Popis gradonačelnika Splita

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovo je popis svih ličnosti koje su služile na dužnosti gradonačelnika ili predsjednika gradskog vijeća Splita.

Ilirske provincije[uredi - уреди | uredi izvor]

Redoslijed Mandat Gradonačelnik Stranka
1. 1806–1809 Jakov Cindro
2. 1809–1810 Petar Alberti
3. 1810 Antun Sarti
4. 1810 Nikola Ivelić (Ivelio)
5. 1810–1811 Petar Alberti
6. 1811–1813 Josip Cindro

Austrijsko Carstvo / Austro-Ugarska[uredi - уреди | uredi izvor]

Redoslijed Mandat Gradonačelnik Stranka
7. 1813–1814 Karlo Lanza
8. 1848–1853 Leonard Dudan
9. 1853–1859 Šimun de Michieli-Vitturi
10. 1860–1864 Antonio Bajamonti Autonomaška stranka
11. 1864–1865 Frano Lanza
12. 1865–1880 Antonio Bajamonti Liberalna unija
13. 1880–1882 Aleksandar Nallini
14. 1882 Emil Ragazzini
15. 1882–1885 Dujam Rendić-Miočević Narodna stranka
16. 1885–1893 Gajo F. Bulat Narodna stranka
17. 1893–1897 Ivan Manger
18. 1897–1899 Petar Katalinić
19. 1900–1906 Vinko Milić
20. 1906–1907 Ante Trumbić
21. 1907–1911 Vicko Mihaljević
22. 1911–1912 Vicko Katalinić
23. 1912–1913 Teodor Šporn
24. 1913–1914 Vicko Katalinić
25. 1914–1917 Franjo Madirazza
26. 1917 Vicko Nišetić
27. 1917–1918 Teodor Šporn
28. 1918 Josip Smodlaka

Kraljevina SHS / Kraljevina Jugoslavija[uredi - уреди | uredi izvor]

Redoslijed Mandat Gradonačelnik Stranka
29. 1918–1928 Ivo Tartaglia
30. 1928 Petar Bonetti
31. 1928–1929 Josip Berković
32. 1929–1933 Jakša Račić
33. 1933–1938 Mihovil Kargotić
34. 1938 Mirko Buić
35. 1938–1939 Vlado Matošić
36. 1939 Ivan Zlatko Vrdoljak
37. 1939–1940 Stjepan Spalatin
38. 1940–1941 Josip Brkić

Drugi svjetski rat[uredi - уреди | uredi izvor]

Napomena: šefovi gradske uprave Splita pod osovinskom okupacijom.
Redoslijed Mandat Gradonačelnik Stranka
N/A 1941 Bruno Nardelli
N/A 1941–? Antonio Tacconi
N/A 1942 Ivo Amulić
N/A 1942–1943 Ivo Tijardović
N/A 1943 Josip Smodlaka
N/A 1943–1944 Petar Vitezica
N/A 1944 Umberto Fabris

DFJ / FNRJ / SFRJ[uredi - уреди | uredi izvor]

Redoslijed Mandat Gradonačelnik
39. 1944–1947 Ante Mrduljaš
40. 1947 Marko Šore
41. 1947–1949 Ivo Raić
42. 1949–1952 Paško Ninčević
43. 1952–1955 Ivo Senjanović
44. 1955–1963 Rade Dumanić
45. 1963–1965 Ante Zelić
46. 1965–1967 Ivo Perišin
47. 1967–1974 Jakša Miličić
48. 1974–1982 Vjekoslav Viđak
49. 1982–1983 Dragutin Matošić
50. 1983–1984 Ante Kovač
51. 1985–1986 Božidar Papić
52. 1986–1987 Drago Urličić
53. 1987–1990 Gordana Kosanović
54. 1990–1991 Onesin Cvitan

Republika Hrvatska[uredi - уреди | uredi izvor]

Redoslijed Mandat Gradonačelnik Stranka
55. 1991–1993 Petar Slapničar HDZ
56. 1993–1997 Nikola Grabić HSLS/HDZ
57. 1997–2001 Ivan Škarić HSLS
58. 2002–2003 Slobodan Beroš SDP
59. 2003–2005 Miroslav Buličić LS
60. 2005–2007 Zvonimir Puljić HDZ
61. 2007–2009 Ivan Kuret HDZ
62. 2009-2013 Željko Kerum nezavisni/HGS
63. 2013-2017 Ivo Baldasar SDP
64. 2017- Andro Krstulović Opara HDZ