Gypsy: A Memoir – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.1) (robot Uklanja: en:Gypsy and Me: A Memoir
m Bot: popravljanje preusmjeravanja
Red 7: Red 7:
}}
}}


'''''Gypsy: A Memoir''''' je knjiga [[memoari|memoara]] koju je 1957. napisala i objavila američka plesačica [[Gypsy Lee Rose]]. U njima je opisala svoj rani život, odnosno odrastanje pod budnom paskom majke [[Rose Thompson Hovick]], koja je od nje i sestre [[June Hovick]] nastojala napraviti zvijezde [[vodvilj]]a. Knjiga je postala bestseler, a 1959. je poslužila kao predložak za popularni mjuzikl ''[[Gypsy (mjuzikl)|Gypsy]]''. Kasnijim izdanjima je pogovor napisao [[Erik Preminger]], sin Gypsy Lee Rose, a 1985. i knjigu ''[[Gypsy and Me]]'' koja služi kao njen svojevrsni nastavak.
'''''Gypsy: A Memoir''''' je knjiga [[memoari|memoara]] koju je 1957. napisala i objavila američka plesačica [[Gypsy Lee Rose]]. U njima je opisala svoj rani život, odnosno odrastanje pod budnom paskom majke [[Rose Thompson Hovick]], koja je od nje i sestre [[June Hovick]] nastojala napraviti zvijezde [[vodvilj]]a. Knjiga je postala bestseler, a 1959. je poslužila kao predložak za popularni mjuzikl ''[[Gypsy: A Musical Fable|Gypsy]]''. Kasnijim izdanjima je pogovor napisao [[Erik Preminger]], sin Gypsy Lee Rose, a 1985. i knjigu ''[[Gypsy and Me]]'' koja služi kao njen svojevrsni nastavak.


[[Kategorija:Knjige 1957.]]
[[Kategorija:Knjige 1957.]]

Verzija na datum 13 juni 2013 u 21:22

Gypsy: A Memoir
Autor(i)Gypsy Rose Lee
Jezikengleski
Žanr(ovi)memoari
Stranica337 pp

Gypsy: A Memoir je knjiga memoara koju je 1957. napisala i objavila američka plesačica Gypsy Lee Rose. U njima je opisala svoj rani život, odnosno odrastanje pod budnom paskom majke Rose Thompson Hovick, koja je od nje i sestre June Hovick nastojala napraviti zvijezde vodvilja. Knjiga je postala bestseler, a 1959. je poslužila kao predložak za popularni mjuzikl Gypsy. Kasnijim izdanjima je pogovor napisao Erik Preminger, sin Gypsy Lee Rose, a 1985. i knjigu Gypsy and Me koja služi kao njen svojevrsni nastavak.