru. Kad ih prebaciš treba mu vremen da ispravi interwiki. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:21, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Kad već praviš članke o dinosaurusima mogla bi i da preopiraš šablone sa EN wiki. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 00:34, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

Pa dobro. Pozdrav! --Javi se (razgovor) 01:36, 27 jun-липањ 2012 (CEST)

IRC?--Vatrena ptica 20:11, 28 jun-липањ 2012 (CEST)
Samo navečer, sorry, lol, jer nikad ne čitam poruke u podne. :P--Vatrena ptica 22:11, 29 jun-липањ 2012 (CEST)
E ja tad baš bila otišla. XD Evo dođi kad god možeš između 20 i 23.--Vatrena ptica 21:30, 1 srpanj-јул 2012 (CEST)
Irc? Hahah, mala pauza od wiki opet... radit ću kad budem mogla :)--Vatrena ptica 20:14, 4 srpanj-јул 2012 (CEST)
Dinići na HRT-u petkom od 20 i nešto XD sorry, zaboravih ti reći prije... čini mi se da je serija. --Vatrena ptica 20:29, 6 srpanj-јул 2012 (CEST)
Planet dinosaura ili nešto tako. Petkom, uglavnom.--Vatrena ptica 21:04, 9 srpanj-јул 2012 (CEST)

Prati

Pretpostavljam da koristiš stariju verziju softwarea? Ako je to što mislim da jest, to ti je za dodavanje stranice na popis praćenih (pojavi ti se u Moj popis praćenja), a u novom softwarez je zvjezdica. Ukoliko je nešto drugo, morat ćeš pojasniti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:54, 13 srpanj-јул 2012 (CEST)

Nema na čemu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:34, 13 srpanj-јул 2012 (CEST)
Sigurno da da. Sorry, opet imam obveza pa budem na wiki svakih par dana ali uglavnom dolazim na IRC, pa ti dođi kad budeš mogla. :)--Vatrena ptica 20:13, 13 srpanj-јул 2012 (CEST)
IRC?--Vatrena ptica 20:57, 19 srpanj-јул 2012 (CEST)
Opet? :D Sutra radim datume opet na wiki--Vatrena ptica 22:09, 20 srpanj-јул 2012 (CEST)
IRC?--Vatrena ptica 20:06, 22 srpanj-јул 2012 (CEST)
Kad mogneš dođi na IRC.--Vatrena ptica 21:21, 23 srpanj-јул 2012 (CEST)
Hej, ja sam na chatu.--Vatrena ptica 23:24, 29 srpanj-јул 2012 (CEST)
LOL ja bila u krevetu... XD mimoilazimo se opet :P može negdje između 20 i 23, bilo koji dan?--Vatrena ptica 21:21, 31 srpanj-јул 2012 (CEST)
Hej bok opet XD ako možeš, IRC u bilo koji dan. :P--Vatrena ptica 20:15, 10 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Hej :)--Vatrena ptica 20:37, 11 avgust-коловоз 2012 (CEST)
IRC?--Vatrena ptica 19:56, 15 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Provjeri e-mail :P sorry što nisam vidjela poruku, ispiti i to--Vatrena ptica 21:06, 24 avgust-коловоз 2012 (CEST)
Evo me :D odmooor... hoćeš razgovarati? Sad ću na wiki puno biti--Vatrena ptica 19:39, 25 avgust-коловоз 2012 (CEST)
:) --Vatrena ptica 22:55, 27 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Dunja :)

Sretan zakašnjeli rođendan XD to sam ti zaboravila reći neki dan... hahah. Nadam se da si dobro. :) Ja radim datume i to.--Vatrena ptica 20:12, 29 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Jao mene, propustila. :(--Vatrena ptica 22:30, 4 rujan-септембар 2012 (CEST)
Bokić :)--Vatrena ptica 21:13, 8 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Hej!--Vatrena ptica 17:19, 12 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Evo me opet. Imam ti nešto za ispričati.--Vatrena ptica 16:40, 13 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Hej Dunja. IRC? :D--Vatrena ptica 19:00, 18 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Nema problema. Oki doki onda. XD I pogle što sam ti stavila na samom kraju stranice. :*--Vatrena ptica 23:40, 18 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Hoću, a kad se čujemo?? :D Slušaš li još uvijek onu desetku?--Vatrena ptica 23:33, 20 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Inače nije moj tip pjesme ali ovo mi se jako sviđa ^_^ 7.5/10 ili 8/10. Evo tebi ova.--Vatrena ptica 23:35, 20 oktobar-листопад 2012 (CEST)
Heeej--Vatrena ptica 20:23, 3 studeni-новембар 2012 (CET)
Ajme.--Vatrena ptica 21:56, 5 studeni-новембар 2012 (CET)
Hahah, propustih, jaka stvar XD--Vatrena ptica 22:17, 8 studeni-новембар 2012 (CET)
Propustih te...--Vatrena ptica 21:17, 22 studeni-новембар 2012 (CET)
Ok, np.--Vatrena ptica 21:36, 28 studeni-новембар 2012 (CET)
Hej.--Vatrena ptica 19:56, 6 decembar-просинац 2012 (CET)
Oki doki, slušam. :)--Vatrena ptica 23:06, 13 decembar-просинац 2012 (CET)
Jao predivno, i slike također (mada sam samo pokatkad zavirila). A pošto sam imala na maloj glasnoći, mislila sam da ima pjevanja, no to je bila violinica ^_^ jao divno, 9/10. Definitivno. Podsjeća me na proljeeeeće.--Vatrena ptica 23:08, 13 decembar-просинац 2012 (CET)

