Planine Bale

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Planine Bale
Bale mountains.jpg
Pogled na Planine Bale
Nadmorska visina: 4, 377
Mesto:  ETI, Regija Oromia
Koordinate: 6°58′33″N 39°51′56″E / 6.97583°N 39.86556°E / 6.97583; 39.86556
Topo. mapa:
Planine Bale is located in Etiopija
Planine Bale
Planine Bale
Pozicija Planina Bale u Etiopiji

Planine Bale (također zvane Planine Urgoma) je planinski lanac u Regiji Oromia na jugoistoku Etiopije, južno od rijeke Avaš.

U sklopu masiva Bale su planine; Tulu Demtu, (druga po visini u Etiopiji sa svojih 4,377 m.) i Batu (4,307 m). Rijeka Veb, pritoka rijeke Juba, izvire na obrocima ovog masiva istočno od grada Goba. Veliki dio Masiva Bale je rezerviran za Nacionalni park Bale koji obuhvaća 2.200 km² površine ovog masiva.

Planine Bale su stanište mnogih etiopskih endemskih životinja, poput Etiopskog vuka, (Canis simensis), koji ima stanište na Središnjoj visoravni Saneti (tu živi najveća skupina u cijeloj Etiopiji). Unutar Nacionalnog parka Bale na južnim obroncima Masiva Bale nalazi se Prašuma Harena, još i danas u velikoj mjeri neistražen prostor, za koji se predpostavlja da ima mnoge neotkrivene vrste gmazova, kao i brojne divlje životinje; lavove, leoparde i razne vrste antilopa. Osim divljine nacionalni park nudi i iznimne dobre mogućnosti za trekking iz sjedišta parka Dinšo.

Danas ugrožena vrsta afričkog divljeg psa (Lycaon pictus) nekoć je imao stanište na Planinama Bale (zadnji primjerak viđen je 1990), ali danas je gotovo izgnan iz planina zbog smanjivanja staništa. [1]

Pogledajte i ovo[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]