Play It Again, Sam (drama)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Play It Again, Sam
Izraelski glumci Meirav Shirom i Guri Alfi prilikom izvođenja predstave 2010. godine
Opće informacije
AutorWoody Allen
Žanrromantična komedija
Jezikengleski
Informacije o premijeri
Premijera12. februar 1969.
Broadhurst Theatre
New York, SAD
Glumci
Lica
Mjesto radnje
suvremeni New York
Adaptacije
film (1972)

Play It Again, Sam (sh. Sviraj to ponovno, Sam [α 1]) je komedija koju je napisao američki pisac Woody Allen i koja je premijerno izvedena 1969. godine na Broadwayu. Protagonist je Allan Felix, filmski kritičar koji nakon razvoda pokušava ponovno pokrenuti svoj ljubavni život, te se upušta u kratku ljubavnu vezu sa Lindom, suprugom svog najboljeg prijatelja Dicka. Radnja prikazuje kako mu pri tome savjete pruža zamišljeni lik njegovog idola Humphreya Bogarta, a sama predstava završava na gotovo isti način kao i njegov najznamenitiji film Casablanca (po čijem je najpoznatijem citatu predstava dobila ime).

Play It Again, Sam, u čijoj je originalnoj postavi Allen također tumačio naslovni lik, je postigla veliki uspjeh i na programu se zadržala više od godinu dana. Lik Linde je tumačila Diane Keaton, sa kojom je Allen u stvarnom životu započeo profesionalnu i ljubavnu vezu.

Godine 1972. je snimljena istoimena filmska verzija u režiji Herberta Rossa u kojoj su Allen i ostatak originalne postave ponovili svoje uloge.

Napomene[uredi | uredi kod]

  1. Često navođene, ali pogrešno citirane riječi Ilse Lund, glavnog ženskog lika u Casablanci.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]