Pajić Polje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pajić Polje
Osnovni podaci
Država  Bosna i Hercegovina
Entitet Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton/Županija Srednjobosanski kanton (SBK)
Opština/Općina Gornji Vakuf-Uskoplje
Stanovništvo
Stanovništvo ((1991)) 851
Geografija
Nadmorska visina 630 m
Ostali podaci
Poštanski kod 70280
Pozivni broj 030

Pajić Polje je naseljeno mjesto u Bosni i Hercegovini u opštini Gornji Vakuf-Uskoplje koja pripada entitetu Federacija Bosne i Hercegovine. Pajić Polje je jedna od ukupno 14 mjesnih zajednica u opštini koja broji sljedeća naseljena mjesta: Donja Ričica, Dražev Dol, Duratbegov Dolac, Gornja Ričica, Humac, Lužani, Pajić Polje i Rosulje. Na popisu stanovništva 1991. u njemu je živjelo 851 stanovnika.[1]

Geografija[uredi | uredi kod]

Pajić Polje je naselje smješteno u regiji Centralna Bosna (Gornjovrbaska regija). Kroz nju protječje rijeka '''Vrbas''' koja ima svoje izvorište na planini Vranica, a ulijeva se u Savu u regiji Sjeverna Bosna. Posmatrajući topografiju smještaja ovog naselja može se zaključiti da je nadmorska visina na kojoj leži 635 m. Naselja koje je okružuju su Duratbegov Dolac, smješten na putu prema Gornjem Vakufu - Uskoplju, Dražev Dolac, smješten na putu prema općini Bugojno, te naselje Donja Ričica, na putu prema naselju Grnica. Okružena je okolnim brdima: Kikovi (779 m), Petaci - Pernice (1014 m) i Tihomišlje (856 m) sa zapadne strane, te Lužansko brdo (974 m), Šćedim i Jagodnjak (866 m) sa istočne strane.

Stanovništvo[uredi | uredi kod]

Na popisu stanovništva SR BiH 1991. godine u njemu je živjelo 851 stanovnika. Nacionalna struktura stanovništva ovog mjesta, tada je izgledala : 149 Muslimani, 4 Srbi, 695 Hrvati i 3 iz reda ostalih.

Nacionalnost 1991.
Muslimani 149
Srbi 4
Hrvati 695
Jugosloveni 0
ostali 3
Ukupno 851

Društvena geografska slika MZ Pajić Polje[uredi | uredi kod]

Privreda[uredi | uredi kod]

U Pajić Polju djeluje privatno preduzuće mljekara Agrocentar d.o.o. kojoj je osnovna djelatnost proizvodnja i prerada mlijeka i mliječnih proizvoda, te punjenje mineralne vode

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.. Sarajevo: Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Šablon:Gornji Vakuf-Uskoplje