Opet ja

Sorry pripremala sam se prekjučer za koncert... a pamtiš li provalu?--Vatrena ptica 17:11, 19 decembar-просинац 2012 (CET)

Nisi :) IRC?--Vatrena ptica 20:32, 23 decembar-просинац 2012 (CET)
Desilo se nešto ludo, moram ti što prije ispričati.--Vatrena ptica 17:26, 25 decembar-просинац 2012 (CET)
Ok, ali provjeri mail, poslala sam ti nešto fino.--Vatrena ptica 19:12, 27 decembar-просинац 2012 (CET)

Nagrade

Hvala ti puno. -- Kolega2357 Razgovor 00:41, 31 decembar-просинац 2012 (CET)

Nemoj se ljutiti odvojio sam tvoju nagradu od Vatrene ptice. -- Kolega2357 Razgovor 00:48, 31 decembar-просинац 2012 (CET)

Prijevod

Poštovana kolegice Duma, Анато́лий Константи́нович Рожде́ственский (Anatoly Konstantinovich Rozhdestvensky) se na naški transliterira Anatolij Konstatinovič Roždestvenski.
--Vitek (razgovor) 02:06, 15 siječanj-јануар 2013 (CET)

Slika

Nikakav problem, samo ću to odraditi večeras kad se vratim kući, nadam se da nije panika :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:28, 16 februar-вељача 2013 (CET)

Sređeno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 03:01, 17 februar-вељача 2013 (CET)
Haj :) šteta sad moram ići XD--Vatrena ptica 22:11, 2 ožujak-март 2013 (CET)

Nagrada

Nema na čemu. Čujemo se.--Seiya (razgovor) 09:31, 16 ožujak-март 2013 (CET)

Hvala za dopunu članka. ;)--Vatrena ptica 21:14, 30 ožujak-март 2013 (CET)
OK.--Vatrena ptica 20:49, 31 ožujak-март 2013 (CEST)

Sorry

Sorry kolegice, ali ja ti se uopće ne razumijem u botove. Jedini tko ti ovdje može pomoći po tom pitanju bi bio Bokica--Rjecina2 (razgovor) 19:40, 6 svibanj-мај 2013 (CEST)

Uf, nije mi najjasnije sta treba da uradim. --BokicaK (razgovor) 21:29, 6 svibanj-мај 2013 (CEST)

Posto nije bilo puno posla, lakse je bilo rucno odraditi. --BokicaK (razgovor) 05:59, 9 svibanj-мај 2013 (CEST)

Hvala

Hvala. :) --OC Ripper (razgovor) 18:36, 19 svibanj-мај 2013 (CEST)

Hvala puno za nagradu. -- Kolega2357 Razgovor 21:14, 19 svibanj-мај 2013 (CEST)

E-mail

Imaš email od mene i odgovori preko emaila. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 23:30, 19 svibanj-мај 2013 (CEST)

Rollback JavaScript

Instaliraj globalni Twinkle za rollback vandalizam ako hoćeš. -- Kolega2357 Razgovor 20:48, 20 svibanj-мај 2013 (CEST)

Ne moraš to da imaš ali neki put kad nema nikoga vandali na jednom članku toliku štetu naprave da moraš ručno i po pet puta da vraćaš u mesto sa jednim klikom. Još nešto ako ti nije problem jel možeš ovde da daš svoje mišljenje? -- Kolega2357 Razgovor 20:55, 20 svibanj-мај 2013 (CEST)

Članak

Hoću,mislim da ti korisnici nisu čarapci,nema potrebe da ih blokiramo--Muh Razgovor sa korisnikom:Muh 23. svibnja 2013. 13:21 Hvala ti,i razumjem.--Muh Razgovor sa korisnikom:Muh 23. svibnja 2013. 13:24


Pa nisam ni ja siguran da li su čarapci,ali ako želiš možeš ih blokirati za svaki slučaj --Muh Razgovor sa korisnikom:Muh 23. svibnja 2013. 13:39

Razgovor o blokadi

Ja sam ono bio tako napisao da dobijem povratnu informaciju od drugih korisnika :)

Dobiti ćeš email--Rjecina2 (razgovor) 13:50, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)

Ti si obavila odličan posao u razgovoru s korisnikom.
Pretpostavljam da si pročitala email pa sada znaš zašto to nisam mogao napisati na stranici za razgovor :)--Rjecina2 (razgovor) 14:00, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)

Imaš e-mail od mene. -- Kolega2357 Razgovor 14:22, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)

Imaš e-mail od mene. -- Kolega2357 Razgovor 21:32, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)

Hvala

Radije ako nešto primjetiš da ne radim u skladu s lokalnim dogovorima me upozori da ne ponavljam eventualne greške. Pamtim tvoje radove o davnim velikim beštijama, al' eto, izgubila su se vremena kad se tamo cijenila kvaliteta i rad. --Orijentolog (razgovor) 23:01, 23 svibanj-мај 2013 (CEST)

Slika

Da li si mislila na ovo  ?--Rjecina2 (razgovor) 16:34, 31 svibanj-мај 2013 (CEST)

Imaš wiki email :)--Rjecina2 (razgovor) 18:07, 2 jun-липањ 2013 (CEST)

Odgovor IP-u

Za dobro tvojih prijatelja se nadam da debilizam nije zarazan. --Duma (razgovor) 18:42, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

PS: žensko sam. --Duma (razgovor) 18:42, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

PSS: nauči pisati pravilno. --Duma (razgovor) 18:42, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 19:34, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

