Popis NGC objekata (6001-7000)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovdje je dat spisak objekata dalekog svemira iz Novog općeg kataloga za NGC objekte 6001-7000. Podaci su bazirani na revizirani NGC i IC katalog koji je napravio Wolfgang Steinicke.[1]

6001-6100[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6001 spiralna galaksija Sjeverna kruna 15h 47m 45,9s +28° 38′ 30″ 13,6
NGC 6002 zvijezda Sjeverna kruna 15h 47m 44,3s +28° 36′ 38″
NGC 6003 spiralna galaksija Zmija 15h 49m 25,6s +19° 1′ 57″ 13,4
NGC 6004 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 50m 22,8s +18° 56′ 22″ 12,3
NGC 6005 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 15h 55m 47,4s -57° 26′ 37″ 10,7
NGC 6006 eliptična galaksija Zmija 15h 53m 2,5s +12° 0′ 21″ 14,2
NGC 6007 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 53m 23,2s +11° 57′ 35″ 13,2
NGC 6008 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 52m 55,9s +21° 6′ 4″ 12,9
NGC 6008A prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 52m 55,9s +21° 6′ 4″ 12,9
NGC 6008B spiralna galaksija Zmija 15h 53m 8,2s +21° 4′ 33″ 14,3
NGC 6009 spiralna galaksija Zmija 15h 53m 24,1s +12° 3′ 30″ 14,5
NGC 6010 spiralna galaksija Zmija 15h 54m 18,9s +0° 32′ 35″ 12,6
NGC 6011 spiralna galaksija Mali medvjed 15h 46m 32,4s +72° 10′ 9″ 13,5
NGC 6012 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 54m 13,6s +14° 36′ 8″ 12,0
NGC 6013 prečkasta spiralna galaksija Herkul 15h 52m 52,9s +40° 38′ 48″ 13,6
NGC 6014 spiralna galaksija Zmija 15h 55m 57,5s +5° 55′ 54″ 12,2
NGC 6015 spiralna galaksija Zmaj 15h 51m 25,4s +62° 18′ 31″ 11,1
NGC 6016 prečkasta spiralna galaksija Sjeverna kruna 15h 55m 54,9s +26° 58′ 2″ 14,3
NGC 6017 spiralna galaksija Zmija 15h 57m 15,4s +5° 59′ 56″ 13,2
NGC 6018 spiralna galaksija Zmija 15h 57m 29,8s +15° 52′ 22″ 13,4
NGC 6019 eliptična galaksija Zmaj 15h 52m 9,1s +64° 50′ 27″ 14,7
NGC 6020 eliptična galaksija Zmija 15h 57m 8,1s +22° 24′ 18″ 12,7
NGC 6021 eliptična galaksija Zmija 15h 57m 30,7s +15° 57′ 23″ 13,1
NGC 6022 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 57m 47,9s +16° 16′ 58″ 14,7
NGC 6023 eliptična galaksija Zmija 15h 57m 49,5s +16° 18′ 38″ 13,1
NGC 6024 spiralna galaksija Zmaj 15h 53m 7,8s +64° 55′ 6″ 14,2
NGC 6025 otvoreno zvjezdano jato Južni trokut 16h 3m 17,7s -60° 25′ 53″ 5,1
NGC 6026 planetarna maglina Vuk 16h 1m 21,0s -34° 32′ 37″ 12,9
NGC 6027 spiralna galaksija Zmija 15h 59m 12,5s +20° 45′ 50″ 13,5
NGC 6027A spiralna galaksija Zmija 15h 59m 11,2s +20° 45′ 20″ 13,9
NGC 6027B spiralna galaksija Zmija 15h 59m 10,9s +20° 45′ 45″ 14,0
NGC 6027C spiralna galaksija Zmija 15h 59m 11,8s +20° 44′ 52″ 15,3
NGC 6027D spiralna galaksija Zmija 15h 59m 13,0s +20° 45′ 37″ 15,6
NGC 6027E spiralna galaksija Zmija 15h 59m 12,5s +20° 45′ 50″ 13,5
NGC 6028 spiralna galaksija Herkul 16h 1m 29,1s +19° 21′ 34″ 13,5
NGC 6029 kompaktna galaksija Zmija 16h 1m 58,8s +12° 34′ 29″ 14,7
NGC 6030 spiralna galaksija Herkul 16h 1m 51,3s +17° 57′ 27″ 12,8
NGC 6031 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 7m 34,4s -54° 1′ 0″ 8,5
NGC 6032 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 3m 1,1s +20° 57′ 21″ 13,5
NGC 6033 galaksija Zmija 16h 4m 27,9s -2° 7′ 13″ 13,7
NGC 6034 eliptična galaksija Herkul 16h 3m 32,0s +17° 11′ 55″ 13,5
NGC 6035 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 3m 24,1s +20° 53′ 27″ 13,5
NGC 6036 spiralna galaksija Zmija 16h 4m 30,7s +3° 52′ 5″ 13,4
NGC 6037 spiralna galaksija Zmija 16h 4m 29,8s +3° 48′ 56″ 14,1
NGC 6038 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 2m 40,4s +37° 21′ 34″ 13,5
NGC 6039 eliptična galaksija Herkul 16h 4m 39,5s +17° 42′ 1″ 14,0
NGC 6040A prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 4m 26,7s +17° 45′ 0″ 14,2
NGC 6040B spiralna galaksija Herkul 16h 4m 26,5s +17° 44′ 31″ 14,0
NGC 6041A eliptična galaksija Herkul 16h 4m 35,8s +17° 43′ 17″ 13,3
NGC 6041B eliptična galaksija Herkul 16h 4m 35,0s +17° 43′ 2″ 15,6
NGC 6042 eliptična galaksija Herkul 16h 4m 39,5s +17° 42′ 1″ 14,0
NGC 6043A prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 1,5s +17° 46′ 33″ 14,3
NGC 6043B kompaktna galaksija Herkul 16h 5m 0,7s +17° 46′ 24″ 15,2
NGC 6044 spiralna galaksija Herkul 16h 4m 59,6s +17° 52′ 13″ 14,3
NGC 6045A prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 8,0s +17° 45′ 29″ 13,9
NGC 6045B spiralna galaksija Herkul 16h 5m 10,3s +17° 45′ 30″ 15,5
NGC 6046 spiralna galaksija Herkul 16h 1m 29,1s +19° 21′ 34″ 13,5
NGC 6047 eliptična galaksija Herkul 16h 5m 9,0s +17° 43′ 47″ 13,5
NGC 6048 eliptična galaksija Mali medvjed 15h 57m 30,2s +70° 41′ 20″ 12,3
NGC 6049 zvijezda Zmija 16h 5m 37,8s +8° 5′ 48″
NGC 6050A prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 23,5s +17° 45′ 26″ 14,7
NGC 6050B prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 22,3s +17° 45′ 16″ 15,4
NGC 6051 eliptična galaksija Zmija 16h 4m 56,6s +23° 55′ 56″ 13,1
NGC 6052-1 spiralna galaksija Herkul 16h 5m 12,6s +20° 32′ 31″ 14,1
NGC 6052-2 spiralna galaksija Herkul 16h 5m 13,2s +20° 32′ 32″ 13,0
NGC 6053 eliptična galaksija Herkul 16h 5m 39,5s +18° 9′ 53″ 14,7
NGC 6054 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 38,1s +17° 46′ 3″ 14,2
NGC 6055 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 32,7s +18° 9′ 34″ 13,7
NGC 6056 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 31,1s +17° 57′ 46″ 13,9
NGC 6057 eliptična galaksija Herkul 16h 5m 39,5s +18° 9′ 53″ 14,7
NGC 6058 planetarna maglina Herkul 16h 4m 26,6s +40° 41′ 1″ 12,9
NGC 6059 nepostoji Zmijonosac 16h 7m 13,2s -6° 24′ 47″
NGC 6060 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 5m 52,2s +21° 29′ 4″ 13,1
NGC 6061 eliptična galaksija Herkul 16h 6m 16,1s +18° 15′ 0″ 13,6
NGC 6062 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 6m 22,9s +19° 46′ 37″ 13,6
NGC 6062B spiralna galaksija Herkul 16h 6m 19,0s +19° 45′ 46″ 15,3
NGC 6063 spiralna galaksija Zmija 16h 7m 13,1s +7° 58′ 46″ 13,1
NGC 6064-1 spiralna galaksija Herkul 16h 5m 12,6s +20° 32′ 31″ 14,1
NGC 6064-2 spiralna galaksija Herkul 16h 5m 13,2s +20° 32′ 32″ 13,0
NGC 6065 spiralna galaksija Zmija 16h 7m 22,9s +13° 53′ 18″ 14,0
NGC 6066 spiralna galaksija Zmija 16h 7m 35,2s +13° 56′ 39″ 14,0
NGC 6067 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 13m 10,9s -54° 13′ 8″ 5,6
NGC 6068 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 15h 55m 25,5s +78° 59′ 48″ 12,8
NGC 6068A spiralna galaksija Mali medvjed 15h 54m 47,4s +78° 59′ 8″ 14,0
NGC 6069 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 7m 41,6s +38° 55′ 53″ 14,3
NGC 6070 spiralna galaksija Zmija 16h 9m 58,6s +0° 42′ 36″ 11,8
NGC 6070A spiralna i kompaktna galaksija Zmija 16h 10m 9,1s +0° 45′ 54″ 14,6
NGC 6070B kompaktna galaksija Zmija 16h 10m 12,0s +0° 47′ 1″ 14,8
NGC 6071 eliptična galaksija Mali medvjed 16h 2m 6,9s +70° 25′ 2″ 13,9
NGC 6072 planetarna maglina Škorpion 16h 12m 58,2s -36° 13′ 46″ 11,7
NGC 6073 spiralna galaksija Herkul 16h 10m 10,9s +16° 42′ 0″ 13,5
NGC 6074-1 spiralna galaksija Herkul 16h 11m 17,3s +14° 15′ 31″ 14,4
NGC 6074-2 eliptična galaksija Herkul 16h 11m 16,8s +14° 15′ 18″ 16,1
NGC 6075 eliptična galaksija Herkul 16h 11m 22,6s +23° 57′ 54″ 13,9
NGC 6076-1 eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 11m 12,9s +26° 52′ 19″ 14,0
NGC 6076-2 eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 11m 13,7s +26° 52′ 25″ 14,4
NGC 6077 eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 11m 14,0s +26° 55′ 26″ 13,3
NGC 6078 eliptična galaksija Herkul 16h 12m 5,4s +14° 12′ 34″ 15,2
NGC 6079 eliptična galaksija Zmaj 16h 4m 28,7s +69° 39′ 58″ 12,7
NGC 6080 spiralna galaksija Zmija 16h 12m 58,5s +2° 10′ 40″ 13,6
NGC 6081 spiralna galaksija Herkul 16h 12m 56,8s +9° 52′ 4″ 13,5
NGC 6082 nepostoji Škorpion 16h 15m 36,0s -34° 14′ 36″
NGC 6083 spiralna galaksija Herkul 16h 13m 12,6s +14° 11′ 10″ 14,6
NGC 6084 spiralna galaksija Herkul 16h 14m 16,6s +17° 45′ 29″ 13,9
NGC 6085 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 12m 35,1s +29° 21′ 56″ 13,0
NGC 6086 eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 12m 35,6s +29° 29′ 6″ 12,8
NGC 6087 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 18m 51,8s -57° 53′ 59″ 5,4
NGC 6088A galaksija Zmaj 16h 10m 42,4s +57° 27′ 58″ 15,2
NGC 6088B eliptična galaksija Zmaj 16h 10m 44,1s +57° 27′ 43″ 15,0
NGC 6089-1 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 12m 40,3s +33° 2′ 7″ 13,8
NGC 6089-2 kompaktna galaksija Sjeverna kruna 16h 12m 41,6s +33° 2′ 18″ 14,5
NGC 6090 spiralna galaksija Zmaj 16h 11m 40,7s +52° 27′ 28″ 13,7
NGC 6091 spiralna galaksija Mali medvjed 16h 7m 52,9s +69° 54′ 19″ 14,1
NGC 6092 dvostruka zvijezda Sjeverna kruna 16h 14m 4,5s +28° 7′ 34″
NGC 6093 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 16h 17m 2,5s -22° 58′ 28″ 7,3
NGC 6094 spiralna galaksija Mali medvjed 16h 6m 33,8s +72° 29′ 42″ 13,2
NGC 6095 eliptična galaksija Zmaj 16h 11m 11,0s +61° 16′ 5″ 12,6
NGC 6096 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 14m 46,6s +26° 33′ 34″ 14,3
NGC 6097 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 14m 26,2s +35° 6′ 33″ 13,9
NGC 6098 eliptična galaksija Herkul 16h 15m 34,0s +19° 27′ 42″ 13,4
NGC 6099 eliptična galaksija Herkul 16h 15m 35,5s +19° 27′ 14″ 14,2
NGC 6100 spiralna galaksija Zmija 16h 16m 52,3s +0° 50′ 28″ 13,0

6101-6200[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6101 kuglasto zvjezdano jato Rajska ptica 16h 25m 48,6s -72° 12′ 4″ 9,2
NGC 6102 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 15m 36,9s +28° 9′ 32″ 13,9
NGC 6103 galaksija Sjeverna kruna 16h 15m 44,5s +31° 57′ 50″ 13,9
NGC 6104 prečkasta spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 16m 30,6s +35° 42′ 27″ 13,3
NGC 6105 prečkasta spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 17m 9,2s +34° 52′ 46″ 14,4
NGC 6106 spiralna galaksija Herkul 16h 18m 47,0s +7° 24′ 40″ 12,2
NGC 6107 eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 17m 20,1s +34° 54′ 8″ 13,8
