Ribe (znak) – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
MerlIwBot (razgovor | doprinos)
m Robot: Modifying ur:حوتur:برج حوت
MerlIwBot (razgovor | doprinos)
Red 48: Red 48:
[[bn:মীন (জ্যোতিষশাস্ত্র)]]
[[bn:মীন (জ্যোতিষশাস্ত্র)]]
[[ca:Pisces (astrologia)]]
[[ca:Pisces (astrologia)]]
[[ckb:بورجی نەھەنگ]]
[[cs:Ryby (znamení)]]
[[cs:Ryby (znamení)]]
[[de:Fische (Tierkreiszeichen)]]
[[de:Fische (Tierkreiszeichen)]]

Verzija na datum 7 august 2012 u 02:21

Ribe

Ribe (lat. Pisces) su jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 20.2. do 20.3. rođene su u znaku riba.

Karakteristike

Ribe su treći vodeni znak i posljednji od svih znakova. Ribe su nežne poput tople vode i lako se izgube. Ovaj znak nije uvek siguran u činjenice, ali zato itekako ume da oseti stvari. Biti preterano osjetljiv i romantičan znači posedovati smisao za stvaralačku čaroliju; muzika, slikarstvo, poezija pravi su nacin samoizražavanja ovog znaka. Na njenu odluku se uvek predugo mora čekati. Ovaj je znak previše ljubazan da bi smišljao kako povrediti neku drugu osobu.

Delovi tjela povezani s Ribama jesu stopala. Ona nose čitavu težinu tela i Ribe pokušavaju nekad poneti sve nevolje svijeta. Ribe su indirektan, zagonetan, romantičan, hipersenzitivan i selektivan znak. Iako shvata bolje od drugih, voli da blefira. Simbol je univerzalnog čoveka. Popustljiv, emotivan, ali je na poslu lider. Živi u svetu imaginacija. Ima jaku intuiciju. Vizionar je i odličan medijum.

Ljubav

Riba uvek trazi savršenog partnera. Sposobna je od najobičnijeg sastanka, svojim očaravajućim šarmom napraviti poseban događaj. Njena su osećanja vrlo blizu površine i najsretnija je kada može svoja najdublja osećanja podeliti sa onim koga voli. Ume da se zaljubi u neuspešnu i nimalo sretnu osobu i želi od nje napraviti tada savršeno biće. Kada odluči da ode, izbegavaće neprijatne scene i jednostavno će iščeznuti. Za ozbiljnu vezu, Ribi odgovara romantičan, ranjiv, ali dovoljno jak partner, da se oslanja na svoje snage.

U trenucima zbrkanosti, treba joj brižna osoba koja ce joj pomoći da nađe smisao života, baš kao što će i ona ljubavi svog života pomoći u svakoj teškoj situaciji. Savršeno biće ne postoji, ali će uz malo čarolije i mnogo ljubavi Riba od nje napraviti sigurno posebnu osobu. Ribe nikada ne umeju da potonu iz prostog razloga što su dobri plivači. A o tome šta misle, šta ih interesuje, šta žele niko nema pojma. Srce im je meko, osećanja nežna. Vole da vole i da budu voljene. U ljubavi više daju nego što primaju. Seks im je blag, bez uvoda, a eros zagonetan.

Posao

Ribama najviše odgovara posao koji joj omogućuje rad laganim tempom, bez krutih navika. Za nju je bolje da nije na rukovodećem radnom mestu, jer će tada morati donositi gomilu odluka, a to bi značilo da mora uznemiravati svoje kolege. Karijeru nikada neće birati prema plati, jer joj je mnogo važnije da bude zadovoljna svojom poslom i onim što radi. Zanimanje za Ribu je vezano za bolnice, socijalne ustanove, okultizam, umetnost, posebno slikarstvo i gluma.

Prijateljstvo

Riba ne samo da saoseća sa drugima, nego i oseća ono što druga osoba oseća. Ne priliči joj da preuzima inicijativu, veoma je prilagodljiva, ne želi prijatelje koji će je uvesti u dosadan i monoton svet prepun rutine. Stvarnost je za nju često razočaravajuća i povremeno se želi sakriti, pogotovo kada se nalazi u stanju krhkosti. Njenim pravim prijateljima to neće smetati i strpljivo će čekati da se vrati u realnost. Ljudi koji su joj bliski trebaju biti ljubazni i osetljivi, strpljivi i spremni da joj se pridruže na za nju očaravajucem mestu, gde ništa nije onako kako izgleda...

Zdravlje