Imaš odgovor. -- Kolega2357 Razgovor 21:18, 7 jun-липањ 2013 (CEST)

Ako si zainteresovana možeš ovde staviti poptis tako bot može pozdravljati korisnike u tvoje ime. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 20:44, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

Imaš odgovor. -- Kolega2357 Razgovor 22:13, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

Jel znaš možda kako se koristi IRC kanal? -- Kolega2357 Razgovor 01:21, 15 jun-липањ 2013 (CEST)

Da zato te pitam. -- Kolega2357 Razgovor 16:48, 15 jun-липањ 2013 (CEST)

Jel treba neki program za to? -- Kolega2357 Razgovor 16:51, 15 jun-липањ 2013 (CEST)

Evo ušao sam ali te ne vidim nigde na IRC-u. -- Kolega2357 Razgovor 16:55, 15 jun-липањ 2013 (CEST)

Glasanje

Nisam se udubljivao u tematiku, a još ako ja treba da presudim - užas. Dobro, pogledaću narednih dana. --Alekol (razgovor) 23:14, 26 jun-липањ 2013 (CEST)

isti odgovor kao kolega iznad :) --Mladifilozof (razgovor) 23:43, 26 jun-липањ 2013 (CEST)

Па они мењају ћирилићке чланке на латиницу. Погледај ово ово ово ово ово ово Gusskie (razgovor) 00:14, 29 jun-липањ 2013 (CEST)

Digestivni trakt

Mislim da je ovo rješenje bolje pa ti javi da li grešim ?--Rjecina2 (razgovor) 08:17, 3 srpanj-јул 2013 (CEST)

Meni ti nije preša. Kada sam offline onda sam 100 % offline.
Imaš odgovor--Rjecina2 (razgovor) 20:47, 6 srpanj-јул 2013 (CEST)

Ma ja se ne ljutim

Poštovana kolegice Duma, ja se uopće ne ljutim (nimalo - naiskrenije) dapače izuzetno Vas cijenim po Vašim doprinosima... Moja intervencija (odnosno glasanje) nema veze sa emocijama, nego sa hladnom glavom. Vi ćete sutra biti administrator, - sudit ćete drugima, a onda morate imati hladnu glavu (bez emocija) dakle nesmijete prosuđivati na taj način - Vatrena mi je frendica, pa je čitava ta galama oko tamo nekog Viteka (nisam ja bitan može to biti i netko drugi) previše napuhana... pa nije bog zna šta napravila - samo mu je dala blok... Ma ja se ni na nju ne ljutim - ona je još uvijek bambina - ali crvene doista treba vrlo obazrivo dijeliti - pa i Vi ste otutnjali sa hr. wiki zbog nedozrelih administratora, i po mom mišljenju to što su Vam uradili nije mačji kašalj i tako se ne postupa sa nekim tko vrijedno radi i doprinosi općoj stvari - e zato sam stavio onaj minus (uvijek ga se sjetite kad trebate nekome dati blok) i nema frendova i plemena (moji - njihovi). A i kolega Rječina me je krivo razumio - ma ne tražim ja nikakvo izvinjenje od Vatrene Ptice, i netrebaju mi pohvale. Dakle sve je u redu...
--Vitek (razgovor) 00:43, 4 srpanj-јул 2013 (CEST)
PS. što se mene tiče možeš biti administrator (sazret ćeš) dobar si materijal

Autopatrola

Obavljeno. --OC Ripper (razgovor) 16:39, 16 srpanj-јул 2013 (CEST)

Photos

Hello. I'm writing from the "Walking with" Wikis regarding the photos. I believe that they are free to use, at least as long as there is no copyright infringement and you give BBC their proper credit. Good luck with using them on the wiki. --99.226.184.18 00:31, 19 srpanj-јул 2013 (CEST)

Chasmosaurinae,

Poštovana kolegice Duma
Vi ste me pitali kako bi trebalo nazvati vrstu dinosaurasa - Chasmosaurinae, koji su na ruskom Хасмозаврины - hasmozavrini (to je sintagma, složenica od dvije riječi) ili цератопсины (ceratopsini). Ono hasmo dolazi iz grčkog χάσμα (rupa - šupljina), za ostatak (zavrini - možda to dolazi od saurini - gušteri, grč. σαῦρος, ali nisam siguran) ne znam etimologiju.
Ceratopsini je iz latinske sintagme cerat (rog) + ops (glava) = rogatoglavi. To bi bilo to - Česi i Poljaci ih koliko vidim zovu ceratopsini (po latinskom uzoru), ali Vi ste u tome doma - pa Vi odaberite koji ćete uzor imati. Usput oprostite na dugom čekanju, bio sam na podužem odmoru.
--Vitek (PS. Nije me dugo bilo, pa sad vidim da mi neide više potpis iz izbornika, već sam ga morao na ruku dodati...)

