Popis epizoda The Colbys

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

The Colbys je američka televizijska sapunica elitnog termina koja je izvorno emitovana na kanalu ABC od 20. novembra 1985. godine do 26. marta 1987. godine. Produciroa ju je Aaron Spelling, a ona je ogranak serije Dynasty[1] koja je bila najgledanija serija u sezonu u 1984-1985 SAD-a.[2] Serija The Colbys se vrti oko još jedne bogate, višeglasne porodice koja je rod porodice Carrington po braku i koja poseduje veliku višenarodnu korporaciju. U seriji igraju Charlton Heston kao milioner Jason Colby, Barbara Stanwyck kao njegova sestra Constance, Stephanie Beacham kao Jasonova supruge Sable i John James i Emma Samms kao likovi iz serije Dynasty Jeff Colby i Fallon Carrington.

Serija The Colbys je na kraju imala lošu gledanost pa je otkazana nakon dve sezone i 49 epizoda.[3]

Pregled[uredi - уреди | uredi izvor]

Sezona epizoda Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
Uvod 2 13. novembar 1985 (1985-11-13)
1 24 20. novembar 1985 (1985-11-20) 22. maj 1986 (1986-05-22)
2 25 24. septembar 1986 (1986-09-24) 26. mart 1987 (1987-03-26)


Epizode[uredi - уреди | uredi izvor]

Uvod (1985)[uredi - уреди | uredi izvor]

(Dynasty sezona 6)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja US gledalaca
(milioni)
1236 "Titani (1. deo)" Irving J. MooreSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Diana Gould i Scott M. Hamner
13. novembar 1985 (1985-11-13)24.20[4]
Blake se sprema za dolazak Colbyjevih. Alexis i Dex lete za Moldaviu da spasu kralja Galena. U međuvremenu, Joel drži Krystle kao taoca u Delta Rhou, a Rita odlazi umesto nje u zamak. 
1247 "Titani (2. deo)" Irving J. MooreSinopsis: Edward De Blasio
Scenario: Diana Gould i Scott M. Hamner
13. novembar 1985 (1985-11-13)24.20[5]
Dexa je zarobila moldaviska vojska, ali obučenog kao kaluđerica. Alexis je bezbedno prešla granicu. Adam govori Blakeu o svom braku sa Claudiom, a besni Blake govori Adamu da će promeniti oporuku i da će mu ostaviti samo 1 dolar. Porodica Colby dolazi u Denver iz Californie. Steven je postao uznemiren kad je Rita/Krystle pozvala Sammy Jo da bude u dvorcu Carringtonovih. Jeff primećuje Fallon na prijemu u dvorcu. 

