Padre Coraje

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Padre Coraje
Format telenovela
Kreator Marcos Carnevale i Marcela Guerty
Nastupaju Nancy Dupláa
Facundo Arana
Carina Zampini
Raúl Rizzo
Zemlja porijekla  Argentina
Jezik/ci španski
Broj epizoda 189 epizoda
Produkcija
Trajanje cca 45 min
Emitiranje
Originalni kanal Canal 13
Originalno prikazivanje 8. ožujka 2004. – 23. prosinca 2004.

Padre Coraje je argentinska telenovela originalno emitirana 2004. i producirana od strane Adriána Suara. Telenovela je rađena prema originalnoj ideji Marcele Guerty i Marcosa Carnevalea.

U Hrvatskoj je prikazana na RTL Televiziji pod naslovom Ljubav jednog Oca. U BiH je prikazana na programu RTRS pod naslovom Hrabri otac Huan.

Sinopsis[uredi - уреди | uredi izvor]

La Cruz je omanji grad u unutrašnjosti Argentine, čija povijest seže u 19. stoljeće. Istinski vladar grada oduvijek je bila obitelj moćnika Costa, nekadašnjih osnivača La Cruza, čija nemilosrdna vladavina još traje. Danas je na čelu obitelji unuk osnivača, moćni gradonačelnik Manuel Costa.

S druge strane, nalazi se idealistički formiran mladi čovjek, Gabriel Jauregui, koj, nakon brojnih društvenih nepravdi odigranih pred njegovim očima, jednoga dana shvaća kako mora preuzeti zakon u svoje ruke. Tako se rađa Coraje, maskirani borac za pravdu čije je ime kao vječna nada na ustima svih potlačenih stanovnika La Cruza. Zajedno s dva pomagača, Coraje uvijek čeka priliku pomoći potlačenima.

Ubojstvo jednog od najuvaženijih članova društva, Alejandra Guerricaa, kao plimni se val širi kroz grad, a šapat pronosi glasine kako je ubijeni čuo nešto što nitko nije smio saznati, tajnu koja bi mogla ugroziti interese najmoćnijih ljudi La Cruza. Iako je bio upozoren, iako su mu prijetili, pošteni Alejandro Guerrico nije mogao zadržati istinu za sebe, tako zapečativši svoju sudbinu...

No kada se moćnici okupe, sumnja mora biti bačena na najprikladniju osobu, a teško je naći boljeg kandidata od maskiranog odmetnika Corajea. Iako nikada nije počinio ubojstvo, pa čak ni oduzeo život najgorem zločincu, Coraje biva optužen da je ubio najcjenjeniju osobu La Cruza. Kada dozna za šokantnu optužbu, Coraje odlučuje stati na glas neistinama i uhvatiti ubojicu, koji je posve sigurno jedan od mještana - onih koji dolaze izraziti sućut Guerricovoj udovici Elisi i dvjema prelijepim kćerkama Clari i Ani.

Na putu do La Cruza, Coraje i njegovi suborci Mecha i Santos nailaze na novog župnika, Juana, no on u pljačkaškom napadu izgubi život. Coraje je odlučan prijaviti zločin policiji, no iznenadna ideja sprečava ga u toj namjeri: shvaća kako je dobio savršenu priliku da se uvuče u domove mještana i istraži tko je odgovoran za ubojstvo voljenoga Guerricoa. Bez imalo teoloških znanja i slabo upućen u liturgijske procese, odmetnik prerušen u novog župana stiže u La Cruz, u kojem će, osim ubojice, pronaći i pravu ljubav u liku lijepe Guerricove kćeri Clare . No, u njega se zaljubljuje i mlađa Guerricova kćer, Ana, koja se nalazi u invalidskim kolicima, i uvjerena je da će joj novi župan dati nadu za ponovno dizanje iz kolica.