NGC 6108 prečkasta spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 17m 25,5s +35° 8′ 9″ 14,4
NGC 6109 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 17m 40,5s +35° 0′ 15″ 12,7
NGC 6110 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 17m 43,9s +35° 5′ 15″ 14,8
NGC 6111 eliptična galaksija Zmaj 16h 14m 22,7s +63° 15′ 41″ 14,0
NGC 6112 eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 18m 0,5s +35° 6′ 39″ 14,0
NGC 6113 spiralna galaksija Herkul 16h 19m 10,6s +14° 8′ 1″ 14,1
NGC 6114 galaksija Sjeverna kruna 16h 18m 23,5s +35° 10′ 28″ 14,3
NGC 6115 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 24m 26,8s -51° 57′ 12″ 9,8
NGC 6116 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 18m 54,5s +35° 9′ 14″ 14,3
NGC 6117 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 19m 18,2s +37° 5′ 43″ 13,6
NGC 6117A spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 19m 18,2s +37° 5′ 43″ 13,6
NGC 6117B galaksija Sjeverna kruna 16h 19m 21,6s +37° 4′ 8″ 15,1
NGC 6118 spiralna galaksija Zmija 16h 21m 48,7s -2° 17′ 1″ 11,7
NGC 6119 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 19m 42,0s +37° 48′ 24″ 15,3
NGC 6120 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 19m 48,1s +37° 46′ 27″ 13,9
NGC 6121 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 16h 23m 35,5s -26° 31′ 29″ 5,4
NGC 6122 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 20m 9,4s +37° 47′ 55″ 14,6
NGC 6123 spiralna galaksija Zmaj 16h 17m 19,6s +61° 56′ 21″ 13,7
NGC 6124 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 25m 17,2s -40° 40′ 1″ 5,8
NGC 6125 eliptična galaksija Zmaj 16h 19m 11,2s +57° 59′ 5″ 12,0
NGC 6126 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 21m 27,8s +36° 22′ 38″ 13,6
NGC 6127 eliptična galaksija Zmaj 16h 19m 11,2s +57° 59′ 5″ 12,0
NGC 6128 eliptična galaksija Zmaj 16h 19m 11,2s +57° 59′ 5″ 12,0
NGC 6129 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 21m 43,2s +37° 59′ 47″ 14,0
NGC 6130 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 19m 33,5s +57° 36′ 54″ 13,5
NGC 6131 prečkasta spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 21m 52,3s +38° 56′ 12″ 13,3
NGC 6131A prečkasta spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 21m 52,3s +38° 56′ 12″ 13,3
NGC 6131B spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 22m 0,4s +38° 54′ 57″ 14,5
NGC 6132 spiralna galaksija Herkul 16h 23m 38,7s +11° 47′ 12″ 13,6
NGC 6133 trostruka zvijezda Zmaj 16h 20m 17,0s +56° 39′ 12″
NGC 6134 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 27m 43,6s -49° 9′ 51″ 7,2
NGC 6135 spiralna galaksija Zmaj 16h 14m 24,9s +64° 59′ 0″ 14,2
NGC 6136 spiralna galaksija Zmaj 16h 20m 59,4s +55° 58′ 13″ 14,8
NGC 6137 eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 23m 3,1s +37° 55′ 21″ 12,4
NGC 6137A eliptična galaksija Sjeverna kruna 16h 23m 3,1s +37° 55′ 21″ 12,4
NGC 6137B spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 22m 59,6s +37° 56′ 57″ 14,7
NGC 6138 eliptična galaksija Herkul 17h 22m 39,9s +41° 6′ 8″ 13,3
NGC 6139 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 16h 27m 40,4s -38° 50′ 54″ 9,1
NGC 6140 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 20m 57,0s +65° 23′ 24″ 11,3
NGC 6141 spiralna galaksija Herkul 16h 23m 6,3s +40° 51′ 30″ 14,9
NGC 6142 spiralna galaksija Sjeverna kruna 16h 23m 21,0s +37° 15′ 30″ 13,8
NGC 6143 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 21m 42,3s +55° 5′ 11″ 13,1
NGC 6144 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 16h 27m 14,1s -26° 1′ 27″ 9,0
NGC 6145 spiralna galaksija Herkul 16h 25m 2,4s +40° 56′ 47″ 14,2
NGC 6146 eliptična galaksija Herkul 16h 25m 10,2s +40° 53′ 33″ 12,5
NGC 6147 spiralna galaksija Herkul 16h 25m 5,8s +40° 55′ 44″ 15,1
NGC 6148 spiralna galaksija Herkul 16h 27m 4,0s +24° 5′ 34″ 16,1
NGC 6149 spiralna galaksija Herkul 16h 27m 24,3s +19° 35′ 51″ 13,5
NGC 6150 eliptična galaksija Herkul 16h 25m 49,9s +40° 29′ 20″ 14,0
NGC 6150A eliptična galaksija Herkul 16h 25m 49,9s +40° 29′ 20″ 14,0
NGC 6150B spiralna galaksija Herkul 16h 25m 44,4s +40° 28′ 32″ 14,3
NGC 6151 grupa zvijezda Rajska ptica 16h 38m 24,1s -73° 15′ 7″
NGC 6152 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 32m 45,0s -52° 38′ 36″ 8,1
NGC 6153 planetarna maglina Škorpion 16h 31m 30,6s -40° 15′ 11″ 10,9
NGC 6154 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 25m 30,6s +49° 50′ 25″ 12,7
NGC 6155 spiralna galaksija Herkul 16h 26m 8,3s +48° 22′ 3″ 12,3
NGC 6156 prečkasta spiralna galaksija Južni trokut 16h 34m 52,6s -60° 37′ 9″ 11,5
NGC 6157 eliptična galaksija Zmaj 16h 25m 48,3s +55° 21′ 40″ 14,5
NGC 6158 eliptična galaksija Herkul 16h 27m 40,9s +39° 23′ 0″ 13,7
NGC 6159 eliptična galaksija Herkul 16h 27m 25,1s +42° 40′ 49″ 14,2
NGC 6160 eliptična galaksija Herkul 16h 27m 41,1s +40° 55′ 39″ 13,2
NGC 6161 spiralna galaksija Herkul 16h 28m 20,6s +32° 48′ 37″ 14,9
NGC 6162 spiralna galaksija Herkul 16h 28m 22,3s +32° 50′ 59″ 13,6
NGC 6163 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 28m 27,8s +32° 50′ 49″ 14,4
NGC 6164 emisijska maglina Ravnalo 16h 33m 41,0s -48° 4′ 46″
NGC 6165 emisijska maglina Ravnalo 16h 34m 2,0s -48° 9′ 4″
NGC 6166 eliptična galaksija Herkul 16h 28m 38,5s +39° 33′ 5″ 11,8
NGC 6166A spiralna galaksija Herkul 16h 28m 31,0s +39° 31′ 16″ 15,0
NGC 6166B spiralna galaksija Herkul 16h 28m 53,1s +39° 33′ 39″ 14,9
NGC 6166C eliptična galaksija Herkul 16h 28m 23,2s +39° 34′ 14″ 14,5
NGC 6166D spiralna galaksija Herkul 16h 28m 39,1s +39° 31′ 8″ 14,8
NGC 6167 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 34m 34,9s -49° 46′ 19″ 6,7
NGC 6168 spiralna galaksija Herkul 16h 31m 21,3s +20° 11′ 6″ 14,2
NGC 6169 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 16h 34m 5,0s -44° 2′ 43″ 6,6
NGC 6170 eliptična galaksija Zmaj 16h 27m 36,4s +59° 33′ 47″ 13,8
NGC 6171 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 16h 32m 31,9s -13° 3′ 11″ 7,8
NGC 6172 eliptična galaksija Zmija 16h 22m 10,2s -1° 30′ 51″ 12,8
NGC 6173 eliptična galaksija Herkul 16h 29m 45,0s +40° 48′ 40″ 12,1
NGC 6174 eliptična galaksija Herkul 16h 29m 23,8s +40° 52′ 30″ 14,0
NGC 6175-1 spiralna galaksija Herkul 16h 29m 57,4s +40° 37′ 49″ 13,7
NGC 6175-2 eliptična galaksija Herkul 16h 29m 58,0s +40° 37′ 41″ 14,0
NGC 6176 eliptična galaksija Zmaj 16h 27m 36,4s +59° 33′ 47″ 13,8
NGC 6177 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 30m 38,8s +35° 3′ 20″ 13,6
NGC 6178 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 35m 50,8s -45° 38′ 48″ 7,2
NGC 6179 kompaktna galaksija Herkul 16h 30m 46,9s +35° 6′ 10″ 15,3
NGC 6180 eliptična galaksija Herkul 16h 30m 33,9s +40° 32′ 23″ 14,1
NGC 6181 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 32m 20,7s +19° 49′ 32″ 11,9
NGC 6182 spiralna galaksija Zmaj 16h 29m 33,9s +55° 31′ 4″ 13,5
NGC 6183 spiralna galaksija Južni trokut 16h 41m 41,8s -69° 22′ 21″ 12,2
NGC 6184 spiralna galaksija Herkul 16h 31m 34,4s +40° 33′ 56″ 14,0
NGC 6185 spiralna galaksija Herkul 16h 33m 17,8s +35° 20′ 32″ 13,4
NGC 6186 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 34m 25,4s +21° 32′ 29″ 12,9
NGC 6187 spiralna galaksija Zmaj 16h 31m 36,6s +57° 42′ 26″ 14,4
NGC 6188 emisijska i odrazna maglina Oltar 16h 40m 5,0s -48° 39′ 42″
NGC 6189 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 31m 40,7s +59° 37′ 36″ 12,7
NGC 6190 spiralna galaksija Zmaj 16h 32m 6,4s +58° 26′ 21″ 12,6
NGC 6191 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 31m 40,7s +59° 37′ 36″ 12,7
NGC 6192 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 40m 20,8s -43° 21′ 55″ 8,5
NGC 6193 otvoreno zvjezdano jato Oltar 16h 41m 20,3s -48° 45′ 48″ 5,2
NGC 6194 eliptična galaksija Herkul 16h 36m 37,0s +36° 12′ 2″ 13,8
NGC 6195 spiralna galaksija Herkul 16h 36m 32,6s +39° 1′ 42″ 13,0
NGC 6196 eliptična galaksija Herkul 16h 37m 53,8s +36° 4′ 23″ 12,9
NGC 6197 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 37m 59,8s +35° 59′ 45″ 14,6
NGC 6198 eliptična galaksija Zmaj 16h 35m 30,6s +57° 29′ 14″ 13,6
NGC 6199 zvijezda Herkul 16h 39m 28,9s +36° 3′ 34″
NGC 6200 otvoreno zvjezdano jato Oltar 16h 44m 8,6s -47° 28′ 11″ 7,4

6201-6300[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6201 eliptična galaksija Herkul 16h 40m 14,4s +23° 45′ 55″ 14,6
NGC 6202 spiralna galaksija Zmaj 16h 43m 23,2s +61° 59′ 1″ 13,1
NGC 6203 spiralna galaksija Herkul 16h 40m 27,3s +23° 46′ 31″ 14,4
NGC 6204 otvoreno zvjezdano jato Oltar 16h 46m 7,9s -47° 0′ 44″ 8,2
NGC 6205 kuglasto zvjezdano jato Herkul 16h 41m 41,5s +36° 27′ 39″ 5,8
NGC 6206 spiralna galaksija Zmaj 16h 40m 7,9s +58° 37′ 2″ 13,6
NGC 6207 spiralna galaksija Herkul 16h 43m 3,7s +36° 49′ 55″ 11,6
NGC 6208 otvoreno zvjezdano jato Oltar 16h 49m 25,8s -53° 42′ 18″ 7,2
NGC 6209 galaksija Rajska ptica 16h 54m 57,7s -72° 35′ 12″ 11,8
NGC 6210 planetarna maglina Herkul 16h 44m 29,5s +23° 48′ 2″ 8,8
NGC 6211 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 41m 27,6s +57° 47′ 2″ 12,6
NGC 6212 kompaktna galaksija Herkul 16h 43m 23,2s +39° 48′ 26″ 14,2
NGC 6213 spiralna galaksija Zmaj 16h 41m 37,3s +57° 48′ 54″ 14,7
NGC 6214 galaksija Zmaj 16h 39m 31,8s +66° 2′ 23″ 13,5
NGC 6215 spiralna galaksija Oltar 16h 51m 7,0s -58° 59′ 35″ 11,5
NGC 6215A spiralna galaksija Oltar 16h 52m 48,7s -58° 56′ 49″ 13,4
NGC 6216 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 49m 23,5s -44° 43′ 53″ 10,1
NGC 6217 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 16h 32m 38,7s +78° 11′ 57″ 11,2
NGC 6218 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 16h 47m 14,5s -1° 56′ 50″ 6,1
NGC 6219 spiralna galaksija Herkul 16h 46m 22,6s +9° 2′ 18″ 14,2
NGC 6220 spiralna galaksija Zmijonosac 16h 47m 13,2s -0° 16′ 30″ 13,7
NGC 6221 prečkasta spiralna galaksija Oltar 16h 52m 46,1s -59° 13′ 6″ 9,9
NGC 6222 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 49m 23,5s -44° 43′ 53″ 10,1
NGC 6223 eliptična galaksija Zmaj 16h 43m 4,2s +61° 34′ 43″ 11,7
