Wikipedija:Administratori – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Pokrajac (razgovor | doprinos)
Red 58: Red 58:


* {{za}} - Što je važilo posljednji put, važi i sad. --[[User:OC Ripper|OC Ripper]] 10:08, 10 May 2008 (CEST)
* {{za}} - Što je važilo posljednji put, važi i sad. --[[User:OC Ripper|OC Ripper]] 10:08, 10 May 2008 (CEST)
* {{za}} --[[User:Pokrajac|Poki]] 19:53, 22 May 2008 (CEST)


==Zahtevi za uklanjanje ovlašćenja==
==Zahtevi za uklanjanje ovlašćenja==

Verzija na datum 22 maj 2008 u 19:53

Administratori su Vikipedijanci koji imaju "sistemska ovlašćenja" (sysop rights).

potpuni spisak administratora

Sve želje i zahteve vezane za rad Wikipedije na srpskohrvatskom možete uputiti nekom od administratora:

Spisak administratora

(azbučnim redom, po imenu ili nadimku)

Aktivni administratori

  1. Dejvid
  2. OC Ripper
  3. Pokrajac
  4. Dcabrilo

Neaktivni administratori

  1. Andre Engels
  2. Bonzo
  3. Ђорђе Д. Божовић
  4. Јованвб

Botovi sa administratorskim ovlašćenjima su:

(Botovi ne smeju imati birokratska ovlašćenja.)


Zahtevi za ovlašćenja

Arhiva zahteva za ovlašćenja: 1, 2, 3


User:BokicaK

Zeleo bih da postanem administrator i ovde :) Admin ovlascenja su mi potrebna radi efikasnijeg rada, posto ovako moram da ostavljam {{delete}} da bi drugi korisnici videli da je clanak za brisanje. --BokicaK 13:44, 17 april-травањ 2007 (CEST)

  • Okrugao zeleni znak s plusom Za Срећно и користи права паметно. :) --Poki 21:45, 17 april-травањ 2007 (CEST)
  • Okrugao zeleni znak s plusom Za Zahtjev je konkretno obrazložen, a ne postoje nikakvi razlozi protiv. --OC Ripper 11:28, 18 april-травањ 2007 (CEST)
  • Okrugao crveni znak s minusom Protiv Ne znam da li izjašnjavanje još traje, ali ako da - nisam promenio mišljenje u odnosu na prethodni sličan zahtev. Naime, i dalje mislim da nema potrebe za dodatnim administratorima na sh.Wiki. Plus, u ovom konkretnom slučaju takođe smatram da ne bi trebalo davati administratorske ovlasti na jednoj Wiiki korisnicima koji su već administratori na drugoj Wikipediji. --Igor Windsor 20:45, 18 april-травањ 2007 (CEST)
U međuvremenu sam se setio takođe da je ovaj korisnik preimenovao članak koji se sad zove Srpska revolucija (1804-1835) (sic!) iako sam npr. ja imao primedbe na naslov tog članka, ne sačekavši da se završi debata na Talk stranici. Tako da, ako izjašnjavanje o ovoj kandidaturi još nije zavšreno, molio bih da se i ovo uzme u obzir kao moj treći razlog glasanja 'protiv' u ovom konkretnom slučaju. --Igor Windsor 21:53, 18 april-травањ 2007 (CEST)
Jesam, promenio sam, 3 nedelje nakon zavrsenog razgovora, a nisam radio na svoju ruku, vec sam gledao sta ostali misle. --BokicaK 16:38, 19 april-травањ 2007 (CEST)

Glasanje je završeno - Korisnik BokicaK nije postao admin jer nije glasao onaj broj korisnika koji bi jasno iskazao volju i stav zajednice. Pokušaj da se kandiduješ malo kasnije. Bez administratorskih ovlašćenja za to vreme, verujem, neće ti biti teško. --Poki 19:15, 12 jun-липањ 2007 (CEST)

Nema veze. Ja jesam admin, samo zvanično nemam moci :) --BokicaK 20:08, 29 jun-липањ 2007 (CEST)

User:Zokss

Želeo bi da postanem administrator jer on ima velika ovlašćenja, ali i naj veće obaveze po pitanju kontrole stranica .

Zokss, znam ko si i u čemu je problem. Postavljanje tebe ovde za admina neće rešiti stvari, usput, šanse da sada postaneš admin su nikakve jer si novajlija. Dakle, prvo pitaj u čemu je problem, nemoj terati po svom. Ajd uzdravlje. --BokicaK 22:47, 9 jun-липањ 2007 (CEST)
  • Okrugao crveni znak s minusom Protiv - Da bi netko dobio status administratora, treba ipak neko vrijeme provesti kao korisnik. --OC Ripper 11:12, 10 jun-липањ 2007 (CEST)
  • Okrugao crveni znak s minusom Protiv - Nema razloga da budes admin. Evo i ja ta ovlšćenja vrlo malo koristim, i zato dolazim do zaključka da su ona čak i nepotrebna u određenoj meri. Za sad imamo dovoljan broj admina. --Poki 19:11, 12 jun-липањ 2007 (CEST)

Glasanje je završeno - korisnik Zokss nije postao admin. --Poki 19:15, 12 jun-липањ 2007 (CEST)