Da li možeš da popraviš ovaj članak vezan za dinosauruse? -- Kolega2357 Razgovor 15:07, 27 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Članci

Lijepo je vidjeti starog člana, tj. članicu da nastavlja kreirati kvalitetne članke. Samo tako nastavi ;) --Anton 008 21:32, 15 rujan-септембар 2013 (CEST)

eno, pogledaj na Pijaci, super što si za :) --Mladifilozof (razgovor) 14:00, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)

Odgovor

Napisana poruka odnosila se, kao što sam već rekao, na suradnike koji su sudjelovali u dotičnoj diskusiji. Neću pojedinačno upirati prstom, iako bih možda trebao, ali bi svi pojedinačno trebali shvatiti odnosi li se to na njih ili ne. Na žalost, neki to neće (htjeti) uvidjeti upravo zbog spomenute mržnje u sebi; upravo ono što sam napisao da su zaslijepljeni mržnjom i da ne žele vidjeti/ne vide negativnosti, prvenstveno svoje. Šteta. Šteta za ovaj projekt, šteta za zajednicu, u konačnici šteta za čovječanstvo. Treba poći od sebe, a neki to ne žele. Zbog inata, mržnje, zlobe, neznanja? Nešto je, ali nije dobro. Toliko. 185.18.61.54 18:07, 19 rujan-септембар 2013 (CEST)

Dijelom se slažem s tobom da sad ne treba da ispadnemo i mi zlobnici i ništa bolji od "onih drugih" i mislim da ti nisu trebali obrisati komentar, ali ipak treba shvatiti da je dosta tih korisnika dugi niz godina radilo na hr wiki i drugdje (pogledaj Orijentologov slučaj, zbog koje je gluposti on blokiran i nakon koje količine rada i truda). U odnosu na reakciju i pisanja nekih osoba sa hr wiki o ovom projektu i nekim osobama ovdje (trenutno mi samo pada na pamet unikatni izraz "izbaštardani jezik", što bi valjda u prijevodu trebalo značiti da se ne opterećujemo sitnicama, eto neću reći glupostima - a ovo se opet više odnosi na praksu koju tamo provode nego na njihov jezik), vjerujem da je reakcija ovdje zapravo umjerena, kakva je mogla biti, dok na hr kafiću možeš vidjeti kilometre teksta i kojekakvih besmislica da smo mi krivi za ovo, komunjare, jugonostalgičari, da ne govorim dalje... a nisu se sjetili zapitati da stvarno nije možda do njih samih - čast Deanu na tome što je i on istupio sa svojim mišljenjem tamo. --Duma (razgovor) 21:10, 19 rujan-септембар 2013 (CEST)
Možeš primjetiti da ja svojom porukom nisam precizirao nikoju konkretnu situaciju ni suradnika. Niti ulazim u to zašto je netko blokiran niti zašto netko doprinosi ovdje, tamo ili negdje treće. Niti sam ikoga prozivao. Skrenuo sam pažnju samo na to kako su ljudi ispunjeni mržnjom prema drugom, bilo osnovano, bilo neosnovano. A zašto? Čemu? Kao što sam rekao u obrisanom komentaru, nikad neću biti na nižem nivou od sugovornika. A mržnjom i inatom padamo na samo dno. I uistinu mi je žao takvih. A svijet bi mogao biti tako lijep uz malo truda. 185.18.61.153 22:39, 19 rujan-септембар 2013 (CEST)
Pa dobro, u vezi s tim imaš pravo :) --Duma (razgovor) 12:23, 20 rujan-септембар 2013 (CEST)

Nazivi

Slobodno, ti si veći stručnjak od mene na tom polju.--Seiya (razgovor) 20:01, 28 rujan-септембар 2013 (CEST)

Slike

Slike su ako ne grešim već postavljene na commons. Prva je ovde,a druga ovde.

Kaži ako je to OK ??--Rjecina2 (razgovor) 23:03, 29 rujan-септембар 2013 (CEST)

Ono od prije (što?)

Ništa ne razumijem - što to ono od prije ?
--Vitek (razgovor) 18:53, 2 studeni-новембар 2013 (CET)

Pa ja sam na to sasvim zaboravio - i kao što sam već prije rekao Vi biste bili sasvim dobar administrator (siguran sam).

--Vitek (razgovor) 20:20, 2 studeni-новембар 2013 (CET)

Izabrani

Bok Duma, dobila si izabrani članak na dvije wikipedije :) [1]--Dean72 (razgovor) 19:39, 2 decembar-просинац 2013 (CET)

Bok, gledao sam neki dan kolekciju izabranih članaka, i vidim da trenutno nemamo nijedan na teme ribe, vodozemci, ptice, sisavci i insekti. Ako imaš jedan za predložiti, pozivam te, a ako ne, onda te molim da imaš na umu kad stigneš i imaš volje napisati jedan u budućnosti.--Seiya (razgovor) 19:44, 6 decembar-просинац 2013 (CET)
U redu, kad stigneš nešto napisati na tu temu, onda ćemo ga predložiti za izabrani, nema žurbe. Ja mislim da je članak životinje solidan, ima dosta da se izdigne iznad mrve, ali ću vidjeti mogu li još nešto dodati. Lijep pozdrav.--Seiya (razgovor) 20:54, 7 decembar-просинац 2013 (CET)
Izvrsno, onda ćemo imati već jedan od onih kategorija koje nedostaju. Ako znaš francuski i njemački, još bolje, možeš kombinirati sve verzije tih Wikipedija u jednu ovdje koja će biti spoj najboljih dijelova. Kada završiš vodozemce, predloži ga za izabrani. Lijep pozdrav.--Seiya (razgovor) 21:59, 13 decembar-просинац 2013 (CET)

Čudni članci

Još uvek ga pokušavam izgovoriti u jednom dahu, ili bar u dva. --Igor Windsor (razgovor) 21:44, 19 decembar-просинац 2013 (CET)

Vodozemci

Odlično je ispao, svaka čast. Tek je 1. mjesec, a već je kandidat za članak godine. Predloži ga za izabrani, tamo nam baš sada trebaju novi prijedlozi. Ja se u međuvremenu bavim običnim golupkama, moram procijeniti može li dostići kriterij da također bude nominiran za izabrani, kako bi imali i jedan iz reda kukaca.--Seiya (razgovor) 10:20, 23 siječanj-јануар 2014 (CET)

zahvaljujem na razumevanju

za prve dve recenice prvi, a poslednje dve treci po redu izvor, ali nije po redosledu reci prepisano nego okvirno. naravno o ovome ima verovatno mnogo podataka...