NGC 6224 eliptična galaksija Herkul 16h 48m 18,5s +6° 18′ 44″ 13,5
NGC 6225 eliptična galaksija Herkul 16h 48m 21,6s +6° 13′ 23″ 13,8
NGC 6226 spiralna galaksija Zmaj 16h 43m 23,2s +61° 59′ 1″ 13,1
NGC 6227 zvjezdano jato Škorpion 16h 51m 30,0s -40° 54′ 0″
NGC 6228 spiralna galaksija Herkul 16h 48m 2,8s +26° 12′ 46″ 14,0
NGC 6229 kuglasto zvjezdano jato Herkul 16h 46m 58,9s +47° 31′ 42″ 9,4
NGC 6230 eliptična galaksija Herkul 16h 50m 46,8s +4° 36′ 16″ 14,4
NGC 6231 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 54m 9,8s -41° 49′ 30″ 2,6
NGC 6232 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 43m 19,9s +70° 37′ 57″ 12,5
NGC 6233 spiralna galaksija Herkul 16h 50m 15,6s +23° 34′ 49″ 13,3
NGC 6234 eliptična galaksija Zmijonosac 16h 51m 57,2s +4° 23′ 3″ 14,4
NGC 6235 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 16h 53m 25,4s -22° 10′ 36″ 8,9
NGC 6236 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 44m 34,3s +70° 46′ 48″ 11,9
NGC 6237 nepostoji Zmaj 16h 44m 7,4s +70° 38′ 5″
NGC 6238 spiralna galaksija Zmaj 16h 47m 15,9s +62° 8′ 51″ 13,7
NGC 6239 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 50m 5,2s +42° 44′ 23″ 12,5
NGC 6240 eliptična galaksija Zmijonosac 16h 52m 58,8s +2° 24′ 11″ 12,9
NGC 6241 spiralna galaksija Herkul 16h 50m 11,0s +45° 25′ 16″ 15,2
NGC 6242 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 55m 30,6s -39° 28′ 1″ 6,4
NGC 6243 spiralna galaksija Herkul 16h 52m 26,3s +23° 19′ 58″ 14,1
NGC 6244 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 48m 3,9s +62° 12′ 2″ 13,5
NGC 6245 nepostoji Zmaj 16h 45m 22,4s +70° 48′ 16″
NGC 6246 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 49m 53,0s +55° 32′ 34″ 13,6
NGC 6246A prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 50m 14,0s +55° 23′ 5″ 13,6
NGC 6247 pekulijarna galaksija Zmaj 16h 48m 19,4s +62° 58′ 38″ 12,9
NGC 6248 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 16h 46m 22,3s +70° 21′ 22″ 13,1
NGC 6249 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 16h 57m 41,7s -44° 48′ 17″ 8,2
NGC 6250 otvoreno zvjezdano jato Oltar 16h 57m 56,0s -45° 56′ 12″ 5,9
NGC 6251 eliptična galaksija Mali medvjed 16h 32m 31,8s +82° 32′ 18″ 12,6
NGC 6252 spiralna galaksija Mali medvjed 16h 32m 40,3s +82° 34′ 38″ 14,2
NGC 6253 otvoreno zvjezdano jato Oltar 16h 59m 6,1s -52° 42′ 57″ 10,2
NGC 6254 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 16h 57m 8,9s -4° 5′ 56″ 6,6
NGC 6255 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 54m 47,4s +36° 30′ 6″ 12,8
NGC 6256 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 16h 59m 32,6s -37° 7′ 15″ 11,3
NGC 6257 spiralna galaksija Herkul 16h 56m 3,4s +39° 38′ 46″ 15,1
NGC 6258 eliptična galaksija Zmaj 16h 52m 29,7s +60° 30′ 52″ 13,4
NGC 6259 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 0m 45,3s -44° 39′ 18″ 8,0
NGC 6260 spiralna galaksija Zmaj 16h 51m 50,3s +63° 42′ 53″ 13,9
NGC 6261 spiralna galaksija Herkul 16h 56m 30,4s +27° 58′ 41″ 14,0
NGC 6262 spiralna galaksija Zmaj 16h 58m 42,9s +57° 5′ 57″ 13,7
NGC 6263 eliptična galaksija Herkul 16h 56m 43,1s +27° 49′ 21″ 13,7
NGC 6264 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 57m 16,1s +27° 50′ 58″ 14,5
NGC 6265 spiralna galaksija Herkul 16h 57m 29,0s +27° 50′ 41″ 14,2
NGC 6266 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 1m 12,6s -30° 6′ 42″ 6,4
NGC 6267 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 58m 8,7s +22° 59′ 7″ 13,1
NGC 6268 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 2m 4,1s -39° 43′ 16″ 9,5
NGC 6269 eliptična galaksija Herkul 16h 57m 58,0s +27° 51′ 18″ 12,2
NGC 6270 spiralna galaksija Herkul 16h 58m 44,1s +27° 51′ 32″ 13,3
NGC 6271 spiralna galaksija Herkul 16h 58m 50,7s +27° 57′ 53″ 14,1
NGC 6272 spiralna galaksija Herkul 16h 58m 58,2s +27° 55′ 51″ 14,5
NGC 6273 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 2m 37,7s -26° 16′ 3″ 6,8
NGC 6274-1 spiralna galaksija Herkul 16h 59m 20,4s +29° 56′ 47″ 13,8
NGC 6274-2 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 59m 21,6s +29° 56′ 27″ 14,7
NGC 6275 kompaktna galaksija Zmaj 16h 55m 33,6s +63° 14′ 34″ 14,3
NGC 6276 spiralna galaksija Herkul 17h 0m 45,0s +23° 2′ 40″ 14,6
NGC 6277 dvostruka zvijezda Herkul 17h 0m 48,8s +23° 2′ 24″
NGC 6278 spiralna galaksija Herkul 17h 0m 50,2s +23° 0′ 40″ 12,4
NGC 6279 prečkasta spiralna galaksija Herkul 16h 59m 1,3s +47° 14′ 16″ 13,6
NGC 6280-1 spiralna galaksija Zmijonosac 17h 1m 57,5s +6° 39′ 59″ 14,6
NGC 6280-2 kompaktna galaksija Zmijonosac 17h 1m 58,1s +6° 40′ 3″ 15,0
NGC 6281 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 4m 47,2s -37° 53′ 16″ 5,4
NGC 6282 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 0m 47,0s +29° 49′ 13″ 14,4
NGC 6283 spiralna galaksija Herkul 16h 59m 26,5s +49° 55′ 19″ 12,9
NGC 6284 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 4m 28,8s -24° 45′ 51″ 8,9
NGC 6285 spiralna galaksija Zmaj 16h 58m 23,9s +58° 57′ 21″ 13,5
NGC 6286 spiralna galaksija Zmaj 16h 58m 31,6s +58° 56′ 15″ 13,3
NGC 6287 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 5m 9,4s -22° 42′ 27″ 9,3
NGC 6288 eliptična galaksija Zmaj 16h 57m 24,3s +68° 27′ 27″ 14,5
NGC 6289 eliptična galaksija Zmaj 16h 57m 44,9s +68° 30′ 51″ 13,8
NGC 6290 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 0m 56,4s +58° 58′ 15″ 13,5
NGC 6291 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 0m 56,0s +58° 56′ 16″ 14,0
NGC 6292 galaksija Zmaj 17h 3m 3,5s +61° 2′ 38″ 13,5
NGC 6293 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 10m 10,4s -26° 34′ 52″ 8,3
NGC 6294 dvostruka zvijezda Zmijonosac 17h 10m 16,1s -26° 34′ 25″
NGC 6295 spiralna galaksija Zmaj 17h 3m 15,3s +60° 20′ 16″ 14,8
NGC 6296 prečkasta spiralna galaksija Zmijonosac 17h 8m 44,6s +3° 53′ 40″ 13,4
NGC 6297 spiralna galaksija Zmaj 17h 3m 36,4s +62° 1′ 34″ 13,6
NGC 6298 spiralna galaksija Zmaj 17h 3m 36,4s +62° 1′ 34″ 13,6
NGC 6299 eliptična galaksija Zmaj 17h 5m 4,3s +62° 27′ 30″ 14,1
NGC 6300 prečkasta spiralna galaksija Oltar 17h 16m 59,7s -62° 49′ 13″ 10,2

6301-6400[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6301 spiralna galaksija Herkul 17h 8m 32,7s +42° 20′ 21″ 13,4
NGC 6302 planetarna maglina Škorpion 17h 13m 44,1s -37° 6′ 12″ 9,6
NGC 6303 eliptična galaksija Zmaj 17h 5m 2,8s +68° 49′ 40″ 13,7
NGC 6304 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 14m 32,5s -29° 27′ 42″ 8,3
NGC 6305 eliptična galaksija Oltar 17h 18m 0,9s -59° 10′ 16″ 12,1
NGC 6306 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 7m 36,9s +60° 43′ 45″ 13,7
NGC 6307 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 7m 40,4s +60° 45′ 2″ 12,9
NGC 6308 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 11m 59,7s +23° 22′ 46″ 13,4
NGC 6309 planetarna maglina Zmijonosac 17h 14m 4,3s -12° 54′ 37″ 11,5
NGC 6310 spiralna galaksija Zmaj 17h 7m 57,3s +60° 59′ 25″ 13,1
NGC 6311 eliptična galaksija Herkul 17h 10m 43,5s +41° 39′ 4″ 13,5
NGC 6312 kompaktna galaksija Herkul 17h 10m 48,1s +42° 17′ 17″ 14,2
NGC 6313 spiralna galaksija Herkul 17h 10m 20,7s +48° 19′ 54″ 13,9
NGC 6314 spiralna galaksija Herkul 17h 12m 38,7s +23° 16′ 14″ 13,0
NGC 6315 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 12m 46,0s +23° 13′ 25″ 13,2
NGC 6316 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 16m 37,4s -28° 8′ 22″ 8,1
NGC 6317 spiralna galaksija Zmaj 17h 8m 59,3s +62° 53′ 53″ 15,1
NGC 6318 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 16m 13,4s -39° 25′ 26″ 11,8
NGC 6319 eliptična galaksija Zmaj 17h 9m 44,1s +62° 58′ 23″ 13,4
NGC 6320 galaksija Herkul 17h 12m 55,6s +40° 16′ 2″ 13,9
NGC 6321 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 14m 24,1s +20° 18′ 49″ 13,4
NGC 6322 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 18m 25,7s -42° 56′ 2″ 6,0
NGC 6323 spiralna galaksija Herkul 17h 13m 17,9s +43° 46′ 56″ 13,9
NGC 6324 galaksija Mali medvjed 17h 5m 25,3s +75° 24′ 28″ 12,9
NGC 6325 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 17m 59,2s -23° 45′ 55″ 10,2
NGC 6326 planetarna maglina Oltar 17h 20m 46,4s -51° 45′ 14″
NGC 6327 kompaktna galaksija Herkul 17h 14m 2,2s +43° 38′ 56″ 14,9
NGC 6328 prečkasta spiralna galaksija Oltar 17h 23m 40,9s -65° 0′ 35″ 12,1
NGC 6329 eliptična galaksija Herkul 17h 14m 15,1s +43° 41′ 6″ 12,8
NGC 6330 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 15m 44,4s +29° 24′ 15″ 14,0
NGC 6331 eliptična galaksija Mali medvjed 17h 3m 34,3s +78° 37′ 47″ 14,4
NGC 6332 spiralna galaksija Herkul 17h 15m 2,7s +43° 39′ 37″ 13,6
NGC 6333 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 19m 11,8s -18° 30′ 57″ 7,8
NGC 6334 emisijska maglina Škorpion 17h 20m 48,0s -36° 6′ 12″
NGC 6335 grupa zvijezda Škorpion 17h 19m 31,8s -30° 9′ 49″
NGC 6336 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 16m 16,5s +43° 49′ 15″ 13,6
NGC 6337 planetarna maglina Škorpion 17h 22m 15,7s -38° 28′ 59″ 12,3
NGC 6338 spiralna galaksija Zmaj 17h 15m 22,6s +57° 24′ 41″ 12,3
NGC 6339 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 17m 6,6s +40° 50′ 42″ 12,7
NGC 6340 spiralna galaksija Zmaj 17h 10m 23,9s +72° 18′ 17″ 11,0
NGC 6341 kuglasto zvjezdano jato Herkul 17h 17m 7,3s +43° 8′ 13″ 6,5
NGC 6342 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 21m 10,2s -19° 35′ 12″ 9,5
NGC 6343 kompaktna galaksija Herkul 17h 17m 16,2s +41° 3′ 10″ 13,8
NGC 6344 dvostruka zvijezda Herkul 17h 17m 18,1s +42° 26′ 4″
NGC 6345 spiralna galaksija Zmaj 17h 15m 23,9s +57° 21′ 2″ 14,4
NGC 6346 eliptična galaksija Zmaj 17h 15m 24,3s +57° 19′ 23″ 14,6
NGC 6347 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 19m 54,6s +16° 39′ 38″ 13,7
NGC 6348 spiralna galaksija Herkul 17h 18m 21,1s +41° 38′ 53″ 14,4
NGC 6349 spiralna galaksija Herkul 17h 19m 6,4s +36° 3′ 41″ 14,3
NGC 6350 spiralna galaksija Herkul 17h 18m 42,2s +41° 41′ 40″ 13,2
NGC 6351 galaksija Herkul 17h 19m 10,9s +36° 3′ 36″ 15,2
NGC 6352 kuglasto zvjezdano jato Oltar 17h 25m 29,2s -48° 25′ 20″ 7,8
NGC 6353 trostruka zvijezda Herkul 17h 21m 12,4s +15° 41′ 18″
