Popis epizoda The Colbys

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

The Colbys je američka televizijska sapunica elitnog termina koja je izvorno emitovana na kanalu ABC od 20. novembra 1985. godine do 26. marta 1987. godine. Produciroa ju je Aaron Spelling, a ona je ogranak serije Dynasty[1] koja je bila najgledanija serija u sezonu u 1984-1985 SAD-a.[2] Serija The Colbys se vrti oko još jedne bogate, višeglasne porodice koja je rod porodice Carrington po braku i koja poseduje veliku višenarodnu korporaciju. U seriji igraju Charlton Heston kao milioner Jason Colby, Barbara Stanwyck kao njegova sestra Constance, Stephanie Beacham kao Jasonova supruge Sable i John James i Emma Samms kao likovi iz serije Dynasty Jeff Colby i Fallon Carrington.

Serija The Colbys je na kraju imala lošu gledanost pa je otkazana nakon dve sezone i 49 epizoda.[3]

Pregled[uredi - уреди | uredi izvor]

Sezona epizoda Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
Uvod 2 13. novembar 1985 (1985-11-13)
1 24 20. novembar 1985 (1985-11-20) 22. maj 1986 (1986-05-22)
2 25 24. septembar 1986 (1986-09-24) 26. mart 1987 (1987-03-26)


Epizode[uredi - уреди | uredi izvor]

Uvod (1985)[uredi - уреди | uredi izvor]

(Dynasty sezona 6)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
1236 "Titani (1. deo)" Irving J. MooreEdward De Blasio13. novembar 1985 (1985-11-13)
Blake se sprema za dolazak Colbyjevih. Alexis i Dex lete za Moldaviu da spasu kralja Galena. U međuvremenu, Joel drži Krystle kao taoca u Delta Rhou, a Rita odlazi umesto nje u zamak. 
1247 "Titani (2. deo)" Irving J. MooreEdward De Blasio13. novembar 1985 (1985-11-13)
Dexa je zarobila moldaviska vojska, ali obučenog kao kaluđerica. Alexis je bezbedno prešla granicu. Adam govori Blakeu o svom braku sa Claudiom, a besni Blake govori Adamu da će promeniti oporuku i da će mu ostaviti samo 1 dolar. Porodica Colby dolazi u Denver iz Californie. Steven je postao uznemiren kad je Rita/Krystle pozvala Sammy Jo da bude u dvorcu Carringtonovih. Jeff primećuje Fallon na prijemu u dvorcu. 

Sezona 1 (1985–86)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: The Colbys (sezona 1)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
11 "Proslava" Jerome CourtlandWilliam Bast i Paul Huson20. novembar 1985 (1985-11-20)
22 "Zavera ćutanja" Curtis HarringtonDennis Turner27. novembar 1985 (1985-11-27)
33 "Trenutak istine" Nancy MaloneWilliam Bast i Paul Huson28. novembar 1985 (1985-11-28)
44 "Porodična slikovnica" Don MedfordRick Edelstein5. decembar 1985 (1985-12-05)
55 "Senka iz prošlosti" Harry FalkDennis Turner12. decembar 1985 (1985-12-12)
66 "Podeljena kuća" Don MedfordFrank V. Furino19. decembar 1985 (1985-12-19)
77 "Na okupu" Jerome CourtlandFrank V. Furino26. decembar 1985 (1985-12-26)
88 "Pali idol" Harry FalkOliver Clark2. januar 1986 (1986-01-02)
99 "Pismo" Don MedfordE. Doris Silverton9. januar 1986 (1986-01-09)
1010 "Preokret" Gwen ArnerCharles Pratt ml.16. januar 1986 (1986-01-16)
1111 "Dete četvrtka" Kim FriedmanRick Edelstein30. januar 1986 (1986-01-30)
1212 "Pakt" Harry FalkDennis Turner6. februar 1986 (1986-02-06)
1313 "Fallonin izbor" Curtis HarringtonE. Doris Silverton13. februar 1986 (1986-02-13)
1414 "Suđenje" Robert ScheererDonald Paul Roos20. februar 1986 (1986-02-20)
1515 "Težina dokaza" Gabrielle BeaumontDennis Turner27. februar 1986 (1986-02-27)
1616 "Kuća mog oca" Curtis HarringtonFrank V. Furino6. mart 1986 (1986-03-06)
1717 "Izgnanik" Robert ScheererDonald Paul Roos13. mart 1986 (1986-03-13)
1818 "Svadba" Harry FalkFrank V. Furino20. mart 1986 (1986-03-20)
1919 "Medeni mesec" Gwen ArnerMichael Scheff i Maryanne Kasica27. mart 1986 (1986-03-27)
2020 "Dvostruka opasnost" Harry FalkE. Doris Silverton10. april 1986 (1986-04-10)
2121 "Porodična stvar" Jerome CourtlandDonald Paul Roos17. april 1986 (1986-04-17)
2222 "Obračun" Harry FalkDennis Turner1. maj 1986 (1986-05-01)
2323 "Valcer za godišnjicu" Kim FriedmanDonald Paul Roos15. maj 1986 (1986-05-15)
2424 "Šahmat" Harry FalkWilliam Bast i Paul Huson22. maj 1986 (1986-05-22)