Hioniti

Zdravo! Vidim da se interesuješ za drevne Irance, pa me zanima jesi li čuo možda za njihove saveznike Hionite? Saznao sam za njih, prevodeći odlomak „Istorije“ Amijana Marcelina o opsadi Amide (359):

Stoga je, kada je osvanula zora, hionitski kralj Grumbat sa odabranim pratiocima smelo krenuo na zidove da vodi pregovore. Čim ga je oprezan stražar spazio kako dolazi u domet, ispaljen je projektil iz baliste koji je pogodio njegovog sina – mladića na pragu mladosti, koji se nalazio u očevoj blizini i nadmašivao druge podjednako svojom visinom i lepotom svog tela – probivši mu oklop i grudi. Njegova pogibija nagnala je sve njegove sunarodnike na beg. Uskoro su se vratili iz ispravnog razloga da ga (Rimljani) ne bi odneli i neskladnim pokličima pokrenuli brojne narode na oružje. Pri njihovom napadu kao grad su se slegli projektili s obe strane i zadenuta je mučna bitka. I posle krvavih borbi, koje su trajale sve do kraja dana, telo, koje je s teškom mukom branjeno, uz mnogo klanja i potoka krvi, izvučeno je kada je već pala noć, pod okriljem neprozirnog mraka, kao nekada kada su se kod Troje žestoko tukle vojske nad mrtvim saborcem tesalijskog vođe. Dvor je bio ožalošćen ovom smrću, a svekolike optimate i oca takođe je potresla iznenadna pogibija. Pošto je objavljen prekid neprijateljstava, voljen i slavan mladić je oplakivan prema obredu svog naroda. Iznesen na sahranu tako kako se obično naoružavao, smešten na velikoj i uzdignutoj platformi, oko njega bilo je deset kreveta na kojima su bile predstave mrtvih ljudi, tako brižljivo sređene za sahranu, da su podsećale na već sahranjena tela. Oplakujući mladića kraljevskog roda, sedam dana su svi ljudi po kontubernijama i manipulama, gozbovali, plešući i pevajući neke tužne pogrebne pesme. Žene su, udarajaću se u žalu po grudima, kroz uobičajeni plač jadikovale za prevremeno ugašenom nadom naroda, kao što su Venerine sveštenice često viđane kako plaču na Adonisovim godišnjim svetkovinama.

Tu Amijan Marcelin zove iranske aristokrate optimatima (lat. optimas, bukv. „najbolji“). Mene zanima kako se u Persiji za vreme Sasanida zvao aristokratski sloj? Da li je kod Persijanaca i sličnih naroda postojalo nešto kao contubernium (grupa od desetorice vojnika koja deli isti šator) i manipula (lat. manipulus)?--Владимир Нимчевић (razgovor) 04:59, 9 februar-вељача 2014 (CET)

Izvinjavam se zbog uznemiranja, promašio sam adresu. :) --Владимир Нимчевић (razgovor) 05:03, 9 februar-вељача 2014 (CET)

Glasanje

[2], [3] pozivam te glasaš ovde radi osposobljava tehničkog i funkcionalnog dela projekta. Hvala u napred. Veliki Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 15:23, 12 februar-вељача 2014 (CET)

Pomoć oko prijevoda naslova

Bok Duma, htio sam te pitati za malu pomoć u identifikaciji naslova kita: na engleskom se zove Sei whale. Znaš li ti možda kako bi se ta vrsta zvala na našem jeziku? Hvala unaprijed.--Seiya (razgovor) 14:31, 16 februar-вељача 2014 (CET)

U redu, onda će biti Rudolfijev kit. Hvala.--Seiya (razgovor) 17:30, 16 februar-вељача 2014 (CET)

Pročitaj na pijaci poruku [4].--Soundwaweserb (razgovor) 00:25, 27 februar-вељача 2014 (CET)

stranica na fejsu

super što hoćeš da pomogneš, samo javi kako da te nadjem na fejsu da te stavim za admina. --Mladifilozof (razgovor) 13:43, 28 februar-вељача 2014 (CET)

Izlučivanje

Meni takođe izlučivanje zvuči prirodnije. --Dcirovic (razgovor) 22:48, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Sindrom nemirnih nogu

Nameravam da proširim članak Spavanje, nakon čega će u njemu biti sekcija o sindromu nemirnih nogu. Vi svako možete napisati zaseban članak na tu temu. --Dcirovic (razgovor) 19:51, 29 ožujak-март 2014 (CET)

Facebook

Razmeo ti slobodno obrisi sve sto je duplikat na stranici. --Kolega2357 Razgovor 15:49, 5 april-травањ 2014 (CEST)

Biologija

Bok Duma,

u Pijaci si napisala da bi bila spremna na suradnju u području biologije? Ja sada popunjavam sve čovjekove evolucijske pretke [5] (ide mi malo sporo, jer za wikipediju imam samo dva sata dnevno, četiri dana tjedno, ali mučim se). Ako si zainteresirana, mogli bi si podijeliti posao i napisati ih sve, pa iskopirati na obje wikipedije. Šta kažeš? Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 01:45, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala ti na suradnji! :) Ja se večeras bacam na Homo ergastera, a ti ako želiš prebaci ostale pripadnike roda Homo na sh.wiki. Pusti samo neandertalca, jer je članak pristran. Tamo je nešto Kubura petljao u poglavlju u vezi križanja H. sapiensa i neandertalca. Izgleda da nije mogao prihvatiti da je Eva "davala" i neandertalcima :)) (sorry na kamionđijskom humoru, ali evo, sjelo mi je :)