NGC 6354 četverostruka zvijezda Škorpion 17h 24m 34,0s -38° 32′ 30″
NGC 6355 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 23m 58,6s -26° 21′ 11″ 8,6
NGC 6356 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 23m 35,0s -17° 48′ 45″ 8,2
NGC 6357 emisijska maglina i otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 24m 43,5s -34° 12′ 5″
NGC 6358 spiralna galaksija Zmaj 17h 18m 52,8s +52° 36′ 57″ 14,0
NGC 6359 eliptična galaksija Zmaj 17h 17m 53,0s +61° 46′ 51″ 12,6
NGC 6360 grupa zvijezda Zmijonosac 17h 24m 26,5s -29° 51′ 46″
NGC 6361 spiralna galaksija Zmaj 17h 18m 40,9s +60° 36′ 29″ 13,1
NGC 6362 kuglasto zvjezdano jato Oltar 17h 31m 54,8s -67° 2′ 51″ 8,1
NGC 6363 eliptična galaksija Herkul 17h 22m 39,9s +41° 6′ 8″ 13,3
NGC 6364 spiralna galaksija Herkul 17h 24m 27,3s +29° 23′ 28″ 12,9
NGC 6365A prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 22m 44,0s +62° 9′ 57″ 13,9
NGC 6365 spiralna galaksija Zmaj 17h 22m 43,5s +62° 10′ 24″ 14,2
NGC 6366 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 27m 44,3s -5° 4′ 34″ 9,5
NGC 6367 spiralna galaksija Herkul 17h 25m 8,9s +37° 45′ 37″ 14,2
NGC 6368 spiralna galaksija Zmijonosac 17h 27m 11,4s +11° 32′ 35″ 12,3
NGC 6369 planetarna maglina Zmijonosac 17h 29m 20,4s -23° 45′ 33″ 11,4
NGC 6370 eliptična galaksija Zmaj 17h 23m 25,1s +56° 58′ 30″ 12,9
NGC 6371 spiralna galaksija Herkul 17h 27m 20,6s +26° 30′ 18″ 14,3
NGC 6372 spiralna galaksija Herkul 17h 27m 31,9s +26° 28′ 29″ 12,9
NGC 6373 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 24m 8,0s +58° 59′ 43″ 13,6
NGC 6374 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 34m 42,2s -32° 34′ 54″ 5,5
NGC 6375 eliptična galaksija Herkul 17h 29m 21,8s +16° 12′ 26″ 13,9
NGC 6376 spiralna galaksija Zmaj 17h 25m 19,2s +58° 49′ 2″ 14,8
NGC 6377 galaksija Zmaj 17h 25m 23,0s +58° 49′ 22″ 14,9
NGC 6378 galaksija Zmijonosac 17h 30m 41,8s +6° 16′ 53″ 13,5
NGC 6379 spiralna galaksija Herkul 17h 30m 35,0s +16° 17′ 19″ 12,9
NGC 6380 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 17h 34m 28,0s -39° 4′ 7″ 11,5
NGC 6381 spiralna galaksija Zmaj 17h 27m 16,9s +60° 0′ 50″ 13,0
NGC 6382 spiralna galaksija Zmaj 17h 27m 55,2s +56° 52′ 8″ 14,0
NGC 6383 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 34m 42,2s -32° 34′ 54″ 5,5
NGC 6384 prečkasta spiralna galaksija Zmijonosac 17h 32m 24,2s +7° 3′ 39″ 10,4
NGC 6385 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 28m 1,5s +57° 31′ 19″ 13,1
NGC 6386 galaksija Zmaj 17h 28m 51,7s +52° 43′ 26″ 14,2
NGC 6387 kompaktna galaksija Zmaj 17h 28m 23,9s +57° 32′ 45″ 15,7
NGC 6388 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 17h 36m 17,0s -44° 44′ 4″ 6,8
NGC 6389 galaksija Herkul 17h 32m 39,7s +16° 24′ 7″ 12,1
NGC 6390 galaksija Zmaj 17h 28m 28,1s +60° 5′ 40″ 13,8
NGC 6391 eliptična galaksija Zmaj 17h 28m 49,0s +58° 51′ 3″ 14,5
NGC 6392 spiralna galaksija Rajska ptica 17h 43m 30,6s -69° 47′ 4″ 11,6
NGC 6393 spiralna galaksija Zmaj 17h 30m 8,5s +59° 31′ 55″ 15,7
NGC 6394 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 30m 21,3s +59° 38′ 24″ 14,5
NGC 6395 spiralna galaksija Zmaj 17h 26m 31,0s +71° 5′ 50″ 12,3
NGC 6396 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 37m 36,2s -35° 1′ 33″ 8,5
NGC 6397 kuglasto zvjezdano jato Oltar 17h 40m 41,3s -53° 40′ 23″ 5,3
NGC 6398 prečkasta spiralna galaksija Paun 17h 42m 43,9s -61° 41′ 38″ 12,7
NGC 6399 spiralna galaksija Zmaj 17h 31m 50,4s +59° 36′ 56″ 13,7
NGC 6400 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 40m 12,0s -36° 57′ 42″ 8,8

6401-6500[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6401 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 38m 36,9s -23° 54′ 30″ 7,4
NGC 6402 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 37m 36,1s -3° 14′ 43″ 7,6
NGC 6403 spiralna galaksija Paun 17h 43m 23,6s -61° 40′ 55″ 13,5
NGC 6404 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 39m 37,3s -33° 14′ 48″ 10,6
NGC 6405 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 40m 20,0s -32° 15′ 30″ 4,2
NGC 6406 dvostruka zvijezda Herkul 17h 38m 19,2s +18° 49′ 58″
NGC 6407 spiralna galaksija Paun 17h 44m 57,8s -60° 44′ 23″ 11,5
NGC 6408 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 38m 47,3s +18° 52′ 42″ 12,7
NGC 6409 eliptična galaksija Zmaj 17h 36m 35,3s +50° 45′ 59″ 13,8
NGC 6410 dvostruka zvijezda Zmaj 17h 35m 20,5s +60° 47′ 32″
NGC 6411 eliptična galaksija Zmaj 17h 35m 32,6s +60° 48′ 47″ 11,9
NGC 6412 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 29m 36,9s +75° 42′ 17″ 11,8
NGC 6413 četverostruka zvijezda Zmijonosac 17h 40m 40,7s +12° 37′ 26″
NGC 6414 spiralna galaksija Zmaj 17h 30m 36,7s +74° 22′ 36″ 14,7
NGC 6415 grupa zvijezda Škorpion 17h 44m 18,0s -35° 4′ 0″
NGC 6416 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 44m 19,9s -32° 21′ 40″ 5,7
NGC 6417 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 41m 47,8s +23° 40′ 18″ 13,4
NGC 6418 spiralna galaksija Zmaj 17h 38m 9,4s +58° 42′ 55″ 14,4
NGC 6419 spiralna galaksija Zmaj 17h 36m 5,6s +68° 9′ 21″ 14,8
NGC 6420 eliptična galaksija Zmaj 17h 36m 16,2s +68° 3′ 9″ 14,4
NGC 6421 grupa zvijezda Škorpion 17h 45m 44,0s -33° 41′ 14″
NGC 6422 eliptična galaksija Zmaj 17h 36m 29,8s +68° 3′ 30″ 14,8
NGC 6423 kompaktna galaksija Zmaj 17h 36m 53,2s +68° 10′ 16″ 14,7
NGC 6424 eliptična galaksija Zmaj 17h 36m 12,0s +69° 59′ 22″ 14,1
NGC 6425 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 47m 0,0s -31° 31′ 48″ 7,2
NGC 6426 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 17h 44m 54,7s +3° 10′ 15″ 10,9
NGC 6427 eliptična galaksija Herkul 17h 43m 38,5s +25° 29′ 38″ 13,3
NGC 6428 dvostruka zvijezda Herkul 17h 43m 52,4s +25° 33′ 18″
NGC 6429 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 44m 5,3s +25° 21′ 3″ 13,1
NGC 6430 spiralna galaksija Herkul 17h 45m 14,2s +18° 8′ 20″ 13,5
NGC 6431 eliptična galaksija Herkul 17h 43m 38,5s +25° 29′ 38″ 13,3
NGC 6432 četverostruka zvijezda Strijelac 17h 47m 22,4s -24° 53′ 16″
NGC 6433 spiralna galaksija Herkul 17h 43m 56,2s +36° 48′ 2″ 13,3
NGC 6434 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 36m 48,8s +72° 5′ 18″ 12,4
NGC 6435 kompaktna galaksija Zmaj 17h 40m 11,1s +62° 38′ 31″ 13,9
NGC 6436 spiralna galaksija Zmaj 17h 41m 13,2s +60° 26′ 59″ 14,0
NGC 6437 grupa zvijezda Škorpion 17h 48m 24,0s -35° 21′ 0″
NGC 6438 spiralna galaksija Oktant 18h 22m 15,9s -85° 24′ 6″ 11,7
NGC 6438A prstenasta galaksija Oktant 18h 22m 33,0s -85° 24′ 22″ 11,6
NGC 6439 planetarna maglina Strijelac 17h 48m 19,8s -16° 28′ 44″ 12,6
NGC 6440 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 17h 48m 52,6s -20° 21′ 32″ 9,3
NGC 6441 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 17h 50m 12,9s -37° 3′ 2″ 7,2
NGC 6442 eliptična galaksija Herkul 17h 46m 51,3s +20° 45′ 42″ 12,6
NGC 6443 spiralna galaksija Herkul 17h 44m 33,7s +48° 6′ 52″ 13,8
NGC 6444 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 49m 35,1s -34° 49′ 11″
NGC 6445 planetarna maglina Strijelac 17h 49m 15,1s -20° 0′ 32″ 11,2
NGC 6446 spiralna galaksija Herkul 17h 46m 7,5s +35° 34′ 10″ 15,2
NGC 6447 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 46m 17,1s +35° 34′ 20″ 12,8
NGC 6448 nepostoji Zmaj 17h 44m 20,5s +53° 32′ 25″
NGC 6449 spiralna galaksija Zmaj 17h 43m 46,6s +56° 48′ 15″ 13,8
NGC 6450 nepostoji Herkul 17h 47m 32,3s +18° 34′ 31″
NGC 6451 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 50m 40,5s -30° 12′ 42″ 8,2
NGC 6452 spiralna galaksija Herkul 17h 47m 58,5s +20° 50′ 15″ 14,4
NGC 6453 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 17h 50m 51,8s -34° 35′ 53″ 10,2
NGC 6454 spiralna galaksija Zmaj 17h 44m 56,5s +55° 42′ 16″ 13,6
NGC 6455 zvjezdano jato Škorpion 17h 51m 8,0s -35° 20′ 14″
NGC 6456 eliptična galaksija Zmaj 17h 42m 31,7s +67° 35′ 32″ 14,8
NGC 6457 eliptična galaksija Zmaj 17h 42m 52,7s +66° 28′ 34″ 14,2
NGC 6458 spiralna galaksija Herkul 17h 49m 10,9s +20° 48′ 17″ 13,4
NGC 6459 spiralna galaksija Zmaj 17h 45m 47,1s +55° 46′ 37″ 14,7
NGC 6460 spiralna galaksija Herkul 17h 49m 30,3s +20° 45′ 51″ 13,1
NGC 6461 spiralna galaksija Zmaj 17h 39m 56,6s +74° 2′ 2″ 15,1
NGC 6462 eliptična galaksija Zmaj 17h 44m 48,7s +61° 54′ 38″ 13,9
NGC 6463 eliptična galaksija Zmaj 17h 43m 34,2s +67° 36′ 15″ 14,1
NGC 6464 spiralna galaksija Zmaj 17h 45m 47,6s +60° 53′ 51″ 14,8
NGC 6465 grupa zvijezda Strijelac 17h 52m 55,4s -25° 23′ 50″
NGC 6466 spiralna galaksija Zmaj 17h 48m 8,0s +51° 23′ 58″ 14,1
NGC 6467 spiralna galaksija Herkul 17h 50m 40,1s +17° 32′ 18″ 12,6
NGC 6468 spiralna galaksija Herkul 17h 50m 39,2s +17° 12′ 36″ 14,3
NGC 6469 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 17h 52m 56,5s -22° 18′ 43″ 8,2
NGC 6470 spiralna galaksija Zmaj 17h 44m 14,7s +67° 37′ 9″ 14,2
NGC 6471-1 spiralna galaksija Zmaj 17h 44m 12,6s +67° 35′ 34″ 14,7
NGC 6471-2 spiralna galaksija Zmaj 17h 44m 17,8s +67° 35′ 27″ 15,3
NGC 6472 spiralna galaksija Zmaj 17h 44m 3,0s +67° 37′ 49″ 15,0
NGC 6473 zvijezda Zmaj 17h 46m 54,0s +57° 18′ 30″
NGC 6474 galaksija Zmaj 17h 47m 5,5s +57° 18′ 5″ 14,5
NGC 6475 otvoreno zvjezdano jato Škorpion 17h 53m 50,0s -34° 47′ 36″ 3,3
NGC 6476 zvjezdano jato Strijelac 17h 54m 12,0s -29° 7′ 12″
NGC 6477 spiralna galaksija Zmaj 17h 44m 29,7s +67° 36′ 39″ 15,3
NGC 6478 spiralna galaksija Zmaj 17h 48m 38,3s +51° 9′ 24″ 13,4
NGC 6479 spiralna galaksija Zmaj 17h 48m 21,7s +54° 8′ 59″ 13,7
NGC 6480 grupa zvijezda Škorpion 17h 54m 26,0s -30° 27′ 6″
NGC 6481 grupa zvijezda Zmijonosac 17h 52m 49,0s +4° 10′ 2″
NGC 6482 eliptična galaksija Herkul 17h 51m 48,7s +23° 4′ 22″ 11,5
NGC 6483 eliptična galaksija Paun 17h 59m 30,5s -63° 40′ 7″ 11,9
NGC 6484 spiralna galaksija Herkul 17h 51m 46,8s +24° 28′ 59″ 12,3
NGC 6485 galaksija Herkul 17h 51m 52,8s +31° 27′ 43″ 12,9
NGC 6486 eliptična galaksija Herkul 17h 52m 35,2s +29° 49′ 7″ 14,3
NGC 6487 eliptična galaksija Herkul 17h 52m 41,7s +29° 50′ 19″ 11,9
NGC 6488 kompaktna galaksija Zmaj 17h 49m 20,8s +62° 13′ 24″ 14,5