User:BokicaK - 2. put

Desio se vandalski napad i morao sam da revertujem izmene, a da sam imao admin prava mogao sam ga blokirati i smanjiti obim štete koju je pravio. Takođe, primetio sam da se kategorija Category:Kandidati za brzo brisanje solidno napunila, a niko je ne briše. Kakav sam admin, znate me sa srpske vikipedije. --BokicaK 21:38, 9 May 2008 (CEST)

  • Okrugao zeleni znak s plusom Za - Što je važilo posljednji put, važi i sad. --OC Ripper 10:08, 10 May 2008 (CEST)
  • Okrugao zeleni znak s plusom Za --Poki 19:53, 22 May 2008 (CEST)

Zahtevi za uklanjanje ovlašćenja

  • Uklanjanja ovlašćenja se ne mogu vršiti na lokalnim Vikipedijama, već se moraju obaviti preko stranice na Meti. U sluačju da je u pitanju samostalno obezvlašćenje, to će vam biti ispunjeno odmah. U slučaju da postoji potreba da se razvlasti neki bahati administrator ili birokrata, prostor ovog dela strane bi trebalo biti namenjen postizanju koncenzusa tim povodom, pa da se potom na Meti uputi zahtev. Žalba drugostepenom sudu na Meti uvek ostaje kao krajnje rešenje.

Uklanjanje statusa administratora neaktivnim korisnicima

Mislim da je potrebno pročistiti administratorske redove. Dakle, svi oni koji skoro ili više od deset meseci nisu učestvovali u redu ove Vikipedije (grupisani su gore), a koji su administratori, po logici stvari bi trebali da izgube taj status. Molim aktivne korisnike da daju svoje mišljenje kako bi diskusiju prosledio nadležnima na Meti. Hvala. --Poki 13:50, 22 studeni-новембар 2006 (CET)

  • Pa evo, ja u načelu nemam ništa protiv tog predloga, ali s druge strane, ne vidim ni neku hitnost da se oduzmu admin ovlašćenja tim korisnicima, čija je neaktivnost možda ipak samo privremena. Naime, uz sadašnji stupanj dnevne aktivnosti na sh Wikipediji, čini mi se dovoljnim to što OC Ripper i ti aktivno primenjujete ta ovlašćenja, pa mi izgleda da trenutno nema potrebe niti za novim administratorima niti za urgentnim ukidanjem admin statusa onima koji ga već imaju.... --Igorwindsor 18:29, 22 studeni-новембар 2006 (CET)
  • Slažem se s Igorwindsorom. Za sada za tim nema neke prijeke potrebe, ali ne bi bilo ni neke velike štete ako se primijeni. Ukoliko neaktivni sysopi se odluče ponovno aktivirati, mislim da im ne bi bio problem ponovno dati taj status. --OC Ripper 20:05, 22 studeni-новембар 2006 (CET)
  • Ne mogu da nađem politike rada koje ovo pitanje udređuju. Čini mi se da sa unapred definisanim pravilnikom ne bi moralo da se diskutuje o ovome, već bi bilo dovoljno da se "stvar" konstatuje. Slažem se sa Igorwindsorom da su dvojica administratora trenutno dovoljna, ali to mi samo pojačava utisak da neaktivni administratori nisu neophodni. --Id 12:21, 23 studeni-новембар 2006 (CET)
  • Prošetavši malo podrobnije okolnim Wikipedijama, ja sam promenio mišljenje, tako da, ako/kad sledeći put bude postavljeno ovo pitanje, moj je glas za ukidanje admin ovlašćenja gore navedenim neaktivnim administratorima. Naročito nekima od njih, ali da ih sada ne imenujem. Kao što rekoh, oni te ovlasti ni ne primenuju, ali, s druge strane, upoznavši priloge nekih od njih na drugim Wikipedijama, nema baš ni smisla da budu admini ovde. --Igorwindsor 21:41, 29 decembar-просинац 2006 (CET)

Dobro je što ste izneli vaša mišljenja, iako nisu baš najdirektnija, pa ću zato na Meti napisati kako aktivni korisnici smatraju da u principu nema potrebe za oduzimanjem prava, ali da isto tako ne bi bilo štete ako bi se i oduzela. Konačnu odluku ću prepustiti stjuartima na Meti. --Poki 13:33, 23 studeni-новембар 2006 (CET)


Дакле, предложени неактивни администратори неће изгубити статус администратора, како је речено на Мети, због већинског става изнешеног овде да нема потребе за уклањањем права. Мислим да је потребно да донесемо политику одузимања администраторских права корисницима који су дужи временски период неактивни како не би било збуњујућих ситуација. --Poki 20:32, 23 studeni-новембар 2006 (CET)

Zahtevi za dobijanje statusa bota

  • Iako se to ne čini na srpskohrvatskoj Vikipediji, vrlo je poželjno ovde tražiti taj status, pa tek onda, po dogovoru, otići sa zahtevom na stranicu na Meti.

Zahtevi za privremeno i hitno dobijanje administratorskih privilegija

Zahtevi za brisanje i zaštitu sadržaja

Ovo je mesto gde bi trebalo da tražite brisanje ili zaštitu sadržaja.

Arhiva zahteva za brisanje i zaštitu sadržaja: 1