Ako se ne ljutiš, ja ću možda preuzeti od tebe koji članak o pleistocenskoj fauni ako bude zatrebalo (ako mi se poveznica crveni). Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 13:08, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Homo ergaster gotov! Ja preuzimam Homo erectusa. Vi ga već imate sa sr.wiki, ali ja bi ga proširio. Ti nemoj žuriti, kad stigneš. Škola je važnija (meni je latinski bio vrlo lak, sličan je talijanskom, a tamo sam doma :). Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 14:36, 16 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala ti na trudu, [evo i ja sam preuzeo]. Ti slobodno preuzmi od mene što god želiš, bez da ti bude neugodno (ako može samo jedna molba, navedi da si preuzela sa hr.wiki ;). Vidim da si se bacila na Ardipithecusa, super. Ja ću ove dane srediti Homo erectusa. Malo ću kasniti, jer sam obećao nekoj ekipi prijevod dijela ovog članka [6]. Ali samo naprijed, veselim se ovoj suradnji.--Dean72 (razgovor) 00:13, 18 april-травањ 2014 (CEST)

Duma, koji si ti vidovnjak, poslala si mi poruku upravo kad sam ja pisao tebi . Vidio sam tvoju poruku još jučer, isto tako i članak, ali nisam ti mogao odgovoriti jer sam bio na poslu do noći. U svakom slučaju, odličan posao! Bravo. Ja malo štekam s Homo erectusom, imao sam vrlo malo vremena. Čisto da ne ispadne da zabušavam, preveo sam Homo rudolfensisa, pa ga slobodno preuzmi. Mijenjamo ih kao sličice :). Usput, bi ti predložio da uzmeš i ovu sitnicu. Ovaj naš davni prijatelj je podvrsta Homo erectusa, a takvih podvrsta ima desetak. Članci o njima su vrlo kratki, pa ću ih jedan dan prevesti sve u bloku. Ja sam malo posudio od tebe nešto kenozojske faune. A vidim da ti imaš novog pretka u inkubatoru, svaka čast. Ja ću se malo više uljučiti u rad od ponedjeljka, sutra idem na neki prvomajski izlet... Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 17:33, 1 svibanj-мај 2014 (CEST)

Bok Duma, kako si? Ja sam završio Homo antecessora i par manjih stvari: podvrste Homo lantianensisa i Homo soloensisa. Ako hoćeš, slobodno preuzmi. Ti kako stojiš? Kad prevodiš članak, ne brini se za jezik, pobrinuti ću se ja da ga "prevedem". Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 14:11, 6 svibanj-мај 2014 (CEST)

Sve u redu Duma, nemoj se osjećati obaveznom držati tempo. Koliko stigneš i možeš. Riješi najprije obaveze iz škole, pa ćemo onda srediti ostalo. Quod in iuventute non discitur, in matura aetate nescitur .--Dean72 (razgovor) 00:13, 9 svibanj-мај 2014 (CEST)

Hvala ti na trudu oko Meganthropusa! Ja sam malo zapostavio prijevode, ali sad ću se opet baciti na posao. Stvar je u tome da sam malo pronjuškao po vašoj kategorizaciji izumrlih vrsta i shvatio kakav ste dobar posao ovdje učinili i shvatio također da je na hr.wiki totalni kaos. Odlučio sam zato potrošiti nešto od ono malo vremena što imam da sredim malo kategorizaciju (još nisam gotov) i da počistim za onim kaosom što je Croq aka Kosmetić aka Damping aka Sayya aka.... učinio kad je samo "iskrcavao" tvoje članke na hr.wiki. Niti je kategorizirao, niti ih prilagođavao na druge načine našem projektu.

No sad je to manje bitno, ja ću od ponedjeljka početi prevoditi ljude iz Crvenojeljenje spilje. Uzeti ću nešto malo, čisto da uđem opet u štos. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 01:12, 18 svibanj-мај 2014 (CEST)

Duma, imaš ljude iz ljude iz Crvenojelenje špilje . Slobodno prilagodi naslov i tekst duhu srpskohrvatskog, da li ćeš koristiti "pećinu" ili "špilju" vidi ti što ti bolje zvuči. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 14:20, 20 svibanj-мај 2014 (CEST)

Ćao Duma, imaš još jednu sitnicu spremnu za preuzimanje. Ja sam se bacio na Homo rhodesiensisa. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 19:40, 21 svibanj-мај 2014 (CEST)

Samo hrabro! Audaces fortuna iuvat .--Dean72 (razgovor) 22:03, 21 svibanj-мај 2014 (CEST)

"...samo još da se profesorica ne zapita zašto nas je petero pod misterioznim okolnostima radilo istu grupu i bit će savršeno :D" . Callidos fortuna iuvat!