NGC 6489 eliptična galaksija Zmaj 17h 50m 1,3s +60° 5′ 33″ 15,3
NGC 6490 eliptična galaksija Herkul 17h 54m 30,4s +18° 22′ 35″ 13,5
NGC 6491 spiralna galaksija Zmaj 17h 50m 0,6s +61° 31′ 55″ 13,6
NGC 6492 galaksija Paun 18h 2m 48,3s -66° 25′ 50″ 11,5
NGC 6493 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 50m 22,5s +61° 33′ 34″ 14,4
NGC 6493A spiralna galaksija Zmaj 17h 50m 0,6s +61° 31′ 55″ 13,6
NGC 6494 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 17h 56m 56,0s -19° 0′ 42″ 5,5
NGC 6495 eliptična galaksija Herkul 17h 54m 50,7s +18° 19′ 39″ 12,2
NGC 6496 kuglasto zvjezdano jato Škorpion 17h 59m 2,0s -44° 15′ 52″ 8,6
NGC 6497 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 51m 17,8s +59° 28′ 16″ 13,5
NGC 6498 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 51m 17,8s +59° 28′ 16″ 13,5
NGC 6499 dvostruka zvijezda Herkul 17h 55m 20,0s +18° 21′ 34″
NGC 6500 spiralna galaksija Herkul 17h 55m 59,7s +18° 20′ 20″ 12,2

6501-6600[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6501 spiralna galaksija Herkul 17h 56m 3,7s +18° 22′ 25″ 12,0
NGC 6502 eliptična galaksija Paun 18h 4m 14,0s -65° 24′ 35″ 12,5
NGC 6503 spiralna galaksija Zmaj 17h 49m 27,5s +70° 8′ 37″ 10,2
NGC 6504 spiralna galaksija Herkul 17h 56m 5,6s +33° 12′ 31″ 12,6
NGC 6505 eliptična galaksija Zmaj 17h 51m 7,3s +65° 31′ 53″ 14,4
NGC 6506 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 17h 59m 53,4s -24° 41′ 7″
NGC 6507 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 17h 59m 50,0s -17° 27′ 0″
NGC 6508 eliptična galaksija Zmaj 17h 49m 46,3s +72° 1′ 18″ 12,8
NGC 6509 prečkasta spiralna galaksija Zmijonosac 17h 59m 25,3s +6° 17′ 14″ 12,5
NGC 6510 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 54m 39,2s +60° 49′ 2″ 13,7
NGC 6511 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 54m 39,2s +60° 49′ 2″ 13,7
NGC 6512 eliptična galaksija Zmaj 17h 54m 50,2s +62° 38′ 44″ 13,9
NGC 6513 prečkasta spiralna galaksija Herkul 17h 59m 34,3s +24° 53′ 15″ 13,3
NGC 6514 emisijska maglina i otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 2m 42,0s -22° 58′ 18″
NGC 6515 eliptična galaksija Zmaj 17h 57m 25,3s +50° 43′ 39″ 13,0
NGC 6516 spiralna galaksija Zmaj 17h 55m 16,6s +62° 40′ 10″ 14,8
NGC 6517 kuglasto zvjezdano jato Zmijonosac 18h 1m 50,6s -8° 57′ 30″ 10,1
NGC 6518 kompaktna galaksija Herkul 17h 59m 43,6s +28° 52′ 2″ 13,9
NGC 6519 grupa zvijezda Strijelac 18h 3m 20,1s -29° 48′ 14″
NGC 6520 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 3m 25,0s -27° 53′ 28″ 7,6
NGC 6521 eliptična galaksija Zmaj 17h 55m 48,3s +62° 36′ 42″ 12,9
NGC 6521A spiralna galaksija Zmaj 17h 56m 34,8s +62° 37′ 1″ 15,0
NGC 6522 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 3m 34,1s -30° 2′ 0″ 9,9
NGC 6523 emisijska maglina Strijelac 18h 3m 42,0s -24° 22′ 48″
NGC 6524 eliptična galaksija Herkul 17h 59m 14,8s +45° 53′ 17″ 12,8
NGC 6525 otvoreno zvjezdano jato Zmijonosac 18h 2m 6,0s +11° 1′ 31″
NGC 6526 emisijska maglina sa jednom ili više zvijezda Strijelac 18h 4m 6,0s -24° 26′ 30″
NGC 6527 spiralna galaksija Herkul 18h 1m 46,2s +19° 43′ 45″ 13,4
NGC 6528 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 4m 49,6s -30° 3′ 19″ 9,6
NGC 6529 nepostoji Strijelac 18h 5m 29,0s -36° 17′ 48″
NGC 6530 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 4m 30,0s -24° 21′ 30″ 4,6
NGC 6531 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 4m 13,3s -22° 30′ 0″ 5,9
NGC 6532 spiralna galaksija Zmaj 17h 59m 13,8s +56° 13′ 55″ 13,9
NGC 6533 emisijska maglina Strijelac 18h 3m 42,0s -24° 22′ 48″
NGC 6534 nepostoji Zmaj 17h 57m 18,9s +64° 18′ 12″
NGC 6535 kuglasto zvjezdano jato Zmija 18h 3m 50,7s -0° 17′ 47″ 9,3
NGC 6536 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 17h 57m 16,3s +64° 56′ 16″ 13,4
NGC 6537 planetarna maglina Strijelac 18h 5m 13,0s -19° 50′ 32″ 11,6
NGC 6538 spiralna galaksija Zmaj 17h 54m 17,1s +73° 25′ 27″ 13,3
NGC 6539 kuglasto zvjezdano jato Zmija 18h 4m 49,8s -7° 35′ 7″ 8,9
NGC 6540 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 6m 8,6s -27° 45′ 53″ 9,3
NGC 6541 kuglasto zvjezdano jato Južna kruna 18h 8m 2,2s -43° 42′ 40″ 6,3
NGC 6542 spiralna galaksija Zmaj 17h 59m 39,0s +61° 21′ 32″ 13,3
NGC 6543 planetarna maglina Zmaj 17h 58m 33,4s +66° 38′ 1″ 8,1
NGC 6544 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 7m 20,6s -24° 59′ 49″ 7,5
NGC 6545 eliptična galaksija Paun 18h 12m 14,9s -63° 46′ 33″ 13,2
NGC 6546 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 7m 22,0s -23° 17′ 48″ 8,0
NGC 6547 spiralna galaksija Herkul 18h 5m 10,0s +25° 13′ 58″ 13,6
NGC 6548 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 5m 59,2s +18° 35′ 14″ 11,7
NGC 6549 galaksija Herkul 18h 5m 49,4s +18° 32′ 16″ 13,8
NGC 6550 galaksija Herkul 18h 5m 49,4s +18° 32′ 16″ 13,8
NGC 6551 nepostoji Strijelac 18h 9m 0,0s -29° 33′ 0″
NGC 6552 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 0m 7,0s +66° 36′ 55″ 13,7
NGC 6553 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 9m 15,6s -25° 54′ 26″ 8,3
NGC 6554 grupa zvijezda Strijelac 18h 9m 23,0s -18° 22′ 42″
NGC 6555 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 7m 49,0s +17° 36′ 17″ 12,4
NGC 6556 grupa zvijezda Strijelac 18h 9m 56,0s -27° 31′ 27″
NGC 6557 spiralna galaksija Oktant 18h 21m 24,7s -76° 34′ 58″ 12,9
NGC 6558 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 10m 18,4s -31° 45′ 47″ 8,6
NGC 6559 emisijska maglina Strijelac 18h 9m 57,6s -24° 6′ 35″
NGC 6560 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 5m 13,8s +46° 52′ 54″ 13,6
NGC 6561 nepostoji Strijelac 18h 10m 30,0s -16° 43′ 28″
NGC 6562 kompaktna galaksija Zmaj 18h 5m 0,8s +56° 15′ 49″ 13,9
NGC 6563 planetarna maglina Strijelac 18h 12m 2,6s -33° 52′ 4″ 11,0
NGC 6564 trostruka zvijezda Herkul 18h 9m 2,3s +17° 23′ 40″
NGC 6565 planetarna maglina Strijelac 18h 11m 52,5s -28° 10′ 41″ 11,6
NGC 6566 eliptična galaksija Zmaj 18h 7m 0,7s +52° 15′ 38″ 14,5
NGC 6567 planetarna maglina Strijelac 18h 13m 45,1s -19° 4′ 32″ 11,0
NGC 6568 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 12m 44,0s -21° 35′ 0″ 8,6
NGC 6569 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 13m 38,9s -31° 49′ 33″ 8,4
NGC 6570 prečkasta spiralna galaksija Zmijonosac 18h 11m 7,3s +14° 5′ 34″ 12,7
NGC 6571 eliptična galaksija Herkul 18h 10m 49,3s +21° 14′ 21″ 14,4
NGC 6572 planetarna maglina Zmijonosac 18h 12m 6,4s +6° 51′ 15″ 8,1
NGC 6573 grupa zvijezda Strijelac 18h 13m 41,5s -22° 7′ 8″
NGC 6574 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 11m 51,2s +14° 58′ 54″ 12,0
NGC 6575 eliptična galaksija Herkul 18h 10m 57,5s +31° 6′ 58″ 12,7
NGC 6576 spiralna galaksija Herkul 18h 11m 47,9s +21° 25′ 44″ 14,7
NGC 6577 eliptična galaksija Herkul 18h 12m 1,1s +21° 27′ 50″ 12,6
NGC 6578 planetarna maglina Strijelac 18h 16m 16,5s -20° 27′ 0″ 12,9
NGC 6579 spiralna galaksija Herkul 18h 12m 31,8s +21° 25′ 14″ 13,8
NGC 6580 eliptična galaksija Herkul 18h 12m 33,7s +21° 25′ 33″ 13,3
NGC 6581 kompaktna galaksija Herkul 18h 12m 18,3s +25° 39′ 46″ 14,3
NGC 6582-1 eliptična galaksija Herkul 18h 11m 1,8s +49° 54′ 41″ 13,9
NGC 6582-2 eliptična galaksija Herkul 18h 11m 5,2s +49° 54′ 33″ 14,4
NGC 6583 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 15m 48,8s -22° 8′ 15″ 10,0
NGC 6584 kuglasto zvjezdano jato Teleskop 18h 18m 37,7s -52° 12′ 52″ 7,9
NGC 6585 galaksija Herkul 18h 12m 21,9s +39° 38′ 0″ 12,9
NGC 6586 spiralna galaksija Herkul 18h 13m 38,4s +21° 5′ 27″ 13,7
NGC 6587 eliptična galaksija Herkul 18h 13m 50,8s +18° 49′ 33″ 12,9
NGC 6588 grupa zvijezda Paun 18h 21m 27,0s -63° 48′ 24″
NGC 6589 odrazna maglina Strijelac 18h 16m 51,7s -19° 46′ 41″
NGC 6590 emisijska maglina i otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 17m 4,8s -19° 51′ 58″
NGC 6591 spiralna galaksija Herkul 18h 14m 3,7s +21° 3′ 49″ 15,5
NGC 6592 eliptična galaksija Zmaj 18h 9m 50,6s +61° 25′ 21″ 14,4
NGC 6593 eliptična galaksija Herkul 18h 14m 3,6s +22° 17′ 5″ 14,3
NGC 6594 spiralna galaksija Zmaj 18h 10m 5,6s +61° 8′ 1″ 14,5
NGC 6595 emisijska maglina i otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 17m 4,8s -19° 51′ 58″
NGC 6596 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 17m 33,0s -16° 39′ 0″
NGC 6597 eliptična galaksija Zmaj 18h 11m 13,4s +61° 10′ 52″ 14,8
NGC 6598 spiralna galaksija Zmaj 18h 8m 55,7s +69° 4′ 7″ 13,3
NGC 6599 spiralna galaksija Herkul 18h 15m 42,9s +24° 54′ 47″ 12,6
NGC 6600 spiralna galaksija Herkul 18h 15m 42,9s +24° 54′ 47″ 12,6

6601-6700[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6601 eliptična galaksija Zmaj 18h 11m 44,2s +61° 27′ 11″ 14,7
NGC 6602 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 16m 34,2s +25° 2′ 37″ 13,8
NGC 6603 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 18m 24,0s -18° 24′ 24″ 11,1
NGC 6604 otvoreno zvjezdano jato Zmija 18h 18m 6,0s -12° 13′ 0″ 6,5
NGC 6605 otvoreno zvjezdano jato Zmija 18h 16m 24,0s -15° 0′ 0″ 6,0
NGC 6606 spiralna galaksija Lira 18h 14m 41,3s +43° 16′ 7″ 13,9
NGC 6607 spiralna galaksija Zmaj 18h 12m 14,9s +61° 20′ 0″ 15,3
NGC 6608 spiralna galaksija Zmaj 18h 12m 29,2s +61° 17′ 55″ 15,1
NGC 6609 spiralna galaksija Zmaj 18h 12m 33,6s +61° 19′ 56″ 14,5
NGC 6610 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 11m 51,2s +14° 58′ 54″ 12,0
NGC 6611 otvoreno zvjezdano jato Zmija 18h 18m 45,0s -13° 47′ 54″ 6,0
NGC 6612 kompaktna galaksija Lira 18h 16m 10,9s +36° 4′ 45″ 14,2
NGC 6613 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 19m 58,0s -17° 6′ 6″ 6,9
NGC 6614 eliptična galaksija Paun 18h 25m 7,3s -63° 14′ 54″ 12,5
NGC 6615 prečkasta spiralna galaksija Zmijonosac 18h 18m 33,4s +13° 15′ 55″ 13,1
NGC 6616 spiralna galaksija Herkul 18h 17m 41,0s +22° 14′ 16″ 13,8
NGC 6617 spiralna galaksija Zmaj 18h 14m 2,9s +61° 19′ 10″ 14,6
NGC 6618 emisijska maglina i otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 20m 47,0s -16° 10′ 18″
NGC 6619 eliptična galaksija Herkul 18h 18m 55,5s +23° 39′ 19″ 13,0
NGC 6620 planetarna maglina Strijelac 18h 22m 54,2s -26° 49′ 16″ 12,7
