Police Story

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Policijska priča)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Police Story
Formatkriminalistička TV antologija
KreatorJoseph Wambaugh
Zemlja porijekla SAD
Broj sezona5
Broj epizoda96
Produkcija
Izvršni producent(i)David Gerber
Trajanje60 min.
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje25. septembar 1973. – 28. maj 1978.
Ovo je članak o američkoj TV-seriji 'Police Story'. Za film Jackieja Chana v. Police Story (film). Za TV-pilot Genea Roddenberryja v. Police Story (1967).

Police Story je američka policijska TV-antologija koja se originalno emitirala na programu NBC-a od 1973. do 1978. godine. Tvorac serije je bio pisac kriminalističkih romana i bivši policajac Joseph Wambaugh, a ostala je upamćena po uvođenju novih, realističkih standarda u prikazu nasilja i policijske svakodnevnice na TV-programu. Pod naslovom Policijska priča ju je krajem 1970-ih u okviru programa JRT-a emitirala Radiotelevizija Zagreb kao dio mozaične emisije Nedjeljno popodne.

Police Story je zamišljena kao antologija, a ne kao dramska serija u današnjem smislu, odnosno jedina veza među epizodama je bila Los Angeles kao mjesto radnje te protagonisti koji su pripadali losanđeleskoj policiji. Međutim, u različitim epizodama su se pojavljivali isti likovi. Scott Brady je tako tumačio lik Vinnieja, bivšeg policajca koji je, nakon umirovljenja, otvorio bar za svoje bivše kolege, te ponekad služio kao grčki zbor, komentirajući likove i zaplete. Tony Lo Bianco i Don Meredith su tumačili likove Tonyja Calabrese i Bert Jamesona, detektiva iz Odjela za pljačke i ubistva. Ostali povremeni likovi su bili stručnjak za praćenje Joe LaFrieda, koga je tumačio Vic Morrow, te Charlie Czonka, detektiv iz Odjela za poroke prebačen u Odjel za ubistva, a koga je tumačio James Farentino.

Antologijski format serije, je, s drughe strane, služio kao izvrsna podloga za testiranje likova od kojih bi se mogle napraviti "prave" serije, odnosno svaka epizoda je mogla poslužiti kao pilot za novu seriju. Tako je Police Story imala čak tri spin-offa. Epizoda "The Gamble" u kojoj se pojavila Angie Dickinson je tako bila pilot za kasnije vrlo uspješnu seriju Police Woman. Epizoida "The Return of Joe Forrester" iz druge sezone, u kojoj je glavnu ulogu tumačio Lloyd Bridges, postala je serija Joe Forrester. Epizoda "A Chance to Live" iz pete epizode, u kojoj je glavnu ulogu igrao David Cassidy, postala je serija Man Undercover.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]