Sezona 2 (1986–87)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: The Colbys (sezona 2)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
251 "Prizivanje oluje" Harry FalkWilliam Bast i Paul Huson24. septembar 1986 (1986-09-24)
262 "Bez izlaza" Gabrielle BeaumontDonald Paul Roos25. septembar 1986 (1986-09-25)
273 "Jasonov izbor" Robert ScheererFrank V. Furino2. oktobar 1986 (1986-10-02)
284 "Provodadžija" Harry FalkDennis Turner16. oktobar 1986 (1986-10-16)
295 "Nešto staro, nešto novo" Don MedfordDonald Paul Roos23. oktobar 1986 (1986-10-23)
306 "Gala" Gwen ArnerDennis Turner30. oktobar 1986 (1986-10-30)
317 "Krvne veze" Harry FalkDennis Turner6. novembar 1986 (1986-11-06)
328 "Obmane" Curtis HarringtonCarol Saraceno13. novembar 1986 (1986-11-13)
339 "A dete je četvrto" Gwen ArnerMart Crowley27. novembar 1986 (1986-11-27)
3410 "Ponuda za slobodu" Harry FalkDennis Turner4. decembar 1986 (1986-12-04)
3511 "Svetilište" Don MedfordCarol Saraceno11. decembar 1986 (1986-12-11)
3612 "Dopiranje" Linda DayDonald Paul Roos18. decembar 1986 (1986-12-18)
3713 "Igre moći" Harry FalkE. Jeffrey Smith1. januar 1987 (1987-01-01)
3814 "Nasleđe" Richard KinonDennis Turner8. januar 1987 (1987-01-08)
3915 "Izrod" Curtis HarringtonCarol Saraceno15. januar 1987 (1987-01-15)
4016 "Potera" Bruce BilsonE. Doris Silverton22. januar 1987 (1987-01-22)
4117 "Sve se ruši" Kim FriedmanDennis Turner29. januar 1987 (1987-01-29)
4218 "Krivac" Roy Campanella IIDennis Turner5. februar 1987 (1987-02-05)
4319 "Fallonino dete" Harry FalkFrank V. Furino12. februar 1987 (1987-02-12)
4420 "Odgovor na molitve" Robert ScheererDonald Paul Roos26. februar 1987 (1987-02-26)
4521 "Povratak ugovora" Harry FalkElliott Lewis5. mart 1987 (1987-03-05)
4622 "Đavolji zastupnik" Robert ScheererMart Crowley12. mart 1987 (1987-03-12)
4723 "Izdaje" Harry FalkCarol Saraceno19. mart 1987 (1987-03-19)
4824 "Slepi put" Richard KinonDonald Paul Roos25. mart 1987 (1987-03-25)
4925 "Raskršća" Don MedfordWilliam Bast i Paul Huson26. mart 1987 (1987-03-26)


Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. "ABC Revises Fall List in Battle for Ratings". The New York Times. May 7, 1985. Pristupljeno May 31, 2017. 
  2. "TV Ratings: 1980s". http://www.classictvhits.com/tvratings/1984.htm. 
  3. Brooks, Tim; Marsh, Earle (2003). The Directory To Prime Time TV Shows (8th izd.). Ballantine Books.