NGC 6621 spiralna galaksija Zmaj 18h 12m 55,6s +68° 21′ 47″ 13,6
NGC 6622 galaksija Zmaj 18h 12m 59,9s +68° 21′ 15″ 15,0
NGC 6623-1 eliptična galaksija Herkul 18h 19m 42,9s +23° 42′ 34″ 13,0
NGC 6623-2 kompaktna galaksija Herkul 18h 19m 42,7s +23° 42′ 7″ 14,5
NGC 6624 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 23m 40,5s -30° 21′ 38″ 7,6
NGC 6625 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 23m 12,8s -12° 0′ 47″ 9,0
NGC 6626 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 24m 32,9s -24° 52′ 10″ 6,9
NGC 6627 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 22m 38,9s +15° 41′ 54″ 13,3
NGC 6628 spiralna galaksija Herkul 18h 22m 21,7s +23° 28′ 39″ 12,9
NGC 6629 planetarna maglina Strijelac 18h 25m 42,4s -23° 12′ 8″ 11,3
NGC 6630 eliptična galaksija Paun 18h 32m 34,5s -63° 17′ 31″ 13,9
NGC 6631 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 27m 9,5s -12° 1′ 35″ 11,7
NGC 6632 galaksija Herkul 18h 25m 3,1s +27° 32′ 9″ 12,1
NGC 6633 otvoreno zvjezdano jato Zmijonosac 18h 27m 15,1s +6° 30′ 30″ 4,6
NGC 6634 grupa zvijezda Strijelac 18h 29m 55,3s -33° 30′ 40″
NGC 6635 spiralna galaksija Herkul 18h 27m 37,0s +14° 49′ 7″ 13,4
NGC 6636-1 spiralna galaksija Zmaj 18h 22m 2,6s +66° 37′ 3″ 13,7
NGC 6636-2 spiralna galaksija Zmaj 18h 22m 4,9s +66° 37′ 21″ 15,2
NGC 6637 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 31m 23,2s -32° 20′ 51″ 8,3
NGC 6638 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 30m 56,2s -25° 29′ 45″ 9,2
NGC 6639 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 30m 57,8s -13° 10′ 14″
NGC 6640 spiralna galaksija Lira 18h 28m 8,1s +34° 18′ 9″ 13,5
NGC 6641 spiralna galaksija Herkul 18h 28m 57,3s +22° 54′ 12″ 13,4
NGC 6642 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 31m 54,3s -23° 28′ 33″ 8,9
NGC 6643 spiralna galaksija Zmaj 18h 19m 45,6s +74° 34′ 6″ 11,1
NGC 6644 planetarna maglina Strijelac 18h 32m 34,7s -25° 7′ 42″ 10,7
NGC 6645 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 32m 37,8s -16° 53′ 2″ 8,5
NGC 6646 spiralna galaksija Lira 18h 29m 38,7s +39° 51′ 54″ 12,6
NGC 6647 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 32m 49,0s -17° 13′ 42″
NGC 6648 dvostruka zvijezda Zmaj 18h 25m 37,4s +64° 58′ 33″
NGC 6649 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 33m 28,3s -10° 24′ 8″ 8,9
NGC 6650 kompaktna galaksija Zmaj 18h 25m 27,9s +68° 0′ 23″ 13,9
NGC 6651 galaksija Zmaj 18h 24m 19,7s +71° 36′ 8″ 13,1
NGC 6652 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 35m 45,7s -32° 59′ 23″ 8,5
NGC 6653 eliptična galaksija Paun 18h 44m 38,6s -73° 15′ 47″ 12,2
NGC 6654 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 24m 7,6s +73° 10′ 58″ 12,0
NGC 6654A prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 39m 25,3s +73° 34′ 51″ 12,9
NGC 6655 dvostruka zvijezda Štit 18h 34m 30,8s -5° 55′ 16″
NGC 6656 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 36m 24,2s -23° 54′ 10″ 5,2
NGC 6657 prečkasta spiralna galaksija Lira 18h 33m 1,5s +34° 3′ 39″ 13,5
NGC 6658 spiralna galaksija Herkul 18h 33m 55,7s +22° 53′ 17″ 12,9
NGC 6659 grupa zvijezda Herkul 18h 34m 0,0s +23° 35′ 42″
NGC 6660 spiralna galaksija Herkul 18h 34m 36,7s +22° 54′ 33″ 12,1
NGC 6661 spiralna galaksija Herkul 18h 34m 36,7s +22° 54′ 33″ 12,1
NGC 6662 prečkasta spiralna galaksija Lira 18h 34m 11,2s +32° 3′ 53″ 13,7
NGC 6663 spiralna galaksija Lira 18h 33m 33,7s +40° 2′ 57″ 13,9
NGC 6664 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 36m 30,6s -8° 11′ 15″ 7,8
NGC 6665 spiralna galaksija Lira 18h 34m 30,0s +30° 43′ 15″ 13,9
NGC 6666 nepostoji Lira 18h 34m 44,0s +33° 35′ 18″
NGC 6667 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 30m 39,7s +67° 59′ 12″ 12,7
NGC 6668 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 30m 39,7s +67° 59′ 12″ 12,7
NGC 6669 grupa zvijezda Herkul 18h 37m 15,0s +22° 11′ 47″
NGC 6670 spiralna galaksija Zmaj 18h 33m 33,4s +59° 53′ 16″ 14,3
NGC 6670A spiralna galaksija Zmaj 18h 33m 37,5s +59° 53′ 23″ 14,3
NGC 6671 spiralna galaksija Lira 18h 37m 26,2s +26° 25′ 3″ 12,8
NGC 6672 dvostruka zvijezda Lira 18h 36m 14,5s +42° 56′ 49″
NGC 6673 eliptična galaksija Paun 18h 45m 6,3s -62° 17′ 49″ 11,6
NGC 6674 prečkasta spiralna galaksija Herkul 18h 38m 33,9s +25° 22′ 28″ 12,2
NGC 6675 galaksija Lira 18h 37m 26,2s +40° 3′ 28″ 12,5
NGC 6676 galaksija Zmaj 18h 33m 9,6s +66° 57′ 36″ 14,4
NGC 6677 kompaktna galaksija Zmaj 18h 33m 30,4s +67° 8′ 13″ 13,1
NGC 6678 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 30m 39,7s +67° 59′ 12″ 12,7
NGC 6679 galaksija Zmaj 18h 33m 35,7s +67° 6′ 36″ 13,3
NGC 6680 spiralna galaksija Herkul 18h 39m 44,0s +22° 18′ 59″ 14,6
NGC 6681 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 43m 12,7s -32° 17′ 29″ 7,8
NGC 6682 zvjezdano jato Štit 18h 39m 37,0s -4° 48′ 48″
NGC 6683 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 42m 12,7s -6° 12′ 45″ 9,4
NGC 6684 prečkasta spiralna galaksija Paun 18h 48m 57,4s -65° 10′ 22″ 10,4
NGC 6684A nepravilna galaksija Paun 18h 52m 23,6s -64° 49′ 53″ 12,6
NGC 6685 eliptična galaksija Lira 18h 39m 58,6s +39° 58′ 56″ 13,4
NGC 6686 kompaktna galaksija Lira 18h 40m 6,9s +40° 8′ 17″ 14,7
NGC 6687 spiralna galaksija Zmaj 18h 37m 22,0s +59° 38′ 35″ 14,0
NGC 6688 spiralna galaksija Lira 18h 40m 39,9s +36° 17′ 22″ 12,6
NGC 6689 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 34m 49,9s +70° 31′ 27″ 12,5
NGC 6690 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 34m 49,9s +70° 31′ 27″ 12,5
NGC 6691 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 39m 12,0s +55° 38′ 30″ 12,9
NGC 6692 eliptična galaksija Lira 18h 41m 41,5s +34° 50′ 39″ 13,2
NGC 6693 nepostoji Lira 18h 41m 32,0s +36° 54′ 54″
NGC 6694 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 45m 15,0s -9° 23′ 6″ 8,0
NGC 6695 prečkasta spiralna galaksija Lira 18h 42m 42,8s +40° 22′ 2″ 13,5
NGC 6696 spiralna galaksija Zmaj 18h 40m 5,0s +59° 20′ 0″ 15,1
NGC 6697 eliptična galaksija Herkul 18h 45m 14,9s +25° 30′ 46″ 12,7
NGC 6698 grupa zvijezda Strijelac 18h 48m 18,0s -25° 54′ 48″
NGC 6699 prečkasta spiralna galaksija Paun 18h 52m 1,9s -57° 19′ 14″ 12,0
NGC 6700 prečkasta spiralna galaksija Lira 18h 46m 4,3s +32° 16′ 46″ 13,1

6701-6800[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6701 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 43m 12,6s +60° 39′ 11″ 12,1
NGC 6702 eliptična galaksija Lira 18h 46m 57,6s +45° 42′ 22″ 12,2
NGC 6703 eliptična galaksija Lira 18h 47m 18,9s +45° 33′ 3″ 11,3
NGC 6704 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 50m 45,8s -5° 12′ 18″ 9,2
NGC 6705 otvoreno zvjezdano jato Štit 18h 51m 5,0s -6° 16′ 12″ 5,8
NGC 6706 eliptična galaksija Paun 18h 56m 51,0s -63° 9′ 59″ 12,9
NGC 6707 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 18h 55m 21,9s -53° 49′ 9″ 12,6
NGC 6708 spiralna galaksija Teleskop 18h 55m 35,6s -53° 43′ 24″ 12,0
NGC 6709 otvoreno zvjezdano jato Orao 18h 51m 30,0s +10° 20′ 0″ 6,7
NGC 6710 spiralna galaksija Lira 18h 50m 34,0s +26° 50′ 19″ 13,1
NGC 6711 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 18h 49m 0,9s +47° 39′ 27″ 12,9
NGC 6712 kuglasto zvjezdano jato Štit 18h 53m 4,3s -8° 42′ 20″ 8,1
NGC 6713 spiralna galaksija Lira 18h 50m 44,2s +33° 57′ 37″ 13,7
NGC 6714 nepostoji Zmaj 18h 45m 49,0s +66° 43′ 30″
NGC 6715 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 55m 3,3s -30° 28′ 40″ 7,7
NGC 6716 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 18h 54m 34,0s -19° 54′ 30″ 7,5
NGC 6717 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 55m 6,2s -22° 42′ 1″ 8,4
NGC 6718 prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 1m 28,9s -66° 6′ 37″ 13,2
NGC 6719 spiralna galaksija Paun 19h 3m 7,3s -68° 35′ 16″ 12,8
NGC 6720 planetarna maglina Lira 18h 53m 35,1s +33° 1′ 47″ 8,8
NGC 6721 eliptična galaksija Paun 19h 0m 50,9s -57° 45′ 34″ 12,0
NGC 6722 spiralna galaksija Paun 19h 3m 40,1s -64° 53′ 42″ 12,5
NGC 6723 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 18h 59m 33,2s -36° 37′ 52″ 6,8
NGC 6724 grupa zvijezda Orao 18h 56m 46,0s +10° 25′ 42″
NGC 6725 spiralna galaksija Teleskop 19h 1m 56,4s -53° 51′ 51″ 11,3
NGC 6726 odrazna maglina Južna kruna 19h 1m 39,2s -36° 53′ 29″
NGC 6727 odrazna maglina Južna kruna 19h 1m 42,2s -36° 52′ 35″
NGC 6728 grupa zvijezda Štit 18h 57m 31,4s -8° 57′ 56″
NGC 6729 emisijska i odrazna maglina Južna kruna 19h 1m 55,3s -36° 57′ 28″
NGC 6730 eliptična galaksija Paun 19h 7m 33,6s -68° 54′ 44″ 11,2
NGC 6731 grupa zvijezda Lira 18h 57m 13,5s +43° 4′ 38″
NGC 6732-1 eliptična galaksija Zmaj 18h 56m 24,1s +52° 22′ 39″ 13,8
NGC 6732-2 kompaktna galaksija Zmaj 18h 56m 26,2s +52° 22′ 38″ 15,0
NGC 6733 prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 6m 10,7s -62° 11′ 48″ 12,3
NGC 6734 eliptična galaksija Paun 19h 7m 14,4s -65° 27′ 39″ 12,7
NGC 6735 grupa zvijezda Orao 19h 0m 45,3s -0° 27′ 21″
NGC 6736 eliptična galaksija Paun 19h 7m 29,3s -65° 25′ 43″ 13,3
NGC 6737 grupa zvijezda Strijelac 19h 2m 10,0s -18° 32′ 48″
NGC 6738 grupa zvijezda Orao 19h 1m 20,0s +11° 36′ 54″ 8,3
NGC 6739 spiralna galaksija Paun 19h 7m 48,7s -61° 22′ 3″ 12,2
NGC 6740 spiralna galaksija Lira 19h 0m 50,5s +28° 46′ 16″ 13,9
NGC 6741 planetarna maglina Orao 19h 2m 37,0s -0° 26′ 56″ 11,5
NGC 6742 planetarna maglina Zmaj 18h 59m 19,8s +48° 27′ 59″ 13,4
NGC 6743 grupa zvijezda Lira 19h 1m 26,7s +29° 17′ 14″
NGC 6744 prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 9m 46,1s -63° 51′ 24″ 8,5
NGC 6744A nepravilna galaksija Paun 19h 8m 43,7s -63° 43′ 48″ 14,5
NGC 6745-1 spiralna galaksija Lira 19h 1m 41,6s +40° 44′ 45″ 13,9
NGC 6745-2 spiralna galaksija Lira 19h 1m 41,9s +40° 45′ 33″ 12,5
NGC 6746 eliptična galaksija Paun 19h 10m 22,3s -61° 58′ 6″ 12,6
NGC 6747 eliptična galaksija Zmaj 18h 55m 21,5s +72° 46′ 20″ 14,1
NGC 6748 nepostoji Lisica 19h 3m 50,0s +21° 36′ 30″
NGC 6749 kuglasto zvjezdano jato Orao 19h 5m 15,3s +1° 54′ 5″ 12,4
NGC 6750 spiralna galaksija Zmaj 19h 0m 36,0s +59° 10′ 2″ 13,1
