Victoria Silvstedt – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m uklonjena kategorija TV voditelji; dodana kategorija TV-voditelji pomoću gadgeta HotCat
Legobot (razgovor | doprinos)
m Bot: Migrating 34 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q127423 (translate me)
Red 89: Red 89:
[[Kategorija:Švedske pjevačice]]
[[Kategorija:Švedske pjevačice]]
[[Kategorija:TV-voditelji]]
[[Kategorija:TV-voditelji]]

[[bg:Виктория Силвстед]]
[[bs:Victoria Silvstedt]]
[[cs:Victoria Silvstedt]]
[[da:Victoria Silvstedt]]
[[de:Victoria Silvstedt]]
[[el:Βικτόρια Σίλβστεντ]]
[[eml:Victoria Silvstedt]]
[[en:Victoria Silvstedt]]
[[es:Victoria Silvstedt]]
[[et:Victoria Silvstedt]]
[[fi:Victoria Silvstedt]]
[[fr:Victoria Silvstedt]]
[[fy:Victoria Silvstedt]]
[[hr:Victoria Silvstedt]]
[[hu:Victoria Silvstedt]]
[[id:Victoria Silvstedt]]
[[is:Victoria Silvstedt]]
[[it:Victoria Silvstedt]]
[[ja:ヴィクトリア・シルヴステッド]]
[[mk:Викторија Силвстед]]
[[nl:Victoria Silvstedt]]
[[nn:Victoria Silvstedt]]
[[no:Victoria Silvstedt]]
[[pl:Victoria Silvstedt]]
[[pt:Victoria Silverstedt]]
[[ro:Victoria Silvstedt]]
[[ru:Сильвстедт, Виктория]]
[[simple:Victoria Silvstedt]]
[[sk:Victoria Silvstedtová]]
[[sl:Victoria Silvstedt]]
[[sq:Victoria Silvstedt]]
[[sr:Викторија Силвстет]]
[[sv:Victoria Silvstedt]]
[[vi:Victoria Silvstedt]]

Verzija na datum 11 mart 2013 u 19:14

Victoria Silvstedt
Biografske informacije
RođenjeKaren Victoria Silvstedt
19. 9. 1974. (1974-09-19) (dob: 49)
Skelleftehamn, Švedska
Profesionalne informacije
Visina1,79 m
Težina63 kg
Period aktivnosti63 kg

Karen Victoria Silvstedt (rođen 19. septembar 1974.) je švedska manekenka, televizijska voditeljica, glumica i pjevačica.

Biografija

Silvstedt je rođena u Skelleftehamnu na sjeveru Švedske. Odrasla je u petočlanoj porodici - uz oca i majku je imala i stariju sestru po imenu Veronica, te mlađeg brata. Kao dijete je voljela konjički sport i sanjala o tome da će postati veterinarka.

Otac je bio kapetan lokalnog skijaškog tima, a sama Victoria je počela trenirati alpsko skijanje u dobi od pet godina. S vremenom je postala član švedske skijaške reprezentacije i osvojila četvrti mjesto na švedskom juniorskom prvenstvu u alpskom skijanju. Međutim, ozljeda ramena ju je natjerala da prekine sportsku karijeru.

Karijera

Karijera kao manekenka

Silvstedt se natjecala za Miss Švedske u 1993. godine i pobijedila. Naredne godine je predstavila svoju zemlju u natjecanju za Miss World, te ušla među finaliste. U 1994. godine je počela karijeru u visokoj modi u Parizu, radeći za razne tvrtke, uključujući Chanel, Christian Dior, Givenchy, Loris Azzaro, Valentino i Giorgio Armani.

U decembru 1996. je bila odabrana da bude Playmate mjeseca u magazinu Playboy. Kasnije je izabrana kao Playmate godine 1997. Silvstedt je nastavila karijeru međunarodnog modela, te su se njene snimke pojavljivale u časopisima kao FHM, Glamour, GQ, Maxim i Vanity Fair, a reklamirala je i razne brendove.

Karijera kao pjevačica

Godine 1999. je snimila album pod nazivom Girl on the Run, s hit singlovima Rocksteady Love, Hello, Hey i Party Line. Silvstedt objavljen u 2010. godine svoju četvrtu singl pod nazivom Saturday Night. Silvstedt je rekla kako voli pjevanje, ali je njoj to samo hobi, te da ne misli da bi se njemu mogla u potpunosti posvetiti i od toga učiniti karijeru.

Karijera kao glumica

Silvstedt je također nastupala kao glumica, i pojavila se u nekim televizijskim serijama kao što su Melrose Place. Nastupila je u holivudskim filmovima BASEketball, The Independant, Out Cold i Boat Trip gdje je tumačila lik švedske plavuše. Silvstedt je također glumila u filmovima i televizijskim serijama u raznim evropskim zemljama, posebno u Italiji. Kao jedna od vodećih glumica, ona se pojavila u talijanskim filmovima, uključujući i onaj u kojem je glumila Kim Novak.

Karijera kao televizijska voditeljica

Silvstedt je nastupala kao TV-voditeljica diljem svijeta od 1990-ih. Ona je vodila zabavnee emisije kao i dodjele nagrade . Silvstedt od 2006. godine radi kao voditeljica TV-kviza Kolo sreće u Francuskoj i Italiji, i ona dijeli svoje vrijeme između Pariza i Rima. Godine 2010. je postala voditeljicom vlastite TV-emisije Sport by Victoria na kanalu Eurosport tokom Zimske Olimpijade 2010. U njemu je predstavljala razne razne zimske sportove, i to na engleskom i francuskom jeziku.

Reality televizija

Nastupila je u reality emisiji Victoria Silvstedt: My Perfect Life, koji je emitiran u Velikoj Britaniji, Latinskoj Americi, Australiji i SAD. Prva sezona obuhvaća njezin osobni život i rad život, a sljedeća nastupe u Monaku, Cannesu, Parizu, Rimu, Londonu, Helsinkiju, Stockholmu, Los Angelesu i New Yorku. Silvstedt je posjeta svojoj obitelji u sjevernoj Švedskoj, gdje je odrastao, vrijeme provedeno s njom prijatelji iz djetinjstva.

Autobiografija

Silvstedt objavila svoju autobiografiju u Francuskoj u 2010. godine. Silvstedt u svojoj knjizi govori o svom djetinjstvu, njezinom ulasku u svijet mode, dolasku u Pariz, te kako je radila kao glumica u televizijskim serijama i filmovima u raznim europskim zemljama, posebno u Italiji.

Osobni život

Silvstedt se upoznala sa Chris Wraggeom 1997. godine. Oni su se zaručili na Badnjak 1998. godine i vjenčali 2000. godine. Živjeli su u Santa Monici i Houstonu nekoliko godina, prije selidbe u New York 2004. godine. Od 2007. godine žive odvojeno, ali se nisu razveli.

Victoria Silvstedt tečno govori švedski, francuski, engleski i talijanski.

Diskografija

Studijski albumi

  • Girl on the Run (1999.)

Singlovi

  • Hello, Hey (1999.)
  • Rocksteady Love (1999.)
  • Party Line (2000.)
  • Saturday Night (2010.)

Filmografija

  • BASEketball (1998.)
  • Beach Movie (1998.)
  • The Independent (2000.)
  • Ivans XTC (2000.)
  • Cruel Game (2001.)
  • Out Cold (2001.)
  • Boat Trip (2002.)

Televizija

  • Melrose Place (TV-serija) (1999.)
  • Victoria Silvstedt: My Perfect Life (2008.)

Vanjske poveznice