William Windom (glumac) – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.3) (robot Dodaje: simple:William Windom (actor)
RedBot (razgovor | doprinos)
m r2.7.2) (robot Dodaje: es:William Windom (actor)
Red 61: Red 61:
[[de:William Windom (Schauspieler)]]
[[de:William Windom (Schauspieler)]]
[[en:William Windom (actor)]]
[[en:William Windom (actor)]]
[[es:William Windom (actor)]]
[[et:William Windom]]
[[et:William Windom]]
[[fi:William Windom]]
[[fi:William Windom]]

Verzija na datum 22 august 2012 u 23:09

Datoteka:WilliamWindom01.jpg
William Windom u ulozi dr. Setha Hazlitt u TV-seriji Murder, She Wrote

William Windom (New York, 28.9. 1923.-) je američki glumac. Ime je dobio po američku ministru financiju Williamu Windomu, čiji je praunuk.

U drugom svjetskom ratu Windom je služio u američkoj vojsci na evropskom bojištu, kao padobranac u Četi B 1. bataljona 508. padobranskog puka 82. zračnodesantne divizije. [1]

Nakon rata se počeo baviti glumom, uglavnom na televiziji, te je nastupio u nekoliko epizoda Zone sumraka. Potom je dobio glavnu ulogu kongresnika Glena Morleya u sitcomu The Farmer's Daughter. Njegova najuspješnija uloga bio je lik Johna Monroea u nagrađenom sitcomu My World and Welcome to It, za koji je dobio i Emmyja. Nakon te serije je isti lik tumačio u kazališnim predstavama na turneji po SAD.

Windomova najpoznatija uloga je, pak, lik dr. Setha Hazlitta u popularnoj krimi-seriji Murder, She Wrote. U njoj se nakratko pojavio u aprilu 1985. godine, ali je prodicente oduševio, te su ga učinili članom stalne postave.

William Windom je poznat i po ulozi komodora Matta Deckera u TV-seriji Zvjezdane staze, odnosno epizodi "The Doomsday Machine". Nju je ponovio u fanovskoj seriji Star Trek: New Voyages, odnosno epizodi "In Harm's Way".

Filmografija

Vanjski linkovi