Sezona 1 (1985–86)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: The Colbys (sezona 1)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Gledalaca
(milioni)
11 "Proslava" Jerome CourtlandWilliam Bast i Paul Huson20. novembar 1985 (1985-11-20)22.30[6]
22 "Zavera ćutanja" Curtis HarringtonSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
27. novembar 1985 (1985-11-27)19.30[7]
33 "Trenutak istine" Nancy MaloneWilliam Bast i Paul Huson28. novembar 1985 (1985-11-28)13.00[8]
44 "Porodična slikovnica" Don MedfordSinopsis: Rick Edelstein
Scenario: William Bast i Paul Huson
5. decembar 1985 (1985-12-05)14.80[9]
55 "Senka iz prošlosti" Harry FalkSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
12. decembar 1985 (1985-12-12)15.00[10]
66 "Podeljena kuća" Don MedfordSinopsis: Frank Furino
Scenario: William Bast i Paul Huson
19. decembar 1985 (1985-12-19)14.80[11]
77 "Na okupu" Jerome CourtlandSinopsis: Frank Furino
Scenario: William Bast i Paul Huson
26. decembar 1985 (1985-12-26)15.90[12]
88 "Pali idol" Harry FalkSinopsis: Oliver Clark
Scenario: William Bast i Paul Huson
2. januar 1986 (1986-01-02)14.60[13]
99 "Pismo" Don MedfordSinopsis: Doris Silverton
Scenario: William Bast i Paul Huson
9. januar 1986 (1986-01-09)13.60[14]
1010 "Preokret" Gwen ArnerSinopsis: Charles Pratt ml.
Scenario: William Bast i Paul Huson
16. januar 1986 (1986-01-16)13.90[15]
1111 "Dete četvrtka" Kim FriedmanSinopsis: Rick Edelstein
Scenario: William Bast i Paul Huson
30. januar 1986 (1986-01-30)16.80[16]
1212 "Pakt" Harry FalkSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
6. februar 1986 (1986-02-06)15.00[17]
1313 "Fallonin izbor" Curtis HarringtonSinopsis: E. Doris Silverton
Scenario: William Bast i Paul Huson
13. februar 1986 (1986-02-13)15.50[18]
1414 "Suđenje" Robert ScheererSinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
20. februar 1986 (1986-02-20)16.20[19]
1515 "Težina dokaza" Gabrielle BeaumontSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
27. februar 1986 (1986-02-27)17.60[20]
1616 "Kuća mog oca" Curtis HarringtonSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: William Bast i Paul Huson
6. mart 1986 (1986-03-06)17.20[21]
1717 "Izgnanik" Robert ScheererSinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
13. mart 1986 (1986-03-13)15.70[22]
1818 "Svadba" Harry FalkSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: William Bast i Paul Huson
20. mart 1986 (1986-03-20)19.00[23]
1919 "Medeni mesec" Gwen ArnerSinopsis: Michael Scheff i Maryanne Kasicao
Scenario: William Bast i Paul Huson
27. mart 1986 (1986-03-27)14.90[24]
2020 "Dvostruka opasnost" Harry FalkSinopsis: Doris Silverton
Scenario: William Bast i Paul Huson
10. april 1986 (1986-04-10)14.90[25]
2121 "Porodična stvar" Jerome CourtlandSinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
17. april 1986 (1986-04-17)15.40[26]
2222 "Obračun" Harry FalkSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
1. maj 1986 (1986-05-01)14.10[27]
2323 "Valcer za godišnjicu" Kim FriedmanSinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
15. maj 1986 (1986-05-15)14.60[28]
2424 "Šahmat" Harry FalkWilliam Bast i Paul Huson22. maj 1986 (1986-05-22)15.90[29]


Sezona 2 (1986–87)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: The Colbys (sezona 2)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Gledalaca
(milioni)
251 "Prizivanje oluje" Harry FalkWilliam Bast i Paul Huson24. septembar 1986 (1986-09-24)16.60[30]
262 "Bez izlaza" Gabrielle BeaumontSinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
25. septembar 1986 (1986-09-25)10.20[31]
273 "Jasonov izbor" Robert ScheererSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: William Bast i Paul Huson
2. oktobar 1986 (1986-10-02)10.50[32]
284 "Provodadžija" Harry FalkSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
16. oktobar 1986 (1986-10-16)9.20[33]
295 "Nešto staro, nešto novo" Don MedfordSinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
23. oktobar 1986 (1986-10-23)10.70[34]
306 "Gala" Gwen ArnerSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
30. oktobar 1986 (1986-10-30)10.00[35]
317 "Krvne veze" Harry FalkSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
6. novembar 1986 (1986-11-06)10.00[36]
328 "Obmane" Curtis HarringtonSinopsis: Carol Saraceno
Scenario: William Bast i Paul Huson
13. novembar 1986 (1986-11-13)10.00[37]
339 "A dete je četvrto" Gwen ArnerSinopsis: Mart Crowley
Scenario: William Bast i Paul Huson
27. novembar 1986 (1986-11-27)9.90[38]
3410 "Želja za slobodom" Harry FalkSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
4. decembar 1986 (1986-12-04)12.10[39]
3511 "Utočište" Don MedfordSinopsis: Carol Saraceno
Scenario: William Bast i Paul Huson
11. decembar 1986 (1986-12-11)11.80[40]
3612 "Dopiranje" Linda DaySinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
18. decembar 1986 (1986-12-18)10.90[41]
3713 "Moćni igrači" Harry FalkSinopsis: E. Jeffrey Smith
Scenario: William Bast i Paul Huson
1. januar 1987 (1987-01-01)11.90[42]
3814 "Nasledstvo" Richard KinonSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
8. januar 1987 (1987-01-08)12.10[43]
3915 "Izrod" Curtis HarringtonSinopsis: Carol Saraceno
Scenario: William Bast i Paul Huson
15. januar 1987 (1987-01-15)12.00[44]
4016 "Potera" Bruce BilsonSinopsis: Doris Silverton
Scenario: William Bast i Paul Huson
22. januar 1987 (1987-01-22)13.40[45]
4117 "Sve se ruši" Kim FriedmanSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
29. januar 1987 (1987-01-29)12.70[46]
4218 "Krivac" Roy CampanellaSinopsis: Dennis Turner
Scenario: William Bast i Paul Huson
5. februar 1987 (1987-02-05)13.40[47]
4319 "Fallonino dete" Harry FalkSinopsis: Frank V. Furino
Scenario: William Bast i Paul Huson
12. februar 1987 (1987-02-12)13.00[48]
4420 "Odgovor na molitve" Robert ScheererSinopsis: Donald Paul Ross
Scenario: William Bast i Paul Huson
26. februar 1987 (1987-02-26)12.00[49]
4521 "Povratak otpisanog" Harry FalkSinopsis: Elliott Lewis
Scenario: William Bast i Paul Huson
5. mart 1987 (1987-03-05)11.00[50]
4622 "Đavolji zastupnik" Robert ScheererSinopsis: Mart Crowley
Scenario: William Bast i Paul Huson
12. mart 1987 (1987-03-12)10.80[51]
4723 "Izdaje" Harry FalkSinopsis: Carol Saraceno
Scenario: William Bast i Paul Huson
19. mart 1987 (1987-03-19)12.80[52]
4824 "Slepi put" Richard KinonSinopsis: Donald Paul Roos
Scenario: William Bast i Paul Huson
25. mart 1987 (1987-03-25)16.00[53]
4925 "Raskršća" Don MedfordWilliam Bast i Paul Huson26. mart 1987 (1987-03-26)13.60[54]


Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. "ABC Revises Fall List in Battle for Ratings". The New York Times. May 7, 1985. Pristupljeno May 31, 2017. 
  2. "TV Ratings: 1980s". http://www.classictvhits.com/tvratings/1984.htm. 
  3. Brooks, Tim; Marsh, Earle (2003). The Directory To Prime Time TV Shows (8th izd.). Ballantine Books. 
  4. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Titans_I_(1985)
  5. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Titans_II_(1985)
  6. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Celebration_(1985)
  7. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Conspiracy_of_Silence_(1985)
  8. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Moment_of_Truth_(1985)
  9. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Family_Album_(1985)
  10. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Shadow_of_the_Past_(1985)
  11. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/A_House_Divided_(1985)
  12. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Reunion_(1985)
  13. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Fallen_Idol_(1986)
  14. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Letter_(1986)
  15. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Turning_Point_(1986)
  16. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Thursday%27s_Child_(1986)
  17. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Pact_(1986)
  18. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Fallon%27s_Choice_(1986)
  19. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Trial_(1986)
  20. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Burden_of_Prof_(1986)
  21. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/My_Father%27s_House_(1986)
  22. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Outcast_(1986)
  23. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Wedding_(1986)
  24. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Honeymoon_(1986)
  25. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Double_Jeopardy_(1986)
  26. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/A_Family_Affair_(1986)
  27. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Reckoning_(1986)
  28. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Anniversary_Waltz_(1986)
  29. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Checkmate_(1986)
  30. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Gathering_Storm_(1986)
  31. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/No_Exit_(1986)
  32. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Jason's_Choice_(1986)
  33. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Matchmaker_(1986)
  34. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Something_Old,_Something_New_(1986)
  35. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Gala_(1986)
  36. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Bloodlines_(1986)
  37. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Deceptions_(1986)
  38. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/And_Baby_Makes_Four_(1986)
  39. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Bid_for_Freedom_(1986)
  40. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Sanctuary_(1986)
  41. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Reaching_Out_(1986)
  42. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Power_Plays_(1987)
  43. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Legacy_(1987)
  44. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/The_Home_Wrecker_(1987)
  45. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Manhunt_(1987)
  46. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/All_Fall_Down_(1987)
  47. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Guilty_Party_(1987)
  48. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Fallon's_Baby_(1987)
  49. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Answered_Prayers_(1987)
  50. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Return_Engagement_(1987)
  51. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Devil%27s_Advocate_(1987)
  52. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Betrayals_(1987)
  53. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Dead_End_(1987)
  54. https://carringtondynasty.fandom.com/wiki/Crossroads_(1987)