Tanatologija – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Legobot (razgovor | doprinos)
m Bot: Migrating 20 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q620462 (translate me)
m Bot: popravljanje preusmjeravanja
Red 1: Red 1:
'''Tanatologija''' je [[Nauka|naučna]] i akademska disciplina, koja za predmet proučavanja ima: predstave o [[smrt]]i ljudskih bića, njenu simboličku reprezentaciju, proces i doživljaj umiranja, kao i brojne rituale i vjerovanja koji prate smrt i sahranu. Naziv tanatologija potiče od [[grčki|grčke]] riječi ''Tanathos'' što znači smrt i ''logos'' što znači nauka.
'''Tanatologija''' je [[Nauka|naučna]] i akademska disciplina, koja za predmet proučavanja ima: predstave o [[smrt]]i ljudskih bića, njenu simboličku reprezentaciju, proces i doživljaj umiranja, kao i brojne rituale i vjerovanja koji prate smrt i sahranu. Naziv tanatologija potiče od [[grčki jezik|grčke]] riječi ''Tanathos'' što znači smrt i ''logos'' što znači nauka.


[[Kategorija:Smrt]]
[[Kategorija:Smrt]]

Verzija na datum 16 juni 2013 u 13:23

Tanatologija je naučna i akademska disciplina, koja za predmet proučavanja ima: predstave o smrti ljudskih bića, njenu simboličku reprezentaciju, proces i doživljaj umiranja, kao i brojne rituale i vjerovanja koji prate smrt i sahranu. Naziv tanatologija potiče od grčke riječi Tanathos što znači smrt i logos što znači nauka.