NGC 6751 planetarna maglina Orao 19h 5m 55,5s -5° 59′ 30″ 11,9
NGC 6752 kuglasto zvjezdano jato Paun 19h 10m 51,8s -59° 58′ 53″ 5,3
NGC 6753 spiralna galaksija Paun 19h 11m 23,7s -57° 2′ 56″ 11,1
NGC 6754 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 19h 11m 25,0s -50° 38′ 31″ 12,1
NGC 6754A spiralna galaksija Teleskop 19h 8m 44,0s -51° 2′ 47″ 13,5
NGC 6755 otvoreno zvjezdano jato Orao 19h 7m 49,0s +4° 16′ 0″ 7,5
NGC 6756 otvoreno zvjezdano jato Orao 19h 8m 42,5s +4° 42′ 21″ 10,6
NGC 6757 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 19h 5m 6,1s +55° 43′ 3″ 13,0
NGC 6758 eliptična galaksija Teleskop 19h 13m 52,5s -56° 18′ 34″ 11,6
NGC 6759 spiralna galaksija Zmaj 19h 6m 57,0s +50° 20′ 54″ 14,3
NGC 6760 kuglasto zvjezdano jato Orao 19h 11m 12,1s +1° 1′ 52″ 9,0
NGC 6761 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 19h 15m 4,7s -50° 39′ 25″ 13,4
NGC 6762 spiralna galaksija Zmaj 19h 5m 37,0s +63° 56′ 3″ 13,4
NGC 6763 spiralna galaksija Zmaj 19h 5m 37,0s +63° 56′ 3″ 13,4
NGC 6764 prečkasta spiralna galaksija Labud 19h 8m 16,6s +50° 55′ 59″ 11,9
NGC 6765 planetarna maglina Lira 19h 11m 6,5s +30° 32′ 47″ 12,9
NGC 6766 planetarna maglina Labud 20h 10m 23,7s +46° 27′ 42″ 10,9
NGC 6767 dvostruka zvijezda Lira 19h 11m 34,0s +37° 43′ 34″
NGC 6768-1 eliptična galaksija Južna kruna 19h 16m 32,7s -40° 12′ 31″ 12,2
NGC 6768-2 spiralna galaksija Južna kruna 19h 16m 29,7s -40° 13′ 22″ 12,9
NGC 6769 prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 18m 22,8s -60° 30′ 3″ 11,8
NGC 6770 prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 18m 37,0s -60° 29′ 46″ 11,9
NGC 6771 prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 18m 39,4s -60° 32′ 47″ 12,5
NGC 6772 planetarna maglina Orao 19h 14m 36,4s -2° 42′ 22″ 12,7
NGC 6773 grupa zvijezda Orao 19h 15m 8,0s +4° 51′ 24″
NGC 6774 otvoreno zvjezdano jato Strijelac 19h 16m 18,0s -16° 19′ 30″
NGC 6775 grupa zvijezda Orao 19h 16m 42,0s -0° 55′ 58″
NGC 6776 eliptična galaksija Paun 19h 25m 19,1s -63° 51′ 36″ 12,1
NGC 6776A prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 25m 5,8s -63° 40′ 58″ 14,1
NGC 6777 dvostruka zvijezda Paun 19h 26m 32,0s -71° 27′ 52″
NGC 6778 planetarna maglina Orao 19h 18m 24,9s -1° 35′ 45″ 12,3
NGC 6779 kuglasto zvjezdano jato Lira 19h 16m 35,5s +30° 11′ 7″ 8,4
NGC 6780 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 19h 22m 50,8s -55° 46′ 33″ 12,6
NGC 6781 planetarna maglina Orao 19h 18m 28,3s +6° 32′ 25″ 11,4
NGC 6782 prečkasta spiralna galaksija Paun 19h 23m 57,9s -59° 55′ 20″ 11,0
NGC 6783 kompaktna galaksija Labud 19h 16m 47,5s +46° 1′ 5″ 14,4
NGC 6784A eliptična galaksija Paun 19h 26m 31,2s -65° 37′ 36″ 13,8
NGC 6784B eliptična galaksija Paun 19h 26m 35,7s -65° 37′ 3″ 13,7
NGC 6785 planetarna maglina Orao 19h 18m 24,9s -1° 35′ 45″ 12,3
NGC 6786 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 19h 10m 53,8s +73° 24′ 39″ 12,9
NGC 6787 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 19h 16m 10,5s +60° 25′ 3″ 13,9
NGC 6788 spiralna galaksija Teleskop 19h 26m 49,7s -54° 57′ 2″ 11,9
NGC 6789 nepravilna galaksija Zmaj 19h 16m 41,7s +63° 58′ 19″ 13,2
NGC 6790 planetarna maglina Orao 19h 22m 57,0s +1° 30′ 49″ 10,5
NGC 6791 otvoreno zvjezdano jato Lira 19h 20m 52,7s +37° 46′ 27″ 9,5
NGC 6792 prečkasta spiralna galaksija Lira 19h 20m 57,3s +43° 7′ 56″ 12,1
NGC 6793 otvoreno zvjezdano jato Lisica 19h 23m 12,6s +22° 9′ 27″
NGC 6794 spiralna galaksija Strijelac 19h 28m 3,8s -38° 55′ 7″ 12,9
NGC 6795 trostruka zvijezda Orao 19h 26m 19,2s +3° 30′ 46″
NGC 6796 galaksija Zmaj 19h 21m 31,0s +61° 8′ 42″ 12,6
NGC 6797 dvostruka zvijezda Strijelac 19h 29m 0,6s -25° 39′ 59″
NGC 6798 spiralna galaksija Labud 19h 24m 3,1s +53° 37′ 27″ 13,2
NGC 6799 eliptična galaksija Teleskop 19h 32m 16,7s -55° 54′ 28″ 12,4
NGC 6800 otvoreno zvjezdano jato Lisica 19h 27m 0,0s +25° 5′ 30″

6801-6900[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6801 spiralna galaksija Labud 19h 27m 35,9s +54° 22′ 21″ 13,9
NGC 6802 otvoreno zvjezdano jato Lisica 19h 30m 36,0s +20° 15′ 42″ 8,8
NGC 6803 planetarna maglina Orao 19h 31m 16,3s +10° 3′ 26″ 11,4
NGC 6804 planetarna maglina Orao 19h 31m 35,4s +9° 13′ 33″ 12,0
NGC 6805 eliptična galaksija Strijelac 19h 36m 45,8s -37° 33′ 14″ 12,8
NGC 6806 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 19h 37m 4,8s -42° 17′ 45″ 13,2
NGC 6807 planetarna maglina Orao 19h 34m 33,5s +5° 41′ 4″ 12,0
NGC 6808 spiralna galaksija Paun 19h 43m 54,4s -70° 37′ 56″ 11,8
NGC 6809 kuglasto zvjezdano jato Strijelac 19h 39m 59,4s -30° 57′ 42″ 6,3
NGC 6810 spiralna galaksija Paun 19h 43m 34,3s -58° 39′ 22″ 11,4
NGC 6811 otvoreno zvjezdano jato Labud 19h 37m 9,6s +46° 22′ 32″ 6,8
NGC 6812 spiralna galaksija Teleskop 19h 45m 23,9s -55° 20′ 49″ 12,5
NGC 6813 emisijska maglina Lisica 19h 40m 24,0s +27° 18′ 34″
NGC 6814 prečkasta spiralna galaksija Orao 19h 42m 40,5s -10° 19′ 28″ 11,2
NGC 6815 grupa zvijezda Lisica 19h 40m 44,0s +26° 45′ 32″
NGC 6816 eliptična galaksija Strijelac 19h 44m 2,4s -28° 24′ 3″ 12,9
NGC 6817-1 galaksija Zmaj 19h 37m 23,5s +62° 23′ 2″ 14,9
NGC 6817-2 kompaktna galaksija Zmaj 19h 37m 21,1s +62° 23′ 0″ 15,3
NGC 6818 planetarna maglina Strijelac 19h 43m 57,8s -14° 9′ 9″ 9,3
NGC 6819 otvoreno zvjezdano jato Labud 19h 41m 18,0s +40° 11′ 0″ 7,3
NGC 6820 emisijska maglina Lisica 19h 42m 28,0s +23° 5′ 15″
NGC 6821 prečkasta spiralna galaksija Orao 19h 44m 24,2s -6° 50′ 4″ 13,1
NGC 6822 nepravilna galaksija Strijelac 19h 44m 56,6s -14° 48′ 23″ 8,7
NGC 6823 otvoreno zvjezdano jato Lisica 19h 43m 10,0s +23° 18′ 0″ 7,1
NGC 6824 spiralna galaksija Labud 19h 43m 40,5s +56° 6′ 32″ 12,2
NGC 6825 kompaktna galaksija Zmaj 19h 41m 54,5s +64° 4′ 24″ 14,4
NGC 6826 planetarna maglina Labud 19h 44m 48,2s +50° 31′ 32″ 8,8
NGC 6827 otvoreno zvjezdano jato Lisica 19h 48m 53,2s +21° 12′ 58″
NGC 6828 grupa zvijezda Orao 19h 50m 17,0s +7° 54′ 14″
NGC 6829 spiralna galaksija Zmaj 19h 47m 7,5s +59° 54′ 26″ 14,1
NGC 6830 otvoreno zvjezdano jato Lisica 19h 51m 0,0s +23° 6′ 0″ 7,9
NGC 6831 spiralna galaksija Zmaj 19h 47m 57,2s +59° 53′ 35″ 13,3
NGC 6832 grupa zvijezda Labud 19h 48m 15,5s +59° 25′ 22″
NGC 6833 planetarna maglina Labud 19h 49m 46,6s +48° 57′ 42″ 12,1
NGC 6834 otvoreno zvjezdano jato Labud 19h 52m 12,5s +29° 24′ 29″ 7,8
NGC 6835 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 19h 54m 32,8s -12° 34′ 3″ 12,5
NGC 6836 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 19h 54m 40,3s -12° 41′ 18″ 12,9
NGC 6837 otvoreno zvjezdano jato Orao 19h 53m 8,0s +11° 41′ 54″ 12,0
NGC 6838 kuglasto zvjezdano jato Strelica 19h 53m 46,1s +18° 46′ 44″ 8,4
NGC 6839 grupa zvijezda Strelica 19h 54m 33,0s +17° 56′ 20″
NGC 6840 grupa zvijezda Orao 19h 55m 17,0s +12° 7′ 18″
NGC 6841 eliptična galaksija Strijelac 19h 57m 49,1s -31° 48′ 39″ 12,7
NGC 6842 planetarna maglina Lisica 19h 55m 2,3s +29° 17′ 23″ 13,1
NGC 6843 grupa zvijezda Orao 19h 56m 6,0s +12° 9′ 52″
NGC 6844 spiralna galaksija Paun 20h 2m 50,0s -65° 13′ 44″ 12,7
NGC 6845 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 0m 58,0s -47° 4′ 12″ 13,0
NGC 6845A prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 0m 58,0s -47° 4′ 12″ 13,0
NGC 6845B prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 1m 5,1s -47° 3′ 34″ 13,9
NGC 6845C spiralna galaksija Teleskop 20h 0m 56,8s -47° 5′ 3″ 15,4
NGC 6845D spiralna galaksija Teleskop 20h 0m 53,7s -47° 5′ 41″ 14,8
NGC 6846 otvoreno zvjezdano jato Labud 19h 56m 28,1s +32° 20′ 55″ 14,2
NGC 6847 zvjezdano jato Labud 19h 56m 37,7s +30° 12′ 46″
NGC 6848 spiralna galaksija Teleskop 20h 2m 46,9s -56° 5′ 25″ 12,1
NGC 6849 eliptična galaksija Strijelac 20h 6m 15,6s -40° 11′ 54″ 12,1
NGC 6850 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 3m 29,8s -54° 50′ 43″ 12,5
NGC 6851 eliptična galaksija Teleskop 20h 3m 34,3s -48° 17′ 4″ 11,8
NGC 6851A galaksija Teleskop 20h 5m 48,9s -47° 58′ 37″ 14,1
NGC 6851B prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 5m 39,9s -47° 58′ 45″ 15,3
NGC 6852 planetarna maglina Orao 20h 0m 39,2s +1° 43′ 43″ 12,6
NGC 6853 planetarna maglina Lisica 19h 59m 36,3s +22° 43′ 18″ 7,4
NGC 6854 eliptična galaksija Teleskop 20h 5m 38,6s -54° 22′ 30″ 12,2
NGC 6855 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 6m 49,7s -56° 23′ 23″ 12,9
NGC 6856 grupa zvijezda Labud 19h 59m 17,1s +56° 7′ 53″
NGC 6857 emisijska maglina Labud 20h 1m 48,0s +33° 31′ 30″
NGC 6858 grupa zvijezda Orao 20h 3m 0,0s +11° 15′ 36″
NGC 6859 trostruka zvijezda Orao 20h 3m 49,5s +0° 26′ 40″
NGC 6860 spiralna galaksija Paun 20h 8m 47,1s -61° 5′ 59″ 12,6
NGC 6861 eliptična galaksija Teleskop 20h 7m 19,4s -48° 22′ 10″ 11,1
NGC 6861A galaksija Teleskop 20h 5m 48,9s -47° 58′ 37″ 14,1
NGC 6861B spiralna galaksija Teleskop 20h 6m 5,5s -48° 28′ 28″ 14,1
NGC 6861C spiralna galaksija Teleskop 20h 6m 41,3s -48° 38′ 57″ 14,1
NGC 6861D eliptična galaksija Teleskop 20h 8m 19,3s -48° 12′ 43″ 12,4
NGC 6861E spiralna galaksija Teleskop 20h 11m 1,4s -48° 41′ 26″ 14,3
NGC 6861F prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 11m 11,7s -48° 16′ 32″ 14,7
NGC 6862 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 8m 54,5s -56° 23′ 30″ 12,7
NGC 6863 grupa zvijezda Orao 20h 5m 7,3s -3° 33′ 13″
NGC 6864 nepravilna galaksija Strijelac 20h 6m 4,8s -21° 55′ 15″ 8,6
NGC 6865 spiralna galaksija Orao 20h 5m 56,4s -9° 2′ 26″ 15,0
NGC 6866 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 3m 55,1s +44° 9′ 33″ 7,6
NGC 6867 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 10m 30,0s -54° 47′ 3″ 13,1
NGC 6868 eliptična galaksija Teleskop 20h 9m 54,0s -48° 22′ 48″ 10,7
NGC 6869 spiralna galaksija Zmaj 20h 0m 42,3s +66° 13′ 41″ 12,0
NGC 6870 spiralna galaksija Teleskop 20h 10m 10,4s -48° 17′ 12″ 12,3
NGC 6871 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 6m 27,0s +35° 47′ 24″ 5,2
NGC 6872 prečkasta spiralna galaksija Paun 20h 16m 57,0s -70° 46′ 4″ 11,8
NGC 6873 grupa zvijezda Strelica 20h 7m 13,0s +21° 6′ 8″
