Carl Reiner – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.1) (robot Dodaje: et:Carl Reiner
m r2.7.1) (robot Dodaje: oc:Carl Reiner
Red 60: Red 60:
[[ja:カール・ライナー]]
[[ja:カール・ライナー]]
[[nl:Carl Reiner]]
[[nl:Carl Reiner]]
[[oc:Carl Reiner]]
[[pl:Carl Reiner]]
[[pl:Carl Reiner]]
[[pt:Carl Reiner]]
[[pt:Carl Reiner]]

Verzija na datum 13 maj 2012 u 16:15

Carl Reiner
Carl Reiner na dodjeli nagrada Emmy 1989. godine

Carl Reiner (20.3. 1922-) je američki glumac, filmski režiser, producent, pisac i komičar. Poznat je i kao otac uglednog glumca i režisera Roba Reinera (1947-), a oženjen je za Estelle Lebost Reiner (1914-). Kao dobitnik devet Emmyja, Reiner se smatra rekorderom u historiji te ugledne televizijske nagrade.

Rođen je u židovskoj porodici u njujorškom Bronxu, a školovao se na Diplomatskoj školi Univertiteta Georgetown. Za vrijeme drugog svjetskog rata je služio u američkoj vojsci.

Za svoju suprugu Estelle Lebost, koja je od njega bila starija osam godina, oženio se 24.12. 1943. Brak koji neprekidno traje 63 godina se smatra jednim od najdugovječnijih u Hollywoodu..

Nakon rata je kao glumac nastupaou broadwayskim mjuziklima kao što su Inside U.S.A. i Alive and Kicking , a poslije je dobio naslovnu ulogu u Call Me Mister. Godine 1950. ga je Max Leibman angažirao u TV-emisiji Sida Caesara Your Show of Shows, gdje je surađivao s uglednim piscima kao što su Mel Brooks i Neil Simon. Kasnije je u TV-emisiji Caesar's Hour surađivao Brooksom, Simonom, Larryjem Gelbartom i Woodyjem Allenom.

Godine 1961. Reiner je stvorio The Dick Van Dyke Show, te ga uređivao s Budom Molinom. Osim što je za njega pisao tekst, Reiner se u njemu pojavljivao u ulozi temperamentnog voditelja "Alana Bradyja". Show je na programu bio od 1961 do 1966.

Reiner je u toms showu dobio i prva režijska iskustva. Prvi film mu je bila adaptacija drame Josepha Steina Enter Laughing (1967). Najpoznatiji film njegove rane redateljske faze je kultna komedija Where's Poppa (1970), u kojoj glume George Segal i Ruth Gordon.

Reiner je igrao važnu ulogu u ranoj fazi karijere Stevea Martina, kao režiser i koscenarist četiri njegove komedije; The Jerk (1979), Dead Men Don't Wear Plaid (1982), The Man with Two Brains (1983) i All of Me (1984).

Godine 2001. Reiner je tumačio lik Saula Blooma u filmu Stevena Soderbergha Ocean's Eleven, te reprizirao tu ulogu u nastavcima Ocean's Twelve i Ocean's Thirteen.

Vanjske veze