Razlike između izmjena na stranici "Branko Đurić Đuro"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 513 bajtova ,  prije 7 godina
1981. Đuro se pokušao upisati na novoosnovanu Akademiju scenskih umjetnosti, na Univerzitetu u Sarajevu, ali je bio odbijen. Pridružuje se zatim grupi sarajevske mladeži koja je radila Top listu nadrealista, 15-minutni radijski segment koji bi se puštao kao dio tjednog programa zvan PRIMUS (Priče i muzika subotom), na drugom kanalu Radio Sarajeva. Nakon što su ga odbili na ASU-u, Đuro je počeo sa studijem žurnalistike na Filozofskom fakultetu.
 
Nije, doduše, odustao saod glumomglume, pa je se na TV Sarajevu zaposlio kao statist. Svake godine nastojao se upisati na ASU, i nakon što je opet bio 2 puta odbijen, 1982. i 1983. godine, napokon je uspio ući 1984. godine.
 
=== Prve glumačke uloge ===
Kratko prije nego što je Đuro prošao audiciju na ASU-u, momci iz Top liste nadrealista počeli su snimati skečeve popraćene spotovima sa novokomponovanom narodnom muzikom. U isto vrijeme, Zabranjeno pušenje, bend koji je pripadao supkulturi novog primitivizma, izdaje svoj prvi album Das ist Walter. Đuro dobija sporednu ulogu u spotu za pjesmu Neću da budem Švabo u dotiranom filmu. Tijekom snimanja videa, Đuro je upoznao redatelja Ademira Kenovića, te mu je ispričao o teškoćama u svezi upisivanja na ASU, na što je Kenović poslao svoga prijatelja Vuka Janića da pomogne Đuri pripremiti materijal potreban za audiciju. Đuro je, napokon, prošao.
 
Tijekom prve polovice lipnja 1984. godine, na drugom kanalu TV Sarajeva počela se emitirati Top lista nadrealista. Đuro, sada poznat pod svojim navedenim nadimkom, postao je istaknut član glumačke ekipe. Igrao je više likova, a onaj koji mu je priskrbio najviše pozornosti bila je uloga čuvara u TV stanici, čija je omiljena uzrečica "Ćega, ba".
 
=== Glazbena karijera ===
Nakon što je izgradio dobru glumačku, počeo je i sa glazbenom karijerom, gdje se okušao u više bendova. Prvi su bile Ševe, iz ranih 80-ih, koje je osnovao sa prijateljem iz djetinjstva, Nedimom Babovićem. Poslije se, 1983. godine, Đuro priključuje punkerskom SCH-u, ali je onda ipak prešao u Bombaj štampu, gdje se ponovno priključuje Nedimu. Muzička karijera počela mu je zauzimati istaknutije mjesto, iako je aktivnost u bendu bila većinom sporadična. Tek su 1987. godine izdali prvi album, premda poznati postaju još puno prije.
 
==Filmovi==

Navigacijski meni