Popis najstarijih pasa

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovo je popis najstarijih pasa na svijetu. Svi su (ili su bili) doživeli dob od 20 godina ili stariji. Starenje u pasa ovisi o pasmini i veličini.

Mjesto Ime Rođen Umro Dob Vrsta Država
1 Max[1] 9. avgusta 1983. 18. maj 2013.[2] &0000000000000029.00000029 godina, &0000000000000282.000000282 dana Terijer SAD
2 Bella[3][4] 1982. 6. septembra 2008. &0000000000000029.00000029 godina, &0000000000000193.000000193 dana labrador Velika Britanija
3 Bluey[5][6][7] 7. juna 1910. 14. novembra 1939. &0000000000000029.00000029 godina, &0000000000000160.000000160 dana Australija
4 Lady[8] 1908. 6. augusta 1937. &0000000000000028.00000028 godina, &0000000000000218.000000218 dana pudlica SAD
5 Minius[9] 16. januara 1985. Živi &0000000000000034.00000034 godina, &0000000000000279.000000279 dana ukrštena vrsta Poljska
6 Bramble[6][10][11] 1. septembra 1975. 31. mart 2003. &0000000000000027.00000027 godina, &0000000000000211.000000211 dana Border Collie Velika Britanija
7 Adjutant[6][12] 14. augusta 1936. 20. novembra 1963. &0000000000000027.00000027 godina, &0000000000000098.00000098 dana labrador Velika Britanija
8 Butch[6][13] 1975. 2003. &0000000000000027.00000027 godina, &0000000000000001.0000001 dan zečar SAD
9 Smokey[14] 18. januara 1986. Živi &0000000000000033.00000033 godina, &0000000000000277.000000277 dana Shih Tzu SAD
10 Pusuke[15] 1. april 1985. 5. decembra 2011. 26 years, 248 days Ukrštena vrsta Japan
11 Sugar[6][16] 18. augusta 1952. 13. augusta 1977. &0000000000000024.00000024 godina, &0000000000000360.000000360 dana ? SAD
12 Bricciola[17] 1989. Živi >24 years Mješoviti-pasmina psa Italija
13 Piccolo[6][18] 1. oktobra 1987. 26. decembra 2010. &0000000000000023.00000023 godina, &0000000000000086.00000086 dana Mješoviti-pasmina psa Italija
14 Kathy T. Dog[6][18] 8. januara 1991. 6. februara 2013. 22 years, 29 days Mješoviti-pasmina psa SAD
15 Chanel[5][6][19][20][21][22] 6. maja 1988. 28. august, 2009. &0000000000000021.00000021 godina, &0000000000000114.000000114 dana jazavičar Šli Lanka
16 Smokey ? ? &0000000000000028.00000028 godina, &0000000000000104.000000104 dana polutan SAD
17 Winston Rha[6][23] 12. decembra 1992. 15. maj 2013. &0000000000000020.00000020 godina, &0000000000000154.000000154 dana Patuljasti šnaucer SAD

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. "Max the terrier becomes 'world's oldest dog' as he celebrates 26th birthday". London: Daily Mail. 2009-08-10. Pristupljeno 2010-11-03. 
  2. "Max misses ‘World’s Oldest Dog’ title". New Iberia, LA: The Daily Iberian. 2013-05-21. Pristupljeno 2013-05-23. 
  3. Knapton, Sarah (2008-09-08). "Oldest dog Bella the Labrador dies – aged 29". London: Telegraph. Pristupljeno 2010-11-03. 
  4. "The world's oldest dog dies at the age of 203 (in canine years)". London: Daily Mail. 2009-09-09. Pristupljeno 2010-11-03. 
  5. 5,0 5,1 Shackle, Eric, World's Oldest Dog Fight, OhMyNews.com, 13 June 2009. Retrieved 9 May 2011.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5 6,6 6,7 6,8 Guinness World Records. Retrieved on 2012-09-08.
  7. Fickling, David (2004-07-12). "'Oldest' dog heads for 27th birthday". London: Guardian. Pristupljeno 2010-11-03. 
  8. "New Orleans – August 7". Pittsburgh Post-Gazette. 1937-08-07. http://news.google.co.uk/newspapers?id=PCEbAAAAIBAJ&sjid=20sEAAAAIBAJ&pg=5100,4494667&dq=oldest+dog&hl=en. pristupljeno 2010-11-03. 
  9. "Poland's Oldest Dog Celebrates Birthday". Poznan Life. 2010-01-18. http://www.poznan-life.com/news/news/53-Poland's_Oldest_Dog_Celebrates_Birthday. pristupljeno 2010-11-03. 
  10. "Vegetable-Eating Dog Lives to Ripe Old Age of 27". The Scoop. 2009-09-18. http://dogsinthenews.com/issues/0209/articles/020918a.htm. pristupljeno 2010-11-03. 
  11. "Dog dies aged 26.". The Mirror. 2003-04-01. http://www.highbeam.com/Search.aspx?q=Bramble+oldest+dog+died+yesterday. pristupljeno 2010-11-03. 
  12. "Adjutant". The Famous Dogs Image-n-Info Bank. 2001. http://www.citizenlunchbox.com/famous/dogs/adjutant.html. pristupljeno 2010-11-03. 
  13. Ewing, Samara (2009-05-06). "World's Oldest Dog Turns 21". WUSA9. http://www.wusa9.com/news/local/story.aspx?storyid=85468. pristupljeno 2011-04-01. 
  14. Jaeger, Stefan (2009-05-30). "St. Petersburg man says he owns the world's oldest dog". St. Petersburg Times. http://www.tampabay.com/news/humaninterest/article1005572.ece. pristupljeno 2009-08-10. 
  15. Bond, Anthony (2011-12-06). "World's oldest living dog dies at 26 – the equivalent to more than 125 human years". Daily Mail (London). 
  16. "Oldest dog to turn 25". Herald-Journal. Associated Press. 1977-08-13. Pristupljeno 2010-11-03. 
  17. Salvato, Cristina (2012-05-18). "Bricciola ha 23 anni, vive a Limena il cane più vecchio" (Italian). Il Mattino di Padova. http://mattinopadova.gelocal.it/cronaca/2012/05/18/news/bricciola-ha-23-anni-e-cane-da-record-1.4676492. pristupljeno 2012-07-28. 
  18. 18,0 18,1 Zampieri, Maria (2010-12-26). "Belluno: Morto Piccolo: aveva 23 anni ed era il cane più vecchio del mondo" (Italian). Il Gazzettino. http://www.ilgazzettino.it/articolo.php?id=132127&sez=NORDEST. pristupljeno 2011-01-04. 
  19. Nichols, Adam (2009-05-06). "OLDEST DOG'S A SENIOR WIENER". New York Post. Pristupljeno 2009-08-10. 
  20. Everett, Cristina (2009-08-31). "World's oldest dog record holder, Chanel, dies at age 21". New York Daily News. Pristupljeno 2010-11-03. 
  21. "HEIDI – 19 And Still A Party Animal". South County Times. 2010-01-29. http://www.southcountytimes.com/Articles-i-2010-01-29-168553.113118. pristupljeno 2010-11-03. 
  22. Jones, Brent (2009-09-04). "New world's oldest dog? German woman claims hers is 25". Paw Print Post. Pristupljeno 2010-11-03. 
  23. "Winston Rha, a very good dog.". The Family Rha. 2013-05-15. http://i.imgur.com/WAmO5tK.jpg. pristupljeno 2013-05-15.