NGC 6874 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 7m 48,0s +38° 14′ 0″
NGC 6875 eliptična galaksija Teleskop 20h 13m 12,3s -46° 9′ 41″ 12,1
NGC 6875A prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 11m 55,9s -46° 8′ 35″ 13,2
NGC 6876 eliptična galaksija Paun 20h 18m 19,1s -70° 51′ 30″ 11,3
NGC 6876A spiralna galaksija Paun 20h 11m 17,1s -71° 0′ 46″ 13,9
NGC 6877 eliptična galaksija Paun 20h 18m 35,9s -70° 51′ 10″ 12,2
NGC 6878 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 20h 13m 53,2s -44° 31′ 36″ 12,7
NGC 6878A prečkasta spiralna galaksija Strijelac 20h 13m 36,1s -44° 48′ 59″ 13,2
NGC 6879 planetarna maglina Strelica 20h 10m 26,6s +16° 55′ 25″ 12,5
NGC 6880 prečkasta spiralna galaksija Paun 20h 19m 29,6s -70° 51′ 34″ 12,1
NGC 6881 planetarna maglina Labud 20h 10m 52,5s +37° 24′ 44″ 13,9
NGC 6882 otvoreno zvjezdano jato Lisica 20h 11m 58,0s +26° 29′ 0″ 8,1
NGC 6883 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 11m 18,0s +35° 51′ 0″ 8,0
NGC 6884 planetarna maglina Labud 20h 10m 23,7s +46° 27′ 42″ 10,9
NGC 6885 otvoreno zvjezdano jato Lisica 20h 11m 58,0s +26° 29′ 0″ 8,1
NGC 6886 planetarna maglina Strelica 20h 12m 42,8s +19° 59′ 24″ 11,4
NGC 6887 galaksija Teleskop 20h 17m 17,0s -52° 47′ 50″ 12,1
NGC 6888 emisijska maglina Labud 20h 12m 6,5s +38° 21′ 18″
NGC 6889 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 18m 53,3s -53° 57′ 24″ 12,9
NGC 6890 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 20h 18m 18,0s -44° 48′ 23″ 12,3
NGC 6891 planetarna maglina Delfin 20h 15m 8,9s +12° 42′ 17″ 10,5
NGC 6892 četverostruka zvijezda Strelica 20h 16m 57,1s +18° 1′ 12″
NGC 6893 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 20m 49,6s -48° 14′ 22″ 11,8
NGC 6894 planetarna maglina Labud 20h 16m 24,0s +30° 33′ 57″ 12,3
NGC 6895 grupa zvijezda Labud 20h 16m 32,0s +50° 14′ 24″
NGC 6896 dvostruka zvijezda Labud 20h 18m 3,6s +30° 38′ 26″
NGC 6897 galaksija Jarac 20h 21m 1,3s -12° 15′ 18″ 13,8
NGC 6898 spiralna galaksija Jarac 20h 21m 8,0s -12° 21′ 32″ 13,1
NGC 6899 prečkasta spiralna galaksija Teleskop 20h 24m 22,3s -50° 26′ 1″ 12,8
NGC 6900 spiralna galaksija Orao 20h 21m 35,1s -2° 34′ 11″ 13,5

6901-7000[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 6901 prečkasta spiralna galaksija Orao 20h 22m 21,6s +6° 25′ 47″ 13,7
NGC 6902 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 20h 24m 27,9s -43° 39′ 11″ 10,9
NGC 6902A-1 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 20h 23m 0,4s -44° 16′ 14″ 13,8
NGC 6902A-2 prečkasta spiralna galaksija Strijelac 20h 22m 58,8s -44° 16′ 22″ 14,8
NGC 6902B prečkasta spiralna galaksija Strijelac 20h 23m 6,8s -43° 52′ 8″ 13,6
NGC 6903 eliptična galaksija Jarac 20h 23m 44,9s -19° 19′ 33″ 11,9
NGC 6904 grupa zvijezda Lisica 20h 21m 48,3s +25° 44′ 22″
NGC 6905 planetarna maglina Delfin 20h 22m 23,0s +20° 6′ 18″ 11,1
NGC 6906 prečkasta spiralna galaksija Orao 20h 23m 34,0s +6° 26′ 40″ 12,3
NGC 6907 prečkasta spiralna galaksija Jarac 20h 25m 6,6s -24° 48′ 33″ 11,2
NGC 6908 spiralna galaksija Jarac 20h 25m 9,0s -24° 48′ 10″ 14,6
NGC 6909 eliptična galaksija Teleskop 20h 27m 38,8s -47° 1′ 38″ 11,7
NGC 6910 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 23m 12,0s +40° 46′ 43″ 7,4
NGC 6911 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 20h 19m 38,3s +66° 43′ 44″ 14,3
NGC 6912 prečkasta spiralna galaksija Jarac 20h 26m 52,1s -18° 37′ 3″ 13,2
NGC 6913 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 24m 6,0s +38° 29′ 36″ 6,6
NGC 6914 odrazna maglina Labud 20h 24m 43,0s +42° 29′ 0″
NGC 6915 spiralna galaksija Orao 20h 27m 46,0s -3° 4′ 36″ 12,2
NGC 6916 prečkasta spiralna galaksija Labud 20h 23m 33,1s +58° 20′ 39″ 13,5
NGC 6917 spiralna galaksija Delfin 20h 27m 28,4s +8° 5′ 50″ 13,4
NGC 6918 prečkasta spiralna galaksija Indijanac 20h 30m 46,9s -47° 28′ 27″ 13,6
NGC 6919 prečkasta spiralna galaksija Mikroskop 20h 31m 38,0s -44° 13′ 0″ 13,0
NGC 6920 spiralna galaksija Oktant 20h 43m 57,1s -80° 0′ 1″ 11,2
NGC 6921 spiralna galaksija Lisica 20h 28m 28,9s +25° 43′ 26″ 13,4
NGC 6922 spiralna galaksija Orao 20h 29m 52,8s -2° 11′ 30″ 13,5
NGC 6923 prečkasta spiralna galaksija Mikroskop 20h 31m 39,0s -30° 49′ 55″ 12,0
NGC 6924 eliptična galaksija Jarac 20h 33m 19,1s -25° 28′ 28″ 12,8
NGC 6925 galaksija Mikroskop 20h 34m 20,5s -31° 58′ 48″ 11,3
NGC 6926 prečkasta spiralna galaksija Orao 20h 33m 5,9s -2° 1′ 44″ 12,4
NGC 6927 spiralna galaksija Delfin 20h 32m 38,1s +9° 55′ 1″ 14,5
NGC 6927A eliptična galaksija Delfin 20h 32m 36,7s +9° 53′ 0″ 15,5
NGC 6928 prečkasta spiralna galaksija Delfin 20h 32m 50,1s +9° 55′ 39″ 12,2
NGC 6929 spiralna galaksija Orao 20h 33m 21,6s -2° 2′ 12″ 13,4
NGC 6930 prečkasta spiralna galaksija Delfin 20h 32m 58,8s +9° 52′ 26″ 12,8
NGC 6931 spiralna galaksija Jarac 20h 33m 41,4s -11° 22′ 8″ 13,5
NGC 6932 prečkasta spiralna galaksija Paun 20h 42m 8,6s -73° 37′ 8″ 12,3
NGC 6933 dvostruka zvijezda Delfin 20h 33m 38,2s +7° 23′ 16″
NGC 6934 kuglasto zvjezdano jato Delfin 20h 34m 11,6s +7° 24′ 17″ 8,9
NGC 6935 prečkasta spiralna galaksija Indijanac 20h 38m 20,0s -52° 6′ 37″ 12,0
NGC 6936 eliptična galaksija Jarac 20h 35m 56,3s -25° 16′ 48″ 12,7
NGC 6937 prečkasta spiralna galaksija Indijanac 20h 38m 45,8s -52° 8′ 38″ 12,9
NGC 6938 grupa zvijezda Lisica 20h 34m 42,0s +22° 13′ 2″
NGC 6939 otvoreno zvjezdano jato Kefej 20h 31m 30,0s +60° 39′ 42″ 7,8
NGC 6940 otvoreno zvjezdano jato Lisica 20h 34m 32,3s +28° 16′ 49″ 6,3
NGC 6941 spiralna galaksija Orao 20h 36m 23,5s -4° 37′ 8″ 12,8
NGC 6942 prečkasta spiralna galaksija Indijanac 20h 40m 37,9s -54° 18′ 8″ 11,7
NGC 6943 prečkasta spiralna galaksija Paun 20h 44m 33,7s -68° 44′ 53″ 11,4
NGC 6944 eliptična galaksija Delfin 20h 38m 23,8s +6° 59′ 49″ 13,8
NGC 6944A prečkasta spiralna galaksija Delfin 20h 38m 11,2s +6° 54′ 9″ 14,3
NGC 6945 eliptična galaksija Vodolija 20h 39m 0,5s -4° 58′ 20″ 13,4
NGC 6946 prečkasta spiralna galaksija Labud 20h 34m 52,1s +60° 9′ 12″ 8,8
NGC 6947 prečkasta spiralna galaksija Mikroskop 20h 41m 15,0s -32° 29′ 11″ 13,5
NGC 6948 spiralna galaksija Indijanac 20h 43m 28,9s -53° 21′ 26″ 12,8
NGC 6949 spiralna galaksija Kefej 20h 35m 7,0s +64° 48′ 12″ 13,8
NGC 6950 grupa zvijezda Delfin 20h 41m 10,5s +16° 38′ 55″
NGC 6951 prečkasta spiralna galaksija Kefej 20h 37m 14,0s +66° 6′ 21″ 10,7
NGC 6952 prečkasta spiralna galaksija Kefej 20h 37m 14,0s +66° 6′ 21″ 10,7
NGC 6953 grupa zvijezda Kefej 20h 38m 41,0s +65° 48′ 12″
NGC 6954 spiralna galaksija Delfin 20h 44m 3,3s +3° 12′ 34″ 13,2
NGC 6955 galaksija Delfin 20h 44m 17,9s +2° 35′ 43″ 13,6
NGC 6956 prečkasta spiralna galaksija Delfin 20h 43m 53,7s +12° 30′ 44″ 12,3
NGC 6957 spiralna galaksija Delfin 20h 44m 47,7s +2° 34′ 50″ 14,4
NGC 6958 eliptična galaksija Mikroskop 20h 48m 42,6s -37° 59′ 52″ 11,4
NGC 6959 spiralna galaksija Vodolija 20h 47m 7,2s +0° 25′ 49″ 13,7
NGC 6960 ostatak supernove Labud 20h 45m 42,0s +30° 43′ 0″
NGC 6961 eliptična galaksija Vodolija 20h 47m 10,4s +0° 21′ 50″ 13,7
NGC 6962 prečkasta spiralna galaksija Vodolija 20h 47m 18,9s +0° 19′ 19″ 12,1
NGC 6963 dvostruka zvijezda Vodolija 20h 47m 19,0s +0° 30′ 33″
NGC 6964 eliptična galaksija Vodolija 20h 47m 24,2s +0° 18′ 5″ 13,0
NGC 6965 spiralna galaksija Vodolija 20h 47m 20,5s +0° 29′ 3″ 14,0
NGC 6966 dvostruka zvijezda Vodolija 20h 47m 26,7s +0° 22′ 5″
NGC 6967 spiralna galaksija Vodolija 20h 47m 34,0s +0° 24′ 44″ 13,1
NGC 6968 eliptična galaksija Vodolija 20h 48m 32,4s -8° 21′ 35″ 13,3
NGC 6969 spiralna galaksija Delfin 20h 48m 27,6s +7° 44′ 25″ 14,1
NGC 6970 prečkasta spiralna galaksija Indijanac 20h 52m 9,4s -48° 46′ 41″ 12,6
NGC 6971 spiralna galaksija Delfin 20h 49m 23,7s +5° 59′ 43″ 13,7
NGC 6972 spiralna galaksija Delfin 20h 49m 58,9s +9° 53′ 59″ 13,3
NGC 6973 zvijezda Vodolija 20h 52m 6,0s -5° 53′ 39″
NGC 6974 ostatak supernove Labud 20h 51m 4,0s +31° 49′ 54″
NGC 6975 galaksija Vodolija 20h 52m 25,9s -5° 46′ 17″ 14,0
NGC 6976 galaksija Vodolija 20h 52m 25,9s -5° 46′ 17″ 14,0
NGC 6977 prečkasta spiralna galaksija Vodolija 20h 52m 29,6s -5° 44′ 45″ 13,2
NGC 6978 spiralna galaksija Vodolija 20h 52m 35,4s -5° 42′ 40″ 13,3
NGC 6979 ostatak supernove Labud 20h 50m 30,0s +32° 1′ 36″
NGC 6980 zvijezda Vodolija 20h 52m 48,9s -5° 50′ 13″
NGC 6981 kuglasto zvjezdano jato Vodolija 20h 53m 27,9s -12° 32′ 11″ 9,2
NGC 6982 prečkasta spiralna galaksija Indijanac 20h 57m 18,3s -51° 51′ 46″ 13,7
NGC 6983 spiralna galaksija Mikroskop 20h 56m 43,5s -43° 59′ 10″ 13,4
NGC 6984 prečkasta spiralna galaksija Indijanac 20h 57m 54,2s -51° 52′ 15″ 12,7
NGC 6985 spiralna galaksija Vodolija 20h 45m 3,0s -11° 6′ 15″ 13,8
NGC 6985A spiralna galaksija Vodolija 20h 45m 1,4s -11° 6′ 29″ 14,7
NGC 6986 eliptična galaksija Jarac 20h 56m 30,6s -18° 33′ 58″ 13,5
NGC 6987 eliptična galaksija Indijanac 20h 58m 10,4s -48° 37′ 48″ 12,4
NGC 6988 spiralna galaksija Delfin 20h 55m 48,9s +10° 30′ 30″ 14,6
NGC 6989 grupa zvijezda Labud 20h 54m 6,0s +45° 14′ 26″
NGC 6990 spiralna galaksija Indijanac 20h 59m 57,0s -55° 33′ 43″ 13,2
NGC 6991-1 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 55m 39,0s +47° 26′ 54″
NGC 6991-2 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 54m 56,4s +47° 18′ 38″
NGC 6992 ostatak supernove Labud 20h 56m 18,0s +31° 44′ 30″
NGC 6993 spiralna galaksija Jarac 20h 53m 54,0s -25° 28′ 20″ 13,1
NGC 6994 četverostruka zvijezda Vodolija 20h 58m 56,0s -12° 38′ 0″ 8,9
NGC 6995 ostatak supernove Labud 20h 57m 10,0s +31° 14′ 0″
NGC 6996 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 56m 30,0s +45° 28′ 24″ 10,0
NGC 6997 otvoreno zvjezdano jato Labud 20h 56m 30,0s +44° 39′ 0″ 10,0
NGC 6998 eliptična galaksija Mikroskop 21h 1m 37,7s -28° 1′ 54″ 14,0
NGC 6999 spiralna galaksija Mikroskop 21h 1m 59,6s -28° 3′ 32″ 13,8
NGC 7000 emisijska maglina Labud 20h 59m 18,0s +44° 31′ 0″ 5,0

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. ((en))((de)) "Wolfgang Steinicke-ov revizirani NGC i IC katalog". http://www.klima-luft.de/steinicke/ngcic/ngcic_e.htm. Pristupljeno 10. 4. 2013.