Ja sam ti gotov s Homo rodesiensisom, pa ga možeš slobodno preuzeti. Ja bi se bacio na Homo erectusa; mi ga nemamo, a ovaj vaš je pomalo štur. Šta kažeš? Ti što bi preuzela?--Dean72 (razgovor) 02:13, 23 svibanj-мај 2014 (CEST)

Duma, kako si? Još malo pa gotova škola,a? :) Ja sam ti gotov s Homo erectusom, malo mi je (pre)iše trebalo, ali evo, gotov je. Vi ga već imate, ali moj je puno opširniji, pa vidi ti ako ga hoćeš preuzeti. Ja preuzimam denisovskog čovjeka. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 17:11, 7 jun-липањ 2014 (CEST) Ciao Duma, sad sam vidio poruku. Ja sam ti na putu, vraćam se sutra ili prekosutra. Čim se vratim javim ti se opširnijim porukom. Super si posao napravila s Homo floresiensisom.--Dean72 (razgovor) 22:08, 18 jun-липањ 2014 (CEST)

Evo mene natrag :) U zadnje vrijeme sam se malo ulijenio, nisam ništa prevodio. Ti si puno aktivnija.Sebi u obranu moram reći da sam, eto, imao neke gužve, u biti totalnog ludila, s birokracijom i papirologijom (radim u Italiji, a tamo ti je prijava poreza do 1. 7.). Sad sam veći dio riješio i vraćam se na posao. Moram te pohvaliti za dobro odrađen posao i ako može jedan prijedlog: jednom kad završimo s prijevodima svake pojedine vrste čovjekovih predaka, što kažeš da krenemo prevoditi članke o evoluciji čovjeka općenito? Mislim na ove stvari: [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]...itd. Ali dobro, o tom potom.

Idem ja prevoditi ono što sam obećao, već sam u debelom zakašnjenju. Javim ti se čim budem gotov. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 00:48, 21 jun-липањ 2014 (CEST)

Ciao Duma, evo ja sam konačno gotov s denisovskim čovjekom. Pošto si načela australopiteke, ja sam se odlučio baciti na Australopithecusa afarensisa, pa da i njih očistimo. Nakon što završimo vrste australopiteka i paranthropusa (ima ih šest - sedam, ali su kratki), ja se bacam na opže članke o evoluciji čovjeka. Ti si rekla da bi uzela migracije, ja ću krenuti na ovo. LP.--Dean72 (razgovor) 22:41, 2 jul-српањ 2014 (CEST)

Hvala ti na objašnjenju (...ali to sam već znao :). Za sada ću ipak staviti u standby evolucijsku genetiku dok ne riješimo sve vrste Australopithecusa ;) LP.--Dean72 (razgovor) 01:08, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Ciao Duma, jučer sam primijetio jednu grešku koja nam se vuče kroz brdo članaka. Engleski pojam Type specimen se ne prevodi doslovno "tipični primjerak" kao što smo mi prevodili. Postoji stručni termin "nomenklaturalni tip", kojeg sam pronašao na nekim skriptama Zagrebačkog sveučilišta. Ja sam na hr.wiki nastojao ispraviti ovu grešku, pa ako želiš, ispravi je i ovdje. Vidjet ćeš da ima brdo članaka, pogotovo o dinosaurima gdje se vuče ova greška. LP.--Dean72 (razgovor) 00:41, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Gotov je Australopithecus_afarensis, preuzimam africanusa. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 15:11, 10 jul-српањ 2014 (CEST)

Gotov je Australopithecus_africanus. preuzimam A. sedibu. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 21:55, 14 jul-српањ 2014 (CEST)

Puno ti hvala! Ja malo kasnim, ali obećajem da ću završiti do kraja tjedna. Pozdrav.--Nanaya (razgovor) 22:39, 21 jul-српањ 2014 (CEST)

Oprosti, nisam primijetio da sam bio ulogiran s accountom od moje žene :)--Dean72 (razgovor) 22:41, 21 jul-српањ 2014 (CEST)

Australopithecus sediba je gotov, možeš preuzeti.--Dean72 (razgovor) 23:22, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ja malo kaskam s prijevodom čovječje evolucijske genetike (bio sam na ljetovanju :), ali mislim da ću biti gotov sutra ili prekosutra. Nakon toga ću preuzeti i migracije. BTW: Da se malo ugledam na našeg vrlog admina, koji se ispričava tamo gdje ne treba, ja ti ispričavam za onaj nepravedni blok na hr.wiki, samo što si ti isprike stvarno i zaslužila. Onaj je Speedyjev potez ispod svake razine. Takvi su potezi i uništili hr.wiki.--Dean72 (razgovor) 02:22, 16 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Gotova je Čovječja evolucijska genetika. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 19:27, 17 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ja sam preveo Australopitecine, možeš preuzeti.--Dean72 (razgovor) 02:10, 23 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ciao Duma, kako si?

Mene je SpeedyGonsales blokirao na hr.wiki na dva mjeseca. Uvjeren sam da je odlučio trajno se riješiti mene i ostalih koji mu smetaju. Ja sam mu samo prvi na popisu. Na hr.wiki ti je počela velika čistka, počeli su maltretirati sve suradnike neistomišljenike i ako netko reagira daju mu sve duže blokove do trajnog bloka. Najprije su se okomili na one koji nemaju ovlasti i ne mogu se braniti, a poslije će jednog po jednog skinuti sve administratore koji im se protive. Odstrel je počeo. Ja sam odlučio prestati pisati članke na hr.wiki. Ne želim sudjelovati u formiranju njihovog političkog projekta, niti hraniti onu frankeštajnovsku sportsko-nacionalističku grotesku koju tamo stvaraju. Još moram razmisliti da li ću se nastaviti baviti wikipedijom općenito ili ću si naći drugi hobi.