Zanimljivosti[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Telenovela je bila veliki hit u Argentini, kojom se na male ekrane vratio glumac Facundo Arana, nakon dvije godina nesnimanja telenovela.
  • Telenovela se emitirala u terminu 22:00 na Canalu 13 jer je obilovala prostotama, te pretjeranim scenama seksa i nasilja.
  • Iako je glas njenog lika, Mude, pomalo dječji, glumica Fabiana Garcia Lago nema takav glas.
  • U seriji su predstavljene i poznate ličnosti iz argentinske povijesti, koje su glumili argentinski glumci. Riječ je o bivšem argentinskom predsjedniku Juanu Peronu, njegovoj ženi Evi Peron, te Che Guevari.
  • Glavnu temu telenovele , "Y Que?" interpretirao je pjevač Paz Martinez.
  • Glumci Melina Petriella i Fabio di Tomaso interpretirali su ljubavni par Lourdes "Nenu" i Lautara Costu. Glumci su u stvarnom životu u sretnoj ljubavnoj vezi već nekoliko godina.
  • Marcela Guerty i Marcos Carnevale, autori telenovele, su nakon završetka snimanja ove telenovele, napisali još jednu telenovelu, "Časni ljudi" (Hombres de Honor), koja se je pretežno bazirala na 50-e godine 20. stoljeća, a u istoj su seriji glumili i neki glumci iz "Ljubav jednog Oca".
  • Glavni negativci telenovele oduševili su što argentinsku, što publiku diljem svijeta, i prema mnogim mišljenjima uvelike zasjenili glavne glumice, Facunda Aranu i Nancy Dupláa. Riječ je o glumcima Raúlu Rizzu (Manuel), Carini Zampini (Ana), Mercedes Funes (Nora) i Robertu Vallejosu (Pedro Olmos Rey).
  • Nakon prikazivanja posljednje epizode, uslijedila je jednosatna emisija posvećena telenoveli, "Padre Coraje: Al Vivo" (Padre Coraje: Uživo), u kojoj je voditelj emisije razgovarao s glumcima iz serije.

Martin Fierro nagrade[uredi - уреди | uredi izvor]

Osvojene nagrade[uredi - уреди | uredi izvor]

"Ljubav jednog Oca" dobila je i mnoge prestižne argentinske nagrade, kao "Martin Fierro 2004" za:

Nominacije[uredi - уреди | uredi izvor]

Također je bila i nominirana za iste nagrade u kategorijama:

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Glumac/ica Lik
Facundo Arana Padre Coraje / Otac Juan
Nancy Dupláa Clara Guerrico
Carina Zampini Ana Guerrico
Javier Lombardo Santo Tomini
Maria Eugenia Tobal Mercedes "Mecha" Tomini
Leonor Benedetto Amanda Posterino de Jauregui
Nora Cárpena Elisa Guerrico
Raúl Rizzo Manuel Costa
Mercedes Funes Nora Ponce
Marcelo Cosetino Dario
Melina Petriela Lourdes Serrano / La Nena
Julia Calvo Messina
Federico Olivera Horacio Costa
Erika Wallner Marcia
Eugenia Guerty Tete
Luis Machin Froilan Ponce
Matias Santoianni Pipo de Jauregui
Fabio di Tomaso Lautaro Costa
Roberto Vallejos Pedro Olmos Rey
Fabiana Garcia Lago La Muda

Gostujuće uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Glumac/ica Lik
Ximena Fassio Evita Peron
Victor Laplace Juan Peron
Lucas Ferraro Che Guevara
Sergio Surraco Rodolfo Portuale
Antonio Grimau Augusto
Nacha Guevara Assumpta Posterino
Jorge Garcia Marino Alejandro Guerrico
Karina Mazzocco Silvia Villarreal
Jorge Schubert Larreta
Emilio Bardi Jose Maria "Mono" Gatica
Noemi Frenkel Perla Ponce
Monica Lairana Tita
Carlos Weber biskup
Carolina Vespa Michelle
Mario de Cabo Alzaga
Jorge Nolasco Roly
Mercedes Fraile Angelica
Hector Nogues Guzman
Patricio Arellano Fernando "Nando" Guzman
Juan Parassco Pacheco
Juan Carlos Calabro Merlik
Aldo Pastur Molina
Luis Mazzeo Manule
Gipsy Bonafina Rosy
Atilio Pozzobon Americo

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]