Zabava (okupljanje)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Party)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Kućna zabava u Denveru

Zabava, tulum, žurka ili žur su izrazi koji se koriste za okupljanja čija je svrha međusobno druženje, te zabava i razonoda njenih učesnika. Postoje različiti oblici zabava, s obzirom na to tko ih priređuje, ali se pod time najčešće podrazumijevaju one u kojima su učesnicima na raspolaganju hrana i piće, odnosno uključuju slušanje muzike i/li ples. Ukoliko se zabava priredi povodom nekog događaja (rođendan, imendan svetaca, pobjeda sportskog kluba i sl.) ona se naziva slavlje. Zabave se općenito mogu podijeliti na one privatnog karaktera - na koje su pozvani isključivo prijatelji, rodbina ili poznanici njihovog priređivača - kao i na one javnog karaktera, koje se održavaju na nekoj lokaciji ili ugostiteljskom objektu, i kojima se ponekad može pristupiti jedino uz plaćanje ulaznice. Za javne zabave se koristi izraz fešta.

Pod uticajem engleskog jezika se za zabave koristi izraz party (fonetski: parti). Za učestalo sudjelovanje na zabavama se koristi izraz partijanje, a za osobu kojoj to predstavlja važan dio života ili životni stil se koristi izraz partijaner.

Povezano[uredi | uredi kod]

Literatura[uredi | uredi kod]

  • Tung, Jennifer (2005). In Style Parties: The Complete Guide to Easy, Elegant Entertaining. New York: Melcher Media, Inc. ISBN 978-1-932994-11-7.