Petrol (bend)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Petrol
Podaci
MestoBeograd, Srbija
ŽanrPost-rok, psihodelični rok
Aktivni periodod 2003.
Izdavačka kućaOdličan hrčak
Članovi
Ilija Duni
Milan Bukejlović
Ana Janković
Bivši članovi
Vladimir Lenhart
Dragana Živković

Petrol je beogradski muzički trio nastao 2003. godine. Prvu postavu činili su Milan Bukejlović, Ana Janković i Ilija Duni. Uskoro u bend dolaze Vladimir Lenhart (bas) i Dragana Živković (klavijature). Bend uskoro nastupa sa Obojenim programom, grupom Disciplin A Kitschme, dva puta na festivalu Exit u Novom Sadu, na festivalu Art&Music 2006. u Puli, Supernatural festivalu u Beogradu kao i u Centralnom zatvoru za štićenike Specijalne bolnice.

Posle nekoliko promena, grupa se u jesen 2006. ustalila kao trio: Ilija - glas i gitara, Buki - bubnjevi i Ana - analogni sintisajzer i električne orgulje.

Petrol je u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavio istoimeni EP sa pet pesama, a u februaru 2009. godine sa tri numere učestvuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt). Singl Sve jedno je krajem 2007. i početkom 2008. godine proveo je nekoliko nedelja u vrhu domaćih top lista.

Album Nezgodno vreme, opasni dani snimljen je u periodu od jula 2007. do marta 2008. godine u zagrebačkom studiju Kramasonik i sadrži 10 pesama. Snimatelj i producent albuma je Hrvoje Nikšić.

Vidi još[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]