Razlike između izmjena na stranici "Budžet"

Idi na navigaciju Idi na pretragu
Dodano 13 bajtova ,  prije 8 godina
m
Bot: popravljanje preusmjeravanja
m (Bot: Migrating 55 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q41263 (translate me))
m (Bot: popravljanje preusmjeravanja)
Sadržaj državnog budžeta obično čine razvijeni spisak prihoda i rashoda, zajedno sa njihovim planiranim iznosima za sledeću godinu, kao i pratećim procesnim i sličnim odredbama.
 
Na prihodnoj strani navode se svi zakonom propisani državni prihodi – kao što su svi pojedini porezi, naknade, takse, kazne, prihodi od kamata i prodaje državne imovine i slično. Na rashodnoj stani, koja takođe uglavnom proizlazi iz materijalnih zakona, koriste se dve klasifikacije. Prva je po administrativna, odnosno po državnim institucijama kao nosiocima rashoda (skupština, ministarstva, agencije, [[sudovisud]]ovi, [[zdravstvo]], [[prosveta]] itd), a druga po ekonomskim funkcijama (plate i socijalna davanja za zaposlene, materijalni troškovi, [[investicije]], otplata dugova, [[subvencije]], budžetska rezerva itd). Obično se ove dve klasifikacije kombinuju i dobija složena klasifikacija.
 
U novije vreme pokušava se priprema budžeta povezati sa opštom ekonomskom politikom planiranom za duži rok (par ili nekoliko godina), kako bi se stvorila koherentna osnova i za budžetsko planiranje i za ekonomsku politiku.
 
U svakoj zemlji postoji nekoliko nivoa državne organizacije. Minimum je dva (državni i opštinski), a često postoji i treći, srednji ([[federalna jedinica]], [[pokrajina]], [[regija|region]], [[kotar|srez]] itd). I svaka od tih jedinica ima svoj budžet. Sadržaj svih budžeta određen je raspodelom nadležnosti između njih, a koja proističe iz ustava i zakona.
 
== Ekonomski aspekt budžeta ==
64.473

izmjene

Navigacijski meni