Htio sam ti se samo javiti, jer smo dogovorili suradnju i mislim da je pravo da znaš da se povlačim od pisanja članaka. Puno sreće u tvojoj suradnji na ovom projektu koji je svakako puno normalniji. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 11:11, 24 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ciao, Duma! Evo, ja sam se opet aktivirao :)

Preveo sam dva članka na temu evolucije čovjeka koje možeš preuzeti: [14] i [15]. Preuzeo sam "Paleoantropologiju". Moj slijedeći članak biti će jedna biografija, ali vezana za evoluciju: Richard Dawkins. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 01:15, 2 студени-novembar 2014 (CET)

Ciao Duma,

hvala ti na članku. Ja sam pri kraju s prijevodom Richarda Dawkinsa, pa ćeš ga ubrzo moći preuzeti ako želiš. Vidim da ga već imate, pa sama odluči da li ga želiš uzeti. Mislim da bi još obavezno morali prevesti "Recent African origin of modern humans" pošto je važnija i prihvaćenija teorija u odnosu na multiregionalnu teoriju porijekla čovjeka. U biti ima jaaako puno tema u domeni evolucije čovjeka, što kažeš na "Hunter-gatherer", "Anatomically modern humans", "Cro-Magnon", "Behavioral modernity"...? Ima toga puno. Ja ću se malo koncentrirati na književna djela Richarda Dawkinsa, ali to ću brzo, jer već imam nešto prevedenog materijala. Odmah nakon toga se vraćam na ove teme. Pozdrav.--Dean72 (razgovor) 01:05, 30 студени-novembar 2014 (CET)

Ja sam na brzinu preveo neke dijelove biografije Dian Fossey. Ako te zanima, slobodno preuzmi [16]. Još radim na Dawkinsu.--Dean72 (razgovor) 01:58, 6 decembar-просинац 2014 (CET)

Muzej

Imaš pravo, Google kaže da je na srp. "prirodnjački", a na hrv. "prirodoslovni", odmah menjam ;) Samo mi se nije sviđalo da stoji engleska reč u našem padežu ("museumu") :D --Igor Windsor (razgovor) 23:19, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Odlični članci, btw. --Igor Windsor (razgovor) 23:22, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Meša Selimović

Nemoguće, jer ta slika nije na Commonsu, nego je uploadana lokalno na en.wiki. A, koliko sam mogao na brzinu videti, na Commonsu nema nijedne njegove slike... --Igor Windsor (razgovor) 23:11, 11 jul-српањ 2014 (CEST)

Pronašao je Dcirovic u međuvremenu neku sliku i stavio je u članak. --Igor Windsor (razgovor) 00:12, 12 jul-српањ 2014 (CEST)

Čestitke

Čestitam ti na jučerašnjem bloku zbog nečega što si rekla prije dvije godine [17]. Njegov prisni prijatelj ne smije se uznemiravati.
Sada si u klubu Nelsona Mandele.--Seiya (razgovor) 15:56, 31 jul-српањ 2014 (CEST)

Pozdrav

Pozdrav Duma, drago mi je što si se javila. Nema problema, prepuštam ti sniježnog leoparda. Lijep pozdrav.--Wolmar (razgovor) 18:07, 1 januar-сијечањ 2015 (CET) Imaš mail od mene.--Wolmar (razgovor) 21:36, 1 januar-сијечањ 2015 (CET)

Jezičke verzije Wikipedija

Ubacio sam osnovne module i šablone, iako su trenutno na engleskom. Naknadno ću ih prevesti. --OC Ripper (razgovor) 13:59, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)

Pomoć

Pozdrav Duma,

hvala ti na ponuđenoj pomoći, stvarno bi mi dobro došla. Ako hoćeš, možemo smisliti "plan napada", mogli bi podijeliti tekst, pa da svatko prevede svoj dio. Ne znam da li imaš neki drugih prioriteta, ja sam voljan odmah početi s prijevodom. Šta kažeš?--Wolmar (razgovor) 20:59, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)

Evo, javio nam se i Igorwindsor! :) Pomoći će nam i on. On se prijavio za poglavlja "Etymology and periodisation", "Later Roman Empire" i "Early Middle Ages". Ako se slažeš, ti preuzmi cijeli "High middle ages", a ja ću "Late middle ages" i "Modern perceptions". Može? Igor predlaže da primjenjujemo hrvatski jezični standard, da li se ti slažeš? Meni je lakše, ali nije nužno...--Wolmar (razgovor) 23:03, 1 rujan-септембар 2015 (CEST)

Odlično, svaka čast. Ja sam malo u zakašnjenju, ali nastojati ću ubrzati. Nadam se samo da ne budem zadnji... Pozdrav.--Wolmar (razgovor) 18:14, 8 rujan-септембар 2015 (CEST)

Slažem se, mogli bi se dati na prijevod ona tri članka. Nadam se da će nam se i Igor pridružiti. Vidim da si se bacila na Božanstvenu komediju, bravo. Imam osjećaj da ćemo dobro izbombati ovaj srednji vijek ;)--Wolmar (razgovor) 00:43, 9 rujan-септембар 2015 (CEST)

Evo, i ja sam gotov. Spojio sam svoj dio članka s tvojim. Još samo da Igor završi i imamo još jednog kapitalca ;)--Wolmar (razgovor) 02:47, 15 rujan-септембар 2015

Ciao Duma, Igor je gotov sa svojim dijelom srednjeg vijeka. Na svojoj stranici U radu9 imaš i prijevod mog dijela. Prelijepi sve u GIP i srednji vijek je gotov ;) Ja sam se bacio na prijevod umjetnosti srednjeg vijeka, tako me inspiracija uhvatila.--Wolmar (razgovor) 23:57, 18 rujan-септембар 2015 (CEST)

OK, reci mi kad mogu početi da ujednačavam terminologiju i sređujem reference. --Igor Windsor (razgovor) 18:53, 19 rujan-септембар 2015 (CEST)