Piazzale Roma, Venecija

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Piazzale Roma
Pogled na  Piazzale Roma sa obližnje garaže
Pogled na Piazzale Roma sa obližnje garaže
Mjesto Venecija
Država  Italija
Otvorenje 25. april 1933
Tip građevine trg
koordinate: 45°26′N 12°19.5′E / 45.433°N 12.3250°E / 45.433; 12.3250

Piazzale Roma je jedini venecijanski trg do kojeg je moguće doći automobilom, u sestieru San Polo - Italija.

Na Piazzale Roma nalazi se venecijanska autobusna stanica, nekoliko zgrada velikih garaža i stajalište taksista. Odmah pored trga je stanica vaporetta na Kanalu Grande i jedan od rijetkih gradskih parkova - Giardini Papadopoli Preko novog mosta Ponte della Costituzione sad je moguće puno brže stići do Željezničke stanice - Santa Lucia, a preko mosta Ponte degli Scalzi pješke otići do centra grada.

Nova žičara People Mover olakšava vozačima, i turistima da se za tri minute prebace od Piazzale Roma do udaljenih parkirališta, i luke na Tronchettu.

Historija[uredi - уреди | uredi izvor]

Kraj žičare People mover na Piazzale Roma

Trg je izgrađen za vrijeme fašističke vladavine u Italiji, i svečano otvoren - 25. aprila 1933., istovremeno kad je pušten u promet most preko lagune do kopna Ponte della Libertà (tada zvan Littorio).

Tadašnji venecijanski gradonačelnik Massimo Cacciari, predložio je u augustu 2008 da se trg preimenuje u Ponte della Costituzione jer je upravo tad izgrađen istoimeni most, željevši istovremeno naglasiti antifašizam Venecije, jer je staro ime često vezivano uz uspjehe Benita Mussolinija i njegovog režima, njegov prijedlog nije prošao.[1]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]